Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 16. Ετοιμαστείτε, ξεκινάμε!


Τέλος οι ευρωπαικές υποχρεώσεις για το 2011! Ήρθε πλέον η φάση του πρωταθλήματος που περιμένουν οι λάτρεις του αγγλικού πρωταθλήματος. Η φάση των συνεχόμενων παιχνιδιών. Τα Χριστούγεννα έφτασαν! Ξεκίνημα αυτό το Σαββατοκύριακο, νέα αγωνιστική την Τετάρτη, ξανά στις 26 Δεκέμβρη και μέχρι το τέλος των διακοπών. Γι’  αυτό κανονίστε τα προγράμματά σας, υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να απολαύσουμε! Για την ώρα, ας δούμε κάποια παιχνίδια της 16ης ημέρας της Premier League:


- Wigan - Chelsea
Η Wigan είναι μια από τις ομάδες που δεν εμπνέουν εμιστοσύνη για να παραμεινουν στη μεγάλη κατηγορία. Μέτρια επιθετική, κακή αμυντική λειτουργία. Ανέβηκε, κάπως, τελευταία με τις εκτός έδρας νίκες εναντίον της Sunderland και της West Brom, αλλά παραμένει μέτρια (προς το κακή) ομάδα. Από την άλλη πλευρά, η Chelsea φαίνεται να ξεπέρασε τη μίνι κρίση της και έχει επιστρέψει σε συνεχόμενες επιτυχίες. Η νίκη επί της Manchester City της ξαναδίνει το δικαίωμα να ελπίζει στον τίτλο, με την προϋπόθεση να παραμείνει σοβαρή μέχρι τέλους. Μοναδικό ερωτηματικό για τους Blues είναι το αν θα ξεκινήσει βασικός ο Frank Lambard. Με τη City ο Villas-Boas δεν τον ξεκίνησε, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, αλλά ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Δεν περιμένουμε αλλαγές στο σχήμα τους σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Η Wigan έχει πρόγραμμα φωτιά: Chelsea, Liverpool, Manchester United. Θα προσπαθήσει να πάρει κάτι από όλα αυτά, αν και νομίζω ότι όλοι έχουν το μυαλό τους στα παιχνίδια με  Stoke και  Sunderland. Οι γηπεδούχοι μπορούν να σκοράρουν, αλλά η άμυνά τους είναι τραγική. Δέχονται σχεδόν δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι. Βλέπω νίκη της Chelsea, αλλά και over.

- Fulham - Bolton
Δύσκολο παιχνίδι και σημαντικό και για τους δύο. Η Fulham με νίκη ξεφεύγει από τις τελευταίες θέσεις (σε συνδυασμό με ήττα της Wigan), ενώ η Bolton δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Είναι τελευταία και αυτά είναι τα παιχνίδια που περιμένει να πάρει κάτι καλό. Η παράδοση στο Craven Cottage είναι εναντίον της: μόλις 2 ισοπαλίες την τελευταία 7ετία και όλα τα άλλα ήττες. Η Fulham είναι καλύτερη, αλλά το γήπεδό της φέτος δε θυμίζει το παλιό φρούριο, που δύσκολα έπαιρνες βαθμό. Μεγάλη απουσία για τους γηπεδούχους είανι ο τερματοφύλακας Schwarzer, ο οποίος ήταν εκπληκτικός πριν δύο εβδομάδεςς το παιχνίδι με τη Liverpool. Αμφίβολος και ο αρχηγός Danny Murphy, οπότε περιμένω μια αδυναμία από πλευράς τους στο χώρο του κέντρου. Οι δύο παραπάνω απουσίες, αλλά και η κακή αμυντική λειτουργία της Bolton με οδηγούν στην επιλογή του over. Το μόνο που με φοβίζει είναι ένα γρήγορο γκολ από πλευράς φιλοξενούμενων, το οποίο μπορεί να τους οδηγήσει σε αλλαγη σχεδίων και κλείσιμο προς την άμυνα.

