Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 14. Ξεχάστε όλοι τι έγινε μεσοβδόμαδα, έχουμε πρωτάθλημα τώρα!


Τι συγκλονιστική εβδομάδα αυτή που πέρασε! Την Τρίτη είχαμε δύο μεγάλα παιχνίδια για το League Cup (λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορέσαμε να τα σχολιάσουμε): Chelsea Livepool και Arsenal Manchester City, τα οποία βρήκαν νικητές τους φιλοξενούμενους! Το ζευγάρωμα των Liverpool και City στα ημιτελικά δίνει πρόωρο τελικό, αλλά και αυτόματο φαβορί για το κύπελλο τον νικητή των διπλών αναμετρήσεων. Την Τετάρτη η Manchester United έχασε από την Crystal Palace στο Old Trafford, επιβεβαιώνοντας τη ρήση ότι τα κύπελλα είναι θεσμοί των εκπλήξεων. Φυσικά, την Τετάρτη δεσπόζει η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Tottenham ενώ την Πέμπτη η Stoke κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και να πετύχει την πρόκρισή της στους 32 του Europa League. Για να δούμε, τι ψυχολογία θα έχουν οι παραπάνω ομάδες τη 14η ημέρα της Premier League, αλλά και τι άλλο ξεχωρίζουμε σε αυτή:

-     Tottenham - Bolton
H Tottenham έχει σχεδόν αποκλειστεί από τους ομίλους του Europa League. Θέλει νίκη του ΠΑΟΚ επί της Rubin Kazan και, ταυτόχρονα, δική της νίκη επί της Shamrock Rovers. Όχι αδύνατο, αλλά σίγουρα όχι στο χέρι της! Ο Redknapp πάλι δε χρησιμοποίησε πολλούς βασικούς (Adebayor, Parker, Friedel, King, Assou-Ekotto, Van der Vaart – άλλοι ξεκουράστηκαν, άλλοι δεν είναι καν δηλωμένοι). Έχει δηλώσει εξ αρχής ότι δεν τον ενδιαφέρει το Europa League, αλλά η 4αδα στο πρωτάθλημα, δηλ. η έξοδος στο Champions League. Επομένως, περιμένω στο παιχνίδι με την Bolton την Tottenham που βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο: με κατοχή μπάλας, κινήσεις των πλαγίων (Bale, Modric) προς την περιοχή, πολλές ακριβείς πάσες του Parker προς τους Adebayor και Defoe και φυσικά, ανεβάσματα των πλαγίων μπακ Walker και Ekotto. Η Bolton δεν είναι κακή ομάδα, μη μας ξεγελά το πολύ κακό ξεκίνημά της, ούτε η θέση της στον πίνακα βαθμολογίας. Δεν είναι σε θέση, όμως, να κοντράρει τους πετεινούς. Θα αρκεστεί σε παθητικό ρόλο τα πρώτα λεπτά και θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλό ρυθμό, μήπως και κλέψει το βαθμό. Βλέπω νίκη της Tottenham, αλλά λόγω χαμηλών ποσοστών θα ποντάρω στο over.

-        Blackburn - Swansea
Περίεργο παιχνίδι. Η Blackburn είναι τελευταία, έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι καλή ομάδα, αλλά έχει καλούς επιθετικούς. Αμυντικά, όμως, είναι τραγωδία! Η Swansea είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, δεν κλωτσάει, δεν κάνει σέντρες και προσπαθέι να επιβάλλει ένα συνεχές passing game. Πολλοί την παρομοιάζουν με την Barcelona (ως προς την προσέγγιση στο παιχνίδι της), αν και προσωπικά διαφωνώ καυώς οι περισσότερες πάσες στα παιχνίδια της δεν είναι τριγωνάκια, συνδυασμοί ή πάσες γύρω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά πάσες μεταξύ των αμυντικών και του τερματοφύλακα. Πάντως, παραμένει μια ομάδα με επιθετική φιλοσοφία, απλά έχει αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Δεν μπορώ να υποψιαστώ τον νικητή, αλλά πιστέυω ότι με τις κακές αμυντικές λειτουργίες και των δύο, θα δούμε ένα παιχνίδι over 2,5.

-     Manchester City - Norwich
Πρόκριση μες στο Emirates και ημιτελικός για τους Citizens την Τρίτη. Ενώ στην Ευρώπη δείχνουν ότι θέλουν ακόμη πολλή δουλειά, στις εγχώριες διοργανώσεις τα πάνε περίφημα. Με μια εξαιρετική ενέργεια του Dzeko και τη συνεργασία Johnson- Aguero, κατάφερε να φύσει με το διπλό από το Λονδίνο. Οι Canaries μπορεί να είναι μια ευχάριστη έκπληξη φέτος, μπορέι να πήραν ισοπαλία μες στο Anfield και να δυσκόλεψαν τη Manchester United, αλλά δε νομίζω να κάνουν το ίδιο με τη City. Μετά την ισοπαλία στο Anfield χάρη στον Άγιο Joe Hart, και την πρόκριση επί της Arsenal πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αποθεωθούν από το κοινό τους. Φυσικά και βλέπω νίκη τους. Το παιχνίδι της Norwich δε νομίζω να αλλάξει: κράτημα θέσεων της αμυντικής τετράδας, ελάχιστες προωθήσεις των πλαγίων μπακ, διπλή ζώνη άμυνας, συχνές προωθήσεις του Pilkington που θα δίνει βοήθειες στον επιθετικό (Hoolahan, Morison ή Holt). Θα επιλέξω τη νίκη της City πάνω από δύο γκολ. Άλλωστε με έχει δικαιώσει και τις προηγούμενες φορές.


