Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 19. Κλείνοντας την πόρτα του 2011..


Τελευταία μέρα του 2011 και οι Βρετανοί θα την περάσουν στα γήπεδα.  Πλήρης αγωνιστική δράση σε όλες τις κατηγορίες, για να αποχαιρετήσουν τον παλιό και να υποδεχτούν τον νέο χρόνο.. Όπως κάνουμε εδώ και καιρό, έτσι και σήμερα θα μιλήσουμε για 3 παιχνίδια που αξίζει να παρακολουθήσουμε και να μαντέψουμε την εξέλιξή τους. Για να δούμε σε ποιες ομάδες θα φέρει δώρο ο Άγιος Βασίλης φέτος..

-     Manchester United – Blackburn
Από τη στιμή που αποκλείστηκε από τη Basel για το Champions League, η Manchester United μετράει μόνο νίκες (4) και έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ. Από τη στιγμή που έχασε με 1-6 από τη γειτόνισσα City, έχει δεχτεί μόνο δύο γκολ εντός έδρας. Μάλλον πληγώθηκε ο εγωισμός τους και ξεσπάνε σε όποιον βρεθεί μπροστά τους. Κι αν στο τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Wigan έπαιζαν με παίχτη περισσότερο από νωρίς, τι να πούμε για την 5άρα απέναντι στη Fulham και την 4άρα απέναντι στη Wolves. Με αντίπαλο την πολύ κακή Blackburn, τι μπορούμε να περιμένουμε;
Η Blackburn προσπάθησε για πρώτη φορά φέτος να παίξει αμυντικά (μες στο Anfield) και τις βγήκε σε καλό. Αν, όμως, επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και στο Old Trafford, μάλλον θα έχουμε επανάληψη των.. περυσινών κατορθωμάτων (ήττα 7-1 και απόλυση προπονητή). Οι αμυντικοί της είναι καλούτσικοι παίχτες, αλλά αργοί. Ό,τι κάνει μπροστά ο Yakubu και η εμπειρία του Pedersen. Η διαφορά των ομάδων είναι χαώδης. Η United είναι σε μεγάλη φόρμα και η Blackburn 13 over σε 18 παιχνίδια. Θα πάρω το μικρό ρίσκο και θα επιλέξω το over 3,5 γκολ. Περιμένουμε να δούμε και τα κέφια των ομάδων..

-     Chelsea – Aston Villa
Με τη Fulham, η Chelsea θυμήθηκε να ξυπνήσει στο 70ο λεπτό. Είχε πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά η Fulham αμύνθηκε καλά (κυρίως ο τερματοφύλακας Stockdale). Το κακό με τη φετινή Chelsea είναι η αμυντική της λειτουργία: σε κάθε παιχνίδι δέχεται γκολ, οπότε χρειάζεται τουλάχιστον δύο για να μπορέσει να πάρει το ματς. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα και ειδικά όταν οι επιθετικοί σου δεν είναι σε καλή μέρα, η άμυνα μπορεί να σου δώσει τουλάχιστον το βαθμό. Δε βλέπω αλλαγές στο σχήμα από τον Villas-Boas. Ίσως ξεκινήσει ο Lambard βασικός, μήπως δώσει λίγη ηρεμία στο κέντρο. H Villa δε θεωρείται δύσκολος αντίπαλος φέτος, αλλά δεν είναι καμιά ομαδούλα της σειράς. Μπορεί ακόμη να μην έχει σαφές σχέδιο ανάπτυξης, παρά μόνο άμυνας, αλλά έχει τους παίχτες που μπορούν να πάρουν το ματς. Λίγο καλύτερα να έπαιζε ο –απογοητευτικός- NZogbia και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι.. Η Villa έχει κακή αμυντική λειτουργία, όπως έχουμε ξαναπεί, και στηρίζεται στις επιθετικές αρετές των Agbolanhor, Bent, Heskey. Αύριο ο Bent θα (ξανα)λείπει. Η απίστευτα αμυντική τακτική του McLeish δε βλέπω να αποδίδει αύριο. Με τη Stoke φάνηκε να έπιασε, αλλά πιο πολύ έδειχναν να κάνουν αγγαρεία οι αντίπαλοι, παρά να αμύνονται σωστά οι ίδιοι. Επιλέγω νίκη της Chelsea με 2 γκολ διαφορά. Έχουν καιρό να το κάνουν, αλλά πιστεύω πως θα είναι σοβαροί και θα θελήσουν να πάρουν μια καθαρή νίκη.

