Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 17. Tottenham - Chelsea (preview) Για την 3η θέση (και παραπάνω..)


Tottenham Chelsea, ένα παιχνίδι μεταξύ δύο λονδρέζων. Η Tottenham έχει 34 βαθμούς σε 15 παιχνίδια, ενώ η Chelsea 32 σε 16. Όπως καταλαβαίνετε, το παιχνίδι έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς νίκη της Tottenham της δίνει ένα καλό προβάδισμα για την Τρίτη θέση (χωρίς να εμποδίζεται να κοιτά και πιο ψηλά..), ενώ νίκη της Chelsea ή ισοπαλία, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των ομάδων από την 3η ως την 6η θέση! Δύο ομάδες με ικανότητες προπονητές, έτοιμες να μας προσφέρουν ένα όμορφο ματς:


- TOTTENHAM
Οι γηπεδούχοι θα έχουν απουσίες. Οι Bale, Defoe είναι αμφίβολοι, ο Lennon είναι τραυματίας και ο Adebayor έχει κάποιες μικροενοχλήσεις, αλλά λογικά θα ξεκινήσει βασικός. Πιθανότητες για την ενδεκάδα έχει και ο ήρωας της προηγούμενης αγωνιστικής (με τη Sunderland) Roman Pavlyuchenko, αν και βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός White Hart Lane. Σημαντική απουσία θα είναι ο King (αν τελικά λείψει), καθώς με αυτόν στην άμυνα η Tottenham δε χάνει. (Σημ. Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν που η Tottenham είχε δύο ήττες, ο King ήταν τραυματίας. Η επιστροφή του, σε συνδυαμό με τις προσθήκες Parker, Adebayor οδήγησε την Tottenham σε συνεχόμενες επιτυχίες. Δεν περιμένουμε διαφοροποιήσεις στις υπόλοιπες θέσεις σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος.
Στατιστικά η Tottenham δε χάνει βαθμό εντός έδρας. Μετά το παιχνίδι με την Manchester City (1-5 τον Αύγουστο) μετρά μόνο νίκες στο White Hart Lane. Στα περισσότερα παιχνίδια, μάλιστα, δεν δέχεται γκολ!

- CHELSEA
Έπαθαν σοκ το Σάββατο, όταν σε ένα παιχνίδι εναντίον της Wigan (στο οποίο, πάντως, δεν ήταν καλοί) δέχτηκαν το γκολ της ισοφάρισης στο τέλος. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως θα μπουν με πεσμένη ψυχολογία σήμερα στο γήπεδο. Το ντέρμπι είναι ντέρμπι και παίχτες αυτού του επιπέδου ζουν για παιχνίδια σαν το σημερινό. Τραυματισμοί βασικών δεν υπάρχουν (εκτός του εδώ και πολύ καιρό τραυματία, Essien). Επιστρέφει ο αρχηγός, Terry, ο οποίος αντιμετωπίζει κι αυτός κατηγορίες ρατσιστικής επίθεσης, όπως ο Suarez. Με παρτενέρ στην άμυνα τον Ivanovic τα πάνε καλά. Ευτυχώς είναι τραυματίας ο David Luiz και θα γλιτώσει ο Terry από τον πονοκέφαλο να καλύπτει συνεχώς τα ανεβάσματά του! Στο κέντρο μένει να δούμε αν θα επιλεγεί ξανά ο Lambard να μείνει εκτός. Mata-Sturridge-Drogba θεωρούνται σίγουροι στην επίθεση.
Η Chelsea έχει φέρει όλα τα αποτελέσματα εκτός έδρας. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι πάντα (ή σχεδόν πάντα) βρίσκει τον τροπο να σκοράρει.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Goal/Goal. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δε θα σκοράρουν και οι δύο, θα μου φανεί τεράστια έκπληξη. Ακόμη κι αν η Tottenham έχει απουσίες, έχει ικανό ρόστερ για να τους αντικαταστήσει, χωρίς να χάσει αρκετή από την ποιότητά της. Από την άλλη, η Chelsea έχει τόσο καλούς πλάγιους επιθετικούς (αλλά και σαφές επιθετικό πλάνο) που την κάνουν να πατά πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή.

Καλή τηλεθέαση σε όσους επιλέξουν να δουν το παιχνίδι!





2 σχόλια:

afc wimbledon είπε...

καλή πρόβλεψη!

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Wimbledon! Για να λέμε την αλήθεια, όμως, δεν ήταν πολύ δύσκολο να το φανταστούμε, καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι τους. Σίγουρα νιώθουμε ικανοποίηση όταν μια πρόβλεψη βγαίνει, μιας και με ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όσο καλά κι αν ξέρεις τις ομάδες (π.χ. είδες τι πάθαμε με τη Liverpool).

Περιμένω νίκη στο ματς με την Oxford τη Δευτέρα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India