Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 15. Στο κυνήγι της 4ης θέσης!


Νέα μπαμ έγιναν μες στη βδομάδα για τις αγγλικές ομάδες! Την αρχή είχε κάνει η Tottenham πριν 10 μέρες περίπου, τώρα ακολούθησαν οι ομάδες του Manchester. Παρ’ όλο που διεκδικούν τον τίτλο της Premier League και θεωρούνταν από τα φαβορί για την κατάκτηση και του Champions League, δεν κατάφεραν να περάσουν τη φάση των ομίλων. Κι αν για τη City υπάρχει η δικαιολογία της πρώτης φοράς, για τη United είναι τεράστια έκπληξη. Στα εντός του νησιού, ενώ χαρήκαμε το Σαββατοκύριακο, μας τα χάλασε η Liverpool δευτεριάτικα. Δεν πειράζει, τα αφήνουμε όλα πίσω, έρχεται η 15η αγωνιστική.. Ενδιαφέροντα τα παιχνίδια των ομάδων που κυνηγούν την 4η θέση.

- Arsenal - Everton
Εντός έδρας οι Gunners τα πάνε πολύ καλά. Μοναδική πρόσφατη παραφωνία είναι η ισοπαλία με τη Fulham. Παρά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Τρίτη, δε θα έχει προβλήματα κούρασης, μιας και η πλειοψηφία των βασικών δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν περιμένω να δω κάτι διαφορετικό απ’ όσα μας έχει δείξει ο Wenger εδώ και δύο μήνες. Παίζουμε όλοι καλά και το γκολ το βάζει ο Van Persie! Η Everton είναι μία πάνω-μία κάτω. Δε βγάζεις άκρη φέτος με τους Toffees. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν από τη Stoke (πρώτο παιχνίδι που νικάει η Stoke μετά από ευρωπαϊκή αναμέτρηση)! Ο Moyes είναι από τους έξυπνους προπονητές και τον θεωρώ άτυχο λόγω των πολλών ελλείψεων και τραυματισμών που είχε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια. Θετικό το στοιχείο ότι ο Βέλλιος (φώτο), λόγω των τραυματισμών των ανταγωνιστών  για τη θέση παίρνει ευκαιρίες και για την ώρα τα σημάδια που δείχνει είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ωστόσο, η Arsenal είναι καλύτερη και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το παιχνίδι. Νίκη λοιπόν για τους γηπεδούχους, ενώ ποντάρω και σε σκοράρισμα του Robin Van Persie.

- Liverpool - QPR
Δύσκολο παιχνίδι, από πολλές απόψεις, που πρέπει να κερδηθεί αν θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της 4ης θέσης. Πρώτον, φέτος στο Anfield μπορεί να μη χάνουμε, αλλά δεν κερδίζουμε κιόλας.. Δεν το λες και φρούριο.. Αν θέλουμε να βγούμε 4οι, οφείλουμε όλα αυτά τα παιχνίδια να τα κερδίζουμε, τουλάχιστον εντός έδρας, από τη στιγμή που οι άλλοι διεκδικητές της θέσης καταφέρνουν και παίρνουν τους αντίστοιχους βαθμούς. Στο παιχνίδι με τη Fulham φάνηκε η αδυναμία μας να καλύψουμε σωστά το κενό του Lucas. (Πολύ καλή ανάλυση του αγώνα εδώ). Βέβαια, αν έμπαιναν οι τόσες ευκαιρίες, όλοι θα μιλούσαμε για την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας και ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος και ότι δε μας λείπει. Δυστυχώς, μας λείπει. Και λέω δυστυχώς, γιατί δεν είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα όπως η Liverpool, να της λείπει ένας παίχτης όπως ο Lucas. Στα χαφ θα ξαναπαίξουν οι AdamHenderson, μένει να δούμε αν θα υπάρξει τρίτος (που το εύχομαι, γιατί αλλιώς αποδυναμωνόμαστε αρκετά στο συγκεκριμένο χώρο) ή θα πάμε για δίδυμο στην επίθεση (SuarezCaroll). Ενδιαφέρον θα έχουν οι κόντρες μεταξύ Adam και Barton, καθώς και οι δύο είναι ιδιαίτερα οξύθυμοι, δυναμικοί και εγωιστές. Τακτικά δεν περιμένω κάποια αλλαγή για τη Liverpool σε σχέση με το παιχνίδι εναντίον της Fulham, ενώ για την QPR δε βάζω πλεόν το χέρι μου στη φωτιά. Δείχνουν να απολαμβάνουν την άνοδο στην Premier League, αλλά παρουσιάζουν πολλές διαφορές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τέλος πάντων, βλέπω νίκη της Liverpool μιας και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Είναι ένα παιχνίδι must-win.

- Norwich - Newcastle
Τα Καναρίνια με τις Καρακάξες! Οι πρώτοι πετάνε ψηλά και οι δεύτεροι πολύ ψηλά (για τα ισχύοντα δεδομένα τους). Οι νεοφώτιστοι δεν έχουν απροσπέλαστη έδρα, ενώ παίρνουν βαθμούς τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Η ομάδα τους είναι δεμένη, χωρίς να έχουν τοπ ονόματα. Είναι νωρίς για να πούμε ότι θα σωθούν, αλλά για την ώρα παίζουν πολύ καλύτερα από αρκετές ομάδες. Δεν είναι τόσο επιθετική όσο η Swansea, αλλά είναι δουλεμένη ομάδα και βγάζει σε κάθε παιχνίδι κλασσικές ευκαιρίες. Ο Pilkington από δεξιά είναι κινητήριος μοχλό των επιθέσεων, ενώ οι Holt, Morison, Hoolahan τελειώνουν τις φάσεις. Είναι ομάδα του over. H Newcastle μπορεί να έχασε 0-3 από την Chelsea, αλλά το σκορ είναι πέρα για πέρα άδικο. Είναι σε φόρμα, δημιουργούν πολλές φάσεις και πιστεύω ότι σε αυτό το παιχνίδι θα σκοράρουν. Δε βλέπω άλλο ποντάρισμα πέρα από το goal/goal.


