Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ligue 1 – week 16 . Στον απόηχο του clasico


Τελικά η Marseille αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να παραδοθεί στην PSG! Με μία επιβλητική νίκη απέναντι στην πιο μισητή εχθρό βλέπει πιο αισιόδοξα το μέλλον της στο championnat. Μία νίκη την οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Montpellier! Τι θα γίνει όμως στην 16η αγωνιστική; Ποιος θα είναι ο απόηχος του clasico; Πάμε να δούμε τα πιο ενδιαφέροντα, κατά τη γνώμη μου, παιχνίδια...


Montpellier Herault vs FC Lorient :  Η ομάδα του νότου έκανε το χρέος της την προηγούμενη αγωνιστική και βρέθηκε στην κορυφή του championnat ως μόνη πρώτη! Στο Stade de la Mosson υποδέχεται τη Lorient με την καλύτερη ψυχολογία αλλά ο προπονητής της φοβάται τη χαλάρωση που μπορεί να υπάρξει και εφιστά την προσοχή στους παίχτες του. Όσο όμως έχει οίστρο ο Giroud μάλλον δεν έχει να φοβάται τίποτα! Από την άλλη μεριά η ομάδα της Βρετάνης έχει πολλά προβλήματα και ειδικά εκτός έδρας είναι τραγική. Οι πολλοί τραυματισμοί πονοκεφαλιάζουν τον Gourcuff αφού Kone, Aliadiere, Bourillon, Quercia, Diara είναι τραυματίες και ο Romao τιμωρημένος! Έτσι εμπιστευόμαστε τον άσσο στο 1.70!

PSG vs AJ Auxerre :  Οι πρωτευουσιάνοι περνούν την πιο δύσκολη περίοδο από το καλοκαίρι! Έχουν χάσει τρία παιχνίδια συνεχόμενα και η ήττα από τη Nancy της στοίχισε πολύ όπως έχει παραδεχτεί ο Kombouare! Επιπλέον ο Pastore δείχνει κουρασμένος και ο Gameiro έχει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια να σκοράρει! Η PSG παίζει πολύ στατικά κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τις ήττες. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ αφού Pastore, Lugano και Menez αναμένεται να απουσιάσουν λόγω τραυματισμού. Και η Auxerre όμως δεν τα πάει και καλύτερα. Μάλλον χειρότερα αφού έχει χάσει τα 6 από τα τελευταία 7 παιχνίδια της. Ο Fournier αναζητά μια μεγάλη έκπληξη για την ομάδα του ώστε να ξυπνήσει τους παίχτες του και να τους γεμίσει με αυτοπεποίθηση! Ο ίδιος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τα βήματα της Nancy. Παρόλα αυτά νομίζω ότι η PSG θα το πάρει το παιχνίδι. Μάλλον δύσκολα αλλά θα το πάρει.

Olympique Lyonnais vs Toulouse :  Μετά τα 3 γκολ στη Βουργουνδία απέναντι στη Auxerre η ομάδα της Lyon θέλει να συνεχίσει  και να πλησιάσει όσο μπορεί την κορυφή! Πέρα από τα γκολ, τα κέρδη της από το προηγούμενο παιχνίδι είναι οι Lisandro και Bastos που επανέρχονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αλλάζουν την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Έχοντας ουσιαστικά αποκλειστεί από τη συνέχεια του CL στρέφουν την προσοχή τους στο δύσκολο παιχνίδι με την Toulouse. Μία Toulouse που έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και αυτό το παιχνίδι είναι μια τεράστια ευκαιρία για αυτούς να το αποδείξουν απέναντι σε ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Οι αντεπιθέσεις,με τον Tabanou, είναι αυτές που θα στηριχθούν για να πετύχουν κάποιο γκολ. Γενικά είμαι πολύ περίεργος να δω κατά πόσο θα αντέξει το αμυντικό παιχνίδι της Toulouse και επειδή πιστεύω στις ικανότητες της στην άμυνα θα πω το under. Σοβαρά προβλήματα με τραυματισμούς δεν έχει καμία από της δύο ομάδες.

ΥΓ. : Καλή επιτυχία στους τζογαδόρους να ευχηθώ και καλά παιχνίδια για τους υπόλοιπους που απλά θα παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις.

1 σχόλια:

Adons είπε...

Προς ενημέρωση παραθέτω τις πιθανές ενδεκάδες του πρώτου αγώνα :
Montpellier: Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bédimo - Saihi, Marveaux, Belhanda - Dernis, Giroud, Utaka

Lorient: Audard - Baca, Le Lan, Ecuele Manga, Mareque - Jouffre, Coutadeur, Mvuemba, Monnet-Paquet - Sunu, Emeghara

Επίσης θα πρέπει να προσθέσω ότι η Lorient έχει κερδίσει την Montpellier στο ίδιο γήπεδο φέτος για το Coupe de la Ligue!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India