Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ligue 1 . Η Montpellier πρώτη; Από που και ως που;


Τι συμβαίνει με την ομάδα της Herault; Από πού και ως πού ξεπετάχτηκε αυτή η ομάδα και γιατί είναι πρώτη; Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε αναρωτηθεί κάτι παρόμοιο. Ένα ενδιαφέρον όμως ερώτημα είναι αν η ομάδα έκπληξη του φετινού championnat θα έχει τα φόντα και αν θα βρει την ψυχραιμία να παραμείνει εκεί στην πρώτη θέση και να κατακτήσει το πρωτάθλημα! Το πιο σημαντικό όμως ερώτημα είναι το εξής : Ποιοί είναι οι λόγοι που επιτρέπουν στη Montpellier να ονειρεύεται; Σε αυτό το άρθρο θα έχει την τιμητική της η ομάδα της νότιας Γαλλίας, η Montpellier Herault!

            Ο Rene Girard προσελήφθη το 2009 αντικαθιστώντας τον Roland Courbis στον πάγκο για να δώσει έναν άλλο αέρα στην πόλη της νότιας Γαλλίας. Και όντως το κατάφερε αν κρίνουμε από την πορεία φέτος! Έχει δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα συνδυασμένο με δύναμη και μυαλό καθώς και ικανότητα και αποφασιστικότητα. Το πιο σημαντικό στοιχείο που έχει αρχίσει να μπολιάζει στους παίχτες αυτής της ομάδας είναι να μη φοβούνται απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερη ιστορία από τη δική της. Δε φοβάται πλέον να αντιμετωπίσει ομάδες με βαριές φανέλες!
            Η ομάδα κάτω των 20 της Montpellier κέρδισε το κύπελλο Gambardella (το πρωτάθλημα των μικρών) το 2009 με παίχτες όπως Stambouli, Belhanda, Cabella και El Kaoutari που ήρθαν να συναντήσουν στην πρώτη ομάδα τους προηγούμενους απόφοιτους Jourden, Yanga-Mbiwa, Saihi και Ait Fana. Έτσι είχε την τύχη να βγάλει από τις ακαδημίες της πολύ καλούς παίχτες και να στηριχθεί πάνω σε αυτούς.
            Έχοντας σαν βάση τέτοιους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της ο Girard μπορούσε να χτίσει ένα υπέροχο οικοδόμημα! Πήρε από την ομάδα δεύτερης κατηγορίας Tours τον αριστεροπόδαρο Giroud για την επίθεση δίνοντας 2 εκατομμύρια. Και ενώ ο συγκεκριμένος κύριος έχει πάρει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και δικαίως, αυτός που δεσπόζει και έχει δέσει την άμυνα είναι ο βραζιλιάνος, πρώην παίχτης της Marseille, Hilton. Η ηρεμία και η εμπειρία του έχει δέσει σαν παζλ με τον αθλητικό και ενθουσιώδη Yanga-Mbiwa! Αν προσθέσουμε και τους Bedimo, Bocaly στα πλάγια μπακ έχουμε μια πλήρη αμυντική γραμμή!
            Φυσικά δε θα μπορούσα να παραβλέψω την διοίκηση και τον πρόεδρο της ομάδας Louis Nicollin που βρίσκεται σε αυτή τη θέση εδώ και 37 ολόκληρα χρόνια, κάτι που τον κάνει τον μακροβιότερο πρόεδρο και ιδιοκτήτη (κατέχει το 99.9% των μετοχών) στο championnat! Ο Loulou (το χαϊδευτικό του) έχει βάλει τους γιους του να τρέχουν καθημερινά την ομάδα, μιας και αυτός ασχολείται με την επιχείρηση βιομηχανικού καθαρισμού που κατέχει. Η οικογένεια έχει περιβάλει τον Girard με θαυμαστά στελέχη όπως ο πρώην της Montpellier Bruno Carotti σαν sporting director και ο γκουρού των ακαδημιών Domergue!
            Ο Loulou έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική χωρίς να ξοδέψει πολλά λεφτά έτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα! Μπορεί να μην το παραδέχονται ακόμη και να λένε ότι απλά είναι ευχαριστημένοι με την έξοδο στο Europa League αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού τους το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω αν θα τα καταφέρουν στο τέλος αλλά το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα που παίζει πανέμορφο ποδόσφαιρο.

3 σχόλια:

MetalDefianceProductions είπε...

Oντως,τι συμβαινει με αυτη τη Μονπελιε??Ειδικα τις 3 τελευταιες αγωνιστικες,παιρνει πανω της τεραστια ποσα πονταρισματος απο πολλους ''γνωστικους'' ανα τον κοσμο.Περιεργα πραγματα,πχ να πονταρει καποιος 17ρια χιλιαρικα σε διπλο της Μονπελιε σε κατι 2.30 αποδοσεις.Γιατι το παιχνιδι πλεον δεν παιζεται μονο μεσα στο γηπεδο...

Unknown είπε...

Για εμένα, που δεν ασχολούμαι με το γαλλικό, είναι ευχάριστη έκπληξη η Montpellier. Είναι μια ομάδα που είχα να την ακούσω χρόνια και χαίρομαι που αναγκάζομαι να την παρατηρήσω ξανά.

Από τους παίχτες που ανέφερες, φυσικά γνωρίζω τον Hilton, αλλά και τον Belhanda από προηγούμενο άρθρο σου. Μακάρι να τα καταφέρουν και να μείνουν ψηλά ως το τέλος και να τους δούμε (του χρόνου) στα ευρωπαϊκά κύπελλα!

@Panthiras: 37 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, σίγουρα ξέρει πολύ καλά τα πράγματα έξω από τις 4 γραμμές..

Adons είπε...

Φίλε Panthira δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα εκτός των τεσσάρων γραμμών και ελπίζω για εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, και εγώ δη της Γαλλίας, να μην συμβαίνει τίποτα και να είναι απλά φήμες, κάτι που δεν το πολυπιστεύω αλλά τέλος πάντων! Όμως ξαναλέω ότι η Montpellier παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και είναι πολύ σωστά δομημένη ομάδα στο γήπεδο με τις οδηγίες και του Girard!

Αγαπητέ Scouser Jim μακάρι να μπουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα αν συνεχίσουν να παίζουν έτσι! Θα είναι πολύ καλό για το γαλλικό ποδόσφαιρο. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα της νότιας Γαλλίας είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ας περιμένουμε να δούμε πόσο θα αντέξει..

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India