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και στους λάτρεις του ισπανικού πρωταθλήματος καλό clasico!

7 σχόλια:

afc wimbledon είπε...

εγώ ποντάρω στον άσο της wimbledon με την accrington!!!

Unknown είπε...

Φίλε Wimbledon, εύκολα χάσατε το σημερινό. 0-2.. Σας έφτασε η Accrington στη 13η θέση. Πάντως, εύκολη σωτηρία βλέπω, δε νομίζω να αγχωθείτε!

Unknown είπε...

Για να δούμε τι μαντέψαμε σήμερα:

α) Robin Van Persie. Απλά! Συνεχίζει να τους έχει από το χέρι και να πετυχαίνει κρίσιμα γκολ. Απορώ γιατί οι στοιχηματικές εταιρίες επιτρέπουν στοιχηματισμό στο να σκοράρει! Τελικά, 1-0 νίκη της Arsenal, με σκόρερ τον Ολλανδό.

β) Στο πρώτο ημίχρονο, η Liverpool είχε κατοχή 70-30, 10 κόρνερ, 5 ευκαιρίες. Το σκορ ήταν 0-0. Τελικά ο Suarez έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Πάλι πολλές ευκαιρίες, πάλι δοκάρια. Με όλα αυτά, αγχώθηκα στο τέλος μήπως (ξανα)γίνει η στραβή. Ευτυχώς νικήσαμε.

γ) Το μόνο παιχνίδι για το οποίο δεν είχα αγωνία. Το goal/goal μύριζε από μακριά. Η Newcastle κάνει φάσεις, ενώ με τια απουσίες που έχει στην άμυνα (Coloccini, S.Taylor) είναι ευάλωτη. Θα έχει ενδιαφέρον πως θα παρουσιαστεί όσο καιρό θα λείπουν αυτόι οι δύο, μιας και το ρόστερ της δεν κρίνεται επαρκές για να τους καλύψει. Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε 4-2, ενώ σκόραραν οι Holt, Morison, Hoolahan..

Unknown είπε...

Μπράβο ρε φίλε !!! τι να πω…
Δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που προβλέπεις σωστά όλα τα ματς και με πολύ καλή ανάλυση !!!
Τα συγχαρητήρια μου και για τη νίκη της Λίβερπουλ…

The Catalan είπε...

Δεν είμαι χαιρέκακος,αλλά η πτώση της Νιουκάστλ νομίζω θα συνεχιστεί και τις επόμενες αγωνιστικές.Τα λέγαμε Jim,κυρίως εσύ βέβαια,για το ανεπαρκές ρόστερ της και η Νόργουιτς απλά τις κατέδειξε και τις κατέστησε πασιφανείς..

Go Black Cats!

Και συγχαρητήρια για τις προβλέψεις σου!

Unknown είπε...

@betonias: Ευχαριστώ πολύ betonia! Χρειάζεται και τύχη για να τα πετύχεις, αν και αυτά που "προέβλεψα" ήταν αναμενόμενα με βάση την εικόνα των ομάδων. Για να πω την αλήθεια, εμάς φοβόμουν, αλλά τέλος καλό, όλα καλά..

Συγχαρητήρια και σε σένα για τα "ταμεία" σου!

Unknown είπε...

@The Catalan: H Newcastle δεν έχει μεγάλο ρόστερ και χρησιμοποιούσε 14-15 πάιχτες. Ήταν/είναι πολύ σοβαρή ομάδα, αλλά σε ένα πρωτάθλημα δεν αρκεί μόνο αυτό. Στην αρχή δεν εντυπωσίαζε, αλλάέπαιρνε τα παιχνίδι (και τις ισοπαλίες με τους μεγάλους). Στη συνέχεια άρχισε να δημιουργεί πολλές φάσεις και να "πετάει" ψηλά.

Μετά, ήρθαν οι τραυματισμοί. Ο Marveux είναι σημαντική απουσία στα χαφ. Στην άμυνα, η οποία όπως θυμάστε ποτέ δε μου άρεσε και πάντα απορούσα γιατί τα παέι καλά, ήρθαν οι απουσίες των Coloccini και Taylor. Έτυχε και το πρόγραμμα να είναι δύσκολο (Man.United, City, Chelsea), οι επιθετικοίδεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί όσο στην αρχή, οπότε άρχισαν και οι ήττες. Με τη Norwich, απλά θα συνέβαινε κάποια στιγμή. Δε γίνεται να κερδίσουν όλες τις μικρομεσάιες ομάδες.

Για τις επόμενες βδομάδες τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά δε βλέπω κατρακύλα. Έχουν τρία βατά παιχνίδια, τα δύο εντός (Swansea, West Brom), ενώ οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω τους (Aston Villa, Norwich, Stoke) έχουν ζόρικα προγράμματα (ειδικά η Villa). Πάντως μες στις γιορτές δεν τους βλέπω καλά καθώς έχουν τρία παιχνίδια, τα δύο με Liverpool, United. Χρειάζονται επειγόντως μεταγραφές τον Γενάρη, αν θέλουν να κυνηγήσουν το ευρωπααϊκό όνειρο. Αν δεν κάνουν, θα είναι σαφές μύνημα, ότι πάνε να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν και ότι απλά θέλουν να ετοιμάσουν τον κομό των επόμενων ετών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India