- Blackburn West Bromwich
Αφού ασχοληθήκαμε με τους δύο ουραγούς, ας ασχοληθούμε και με τον τον τρίτο, τη Blackburn. Παραμένει χαμηλά, αν και τελευταία προσπαθεί να παίξει (και παίζει) ποδόσφαιρο. Άναρχο βέβαια. Όσα πάνε κι όσα έρθουν. Από την άλλη, η West Brom του Roy Hogdson είανι ικανή να κλέψει το ματς. Άλλωστε, για κάτι τέτοια παιχνίδια τον προσέλεβαν. Είναι κι αυτή λίγο αλλοπρόσαλλη ομάδα, με βάση τα αποτελέσματά της, αλλά δε νομίζω να κινδυνεύσει στο τέλος. Πάντως, δε θυμάμαι από πότε έχουν να κερδίσουν τη Blackburn εκτός έδρας. Συνήθως τα παιχνίδια τους λήγουν ισόπαλα και under. Φέτος νομίζω ότι θα δούμε διαφορετικό ματς. Όπως και με τους προηγούμενους ουραγούς, έτσι  και σε αυτό το παιχνίδι θα δώσω το over. Η Blackburn είναι φέτος ομάδα του over (πολύ μεγάλα σκορ, για να ακριβολογούμε), ενώ η West Brom αν και με αμυντικούς προσανατολισμούς, εκτός έδρας ένα γκολ τουλάχιστον το δέχεται. Over, λοιπόν.

Καλό Σαββατοκύριακο!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Κακή εκτίμηση των σημερινών αγώνων.. Συγνώμη σε όσους φίλους εμπιστεύτηκαν την κρίση μου. Ας δούμε τι έγινε στα παιχνίδια:

Α)Η Chelsea ήταν κακή. Δυστυχώς για αυτήν, εως ένα βαθμό ακύρωσε τη νίκη εναντίον της City. Η Wigan παραμένει υποψήφια για υποβιβασμό, αλλά αυτός ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός τόσο από βαθμολογική, όσο και από ψυχολογική άποψη. Οι επόμενες δύο αγωνιστικές είναι πάλι με δυνατές ομάδες. Ακόμα και τα δύο γκολ που μπήκαν, πολλά μου φαίνονται, με βάση την απόδοση των ομάδων.

β) Στο δεύτερο παιχνίδι, τα φίδια άρχισαν να με ζώνουν νωρίς. Το 2-0 μέσα σε δύο λεπτά (στο 35' περίπου) φαινόταν καθοριστικό για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Πίστεψα, πως η Bolton θα το πάρει απόφαση και θα τα παρατήσει, και η Fulham θα επαναπαυθεί. Κι όμως, οι δύο ομάδες με διέψευσαν! Κυρίως, η Fulham. Ειδικά στο δεκάλεπτο 70-80' είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Κρίμα για το σκορ, ήταν όμως ωραίο παιχνίδι!

γ) Η αλεπού ο Hogdson τα κατάφερε πάλι και πήρε τη νίκη. Σιγά σιγά βγάζει την ομάδα του από τις περιπέτειες του υποβιβασμού. Είναι πολύ νωρίς βέβαια να το λέμε αυτό. Πέτυχαν και νίκη ύστερα από πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έδρα, οπότε όλα καλά. Και οι δύο κυνήγησαν το γκολ από την αρχή, και το 0-0 του ημιχρόνου είναι πλασματικό σκόρ. Εν τέλει, μας έκαναν το χατήρι και στο τέλος έληξαν 1-2.

Unknown είπε...

Η Newcastle έφερε 0-0 εντός έδρας με τη Swansea. Είχε πάλι πολλές φάσεις, δύο δοκάρια και άξιζε τη νίκη. Δυστυχώς για τους Magpies, η τύχη δεν τους χαμογελά εδώ και καιρό. Σε αντίστοιχα παιχνίδια (και με δυσκολότερες ομάδες) στην αρχή τις σεζόν, έπαιρναν βαθμό/-ούς χωρίς να κάνουν πολλές φάσεις. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τίποτε δεν τελειώνει από τις πρώτες 10 αγωνιστικές (εκτός από τις θητείες των προπονητών). Το κακό είναι ότι ακόμα και η 7άδα αρχίζει να ζορίζει μιας και η Stoke πήρε τα πάνω της και γυρίζει τα παιχνίδια..

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India