Υ.Γ. Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Gary Speed, ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε τη βρετανική ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) κοινή γνώμη πριν λίγες μέρες. Ένας παίχτης - προσωπικότητα, κοινής αποδοχής. Ας μην τον ξεχάσουμε.

4 σχόλια:

The Catalan είπε...

Aγαπητέ Jim

Σε απάντηση του σχολίου σου σε αναρτηση μου για το θέμα Μπρους,να τονίσω ότι εγώ ήμουν αρχικά κατα της απομάκρυνσής του απο τον πάγκο της Σαντερλαντ.Αλλά απο την άλλη εύλογα σκέφτεται κάποιος...Πότε θα βελτιωνόταν η ομάδα για να μην φτάσει να παίζει την παραμονη της τελευταίες αγωνιστικές;Ο Μπρους είχε όλο το καλοκαίρι να ετοιμάσει μια πάνω του μετρίου ομάδα,αλλα έφτασε μόνο μέχρι το μετριο.Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει νίκη και πλεον η ομάδα παίζει με αγχός και κακή ψυχολογία.Οπότε απο ατή την πλευρά ίσως να ήταν και θετική η απομάκρυνση του και να λειτουργήσει θετικά.Απλά ελπίζω ο Κουιν να μην υποκύψει σε προτεινόμενες λύσεις τύπου Σολσκιερ κτλ και να πάει στα σίγουρα.Στον αγαπητό και ομολογουμένως ικανότατο Ο'Νιλ.Νομίζω ότι αν έρθει ο Μαρτιν θα δούμε άλλη ομάδα.Αναμενουμε...

Unknown είπε...

Καταλανέ, όπως ξέρεις είμαι κι εγώ της άποψης να μην αλλάζουν συχνά οι προπονητές. Ο Bruce είχε δείξει καλά δείγματα γραφής, οπότε περιμέναμε να κάνει ένα βήμα παραπάνω φέτος, σκεπτόμενοι και τις μεταγραφές που έκανε. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να χτίσει μια "ταυτότητα" για τη Sunderland. Ενώ πέρυσι ξέραμε τι περιμέναμε από τις Black Cats, φέτος σε κάθε ματς βλέπαμε διαφορά (άλλοτε καλή, άλλοτε κακή). Το κοινό στοιχείο, σχεδόν όλων των εμφανίσεων ήταν ένα: δυσκολία στο τελείωμα φάσεων και νοοτροπία ήττας. Αυτό ήταν που του στοίχισε και με βάση το όνομα του προπονητή που προσλάβατε, μάλλον καλώς απολύθηκε.
Η λατρεία μου προς τον Martin O'Neill έχει αναφερθεί ξανά στο blog. Μου έχει λείψει που δε βρίσκεται στην Premiership. Είναι ένας προπονητής που θα μας δώσει τροφή για ποδοσφαιρικές κουβέντες και αναλύσεις. Του εύχομαι καλή πορεία στον πάγκο (και) της Sunderland.

Υ.Γ. Πόσο να χάρηκες σήμερα με την ήττα των γειτόνων;

Unknown είπε...

α) Η Tottenham ήταν σοβαρή στο παιχνίδι με την Bolton. Κατάφερε να κερδίσει 3-0 και να δείξει ότι δεν έχει όρεξη για αστεία στο πρωτάθλημα. Σε αυτό βοήθησε και η αποβολή του Cahill που έγινε πολύ νωρίς, ο οποίος είναι το βασικό γρανάζι (και ηγέτης) στην άμυνα της Bolton. Τελικά, μια ακόμη ουσιαστική εμφάνιση καταγράφηκε για λογαριασμό των Spurs.

β) Το over σε αυτό το παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο. Έχουμε ξαναμιλήσει με καλά λόγια για τον Yakubu και μας δικαίωσε με τα 4 γκολ που πέτυχε. Τελικό σκορ 4-2 και η Blackburn κάνει τα πάντα για να μου αποδείξει ότι θα καταφέρει να σωθεί, και ο Kean κερδίζει άλλο λίγο χρόνο στη διαμάχη του με τους οπαδούς.

γ) H City κάπου έπρεπε να ξεσπάσει και βρήκε τους Canaries. Φανταστικός επιθετικός πλουραλισμός (5 διαφορετικοί παίχτες σκόραραν). Πετύχαμε τα δύο γκολ διαφορά και οι Citizens συνεχίζουν την κούρσα για τον τίτλο.

Unknown είπε...

Η Newcastle έχασε 0-3 από την Chelsea! Κι όμως, αδικείται από το σκορ. Ο τερματοφύλακας Krul έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση και αρχίζει να διώχνει τις αμφιβολίες που είχα προς το πρόσωπό του. Αρκετά δοκάρια για τους γηπεδούχους, τρικυμία στην άμυνα της Chelsea σε κάποιες φάσεις, την οποία θεωρώ τυχερή που κράτησε το 0 σε αυτό το ματς. Τραγικά ανόητο μαρκάρισμα του David Luiz στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο διαιτητής έπρεπε να δείξει την κόκκινη, αλλά αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα. Αυτή η νίκη πιστεύω ότι θα φέρει ηρεμία στους Blues, και περισσότερο στον Villas Boas, ο οποίος ελπίζω να μην απολυθεί και να μπορέσει να δείξει το έργο του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India