-     Stoke – Wigan
Στο παιχνίδι με την Aston Villa τους πιστέψαμε. Δεν είχαν όρεξη να παίξουν και το 0-0 ήταν αναπόφευκτο. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που δεν παίζουν καλά (προηγήθηκε αυτό με τη city). Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η Stoke που έχουμε συνηθίσει φέτος: στρωτό ποδόσφαιρο, κατοχή μπάλας με τους μικρούς, δυμπαγής άμυνα και δύο φορ (Walters, Crouch) που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Το Europa League αργεί ακόμη, οπότε το βάρος έχει πέσει στα επόμενα δύο ματς πρωταθλήματος με Wigan και Blackburn. Η Wigan αμύνθηκε καλά στο παιχνίδι με την Chelsea, έπαιξε πιο επιθετικά με τη Liverpool και δίκαια πήρε τις δύο ισοπαλίες. Είναι βελτιωμένη, αλλά μες στο Brittania δύσκολα κερδίζει κανείς. Ο Moses θα είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων, ενώ ο Sammon κέρδισε την έφεση για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε με τη Manchester United και θα δώσει το παρόν. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως η Stoke θα παρουσιαστεί σοβαρή και θα κερδίσει το παιχνίδι. Αυτά τα ματς είναι η ευκαιρία της να ξαναμπεί σε τροχιά Ευρώπης.


Καλή χρονιά σε όλους! Ας αρχίσουμε να αισιοδοξούμε για να μη μας φανεί το νέο έτος πιο μαύρο από το προηγούμενο. Και ας ενδιαφερθούμε για τους γύρω μας, ώστε να νιώσουμε όλοι καλύτερα. Τουλάχιστον να έχουμε την ψυχική μας υγεία..

2 σχόλια:

The Catalan είπε...

Jim πως βλεπεις το παιχνιδι στο Sunderland την Πρωτοχρονια;Θεωρω οτι θα ειναι δυσκολο για μας γιατι παρολο που εχουμε βελτιωθει λιγο στην σοβαροτητα στην αμυνα,η σιτυ εχει ικανοτατους ποδοσφαιριστες που ακομα και μονoi τους που παιζουν χωρις την κξαθοδηγηση προπονητη,μπορου να να κανουν πολλα μπροστα.Θεωρω οτι το παιχνιδι ειναι g/g

Unknown είπε...

Καταλανέ, κακά τα ψέματα, η City είναι το φαβορί. Έφερε και 0-0 με τη West Brom την προηγούμενη αγωνιστική, τους έφτασε και η United, οπότε ζορίζουν τα πράγματα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ότι παίζετε 1 Ιανουαρίου μαζί και στις 3 γίνεται το παιχνίδι Manchester City- Liverpool. Λες να χαλαρώσουν με σας και να τα δώσουν όλα με εμάς; Αυτές, πάντως, είναι οι στιγμές που όλοι θα τεστάρουν το πολυδιαφημισμένο, υπερπλήρες ροστερ της City.

Τακτικά, ο O'Neill θα δώσει βάρος στο κέντρο και όχι τόσο στην άμυνα. Ξέρει ότι αν κλειστεί, δεν έχει τύχη. Ξέρει ότι η City θα κάνει το παιχνίδι της σε κάποια χρονικά διαστήματα, αλλά όπως είδαμε και στο παιχνίδι με τη West Brom, οι αμυντικές της αδυναμίες είναι εμφανείς. Εκεί θα προσπαθήσει να χτυπήσει, με τους Sessegnon, Bendtner. To g/g, όπως είπες, είναι μια πολύ λογική επιλογή.

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία αύριο!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India