Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ: Ιστορική νίκη, εξαιρετική εμφάνιση και δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στους 32 του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ χθες έκανε περήφανους τους φιλάθλους του για μια ακόμη φορά σ’ ευρωπαϊκό παιχνίδι, με την μεγαλειώδη νίκη του στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 1-2.
Ο δικέφαλος του Βορρά κατάφερε κάτι που πριν απ’ το παιχνίδι για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θεωρούνταν σχεδόν αδύνατο. Έδειξε σε όλους ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να θεωρείς εκ των προτέρων κανένα τελειωμένο.  

Ξέροντας τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων, φαντάστηκα ότι θα δω έναν ΠΑΟΚ σε παθητικό ρόλο και μια Τότεναμ να πιέζει για 90 λεπτά.
Λεω για 90 λεπτά, γιατί πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει εύκολα. Αυτά τα παιχνίδια είναι τα “αγαπημένα” του. Έχει μάθει τα τελευταία χρόνια να κλέβει αυτά τα ματς με 1-0 ή να μην χάνει τουλάχιστον. Έχει μάθει καλά να κλείνει τους χώρους στο μισό γήπεδο και να αιφνιδιάζει για το γκολ…


Τέλος πάντων αυτά πριν τη σέντρα, γιατί μετά τη σέντρα έτριβα τα μάτια μου !!!
Σαν μυρμήγκια τους έβλεπαν τους άλλους οι Παοκτσίδες. Τέτοιο ΠΑΟΚ δεν θυμάμαι να χω ξαναδεί. Λες και έπαιζε με κάνα χωριό έξω απ’ το Λονδίνο.
Αν δεν έκανε το λάθος με την αποβολή και πέναλτι στο 37ο λεπτό ο Ολλανδός διαιτητής, νομίζω ότι θα βλέπαμε κι άλλα ωραία στο δεύτερο ημίχρονο που ανοίχτηκαν οι πετεινοί.
Και με 10 παίκτες όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει και πήρε τελικά αυτήν τη δίκαιη νίκη.

Εμένα προσωπικά εκτός από τη νίκη και την πρόκριση, μ’ έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο η εμφάνιση της ομάδας. Και να χάναμε στο τέλος θα φώναζα μπράβο ΠΑΟΚ.
Αυτή είναι που καταξιώνει την ομάδα και γι’ αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρείτε απ’ όλους δίκαιη η πρόκριση στους 32 του Europa League.

Όταν αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός.
Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή θεωρείτε η καλύτερη ελληνική ομάδα στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν θα είναι κανένας χαρούμενος αν κληρωθεί μαζί του… Οι ευρωπαϊκές ομάδες πλέον ξέρουν, ότι αυτή την ομάδα δεν τη νικάς εύκολα… Υπάρχει συνέπεια σε αυτό…
Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της εποχής Ζαγοράκη και δεν είναι μικρό. Είναι πολύ μεγάλο αν συνυπολογίσουμε την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την ομάδα.
Η πρόοδος είναι εμφανής !!! Δεν υπάρχει μόνο η βαθμολογία του πρωταθλήματος… υπάρχουν και άλλες βαθμολογίες… ευρωπαϊκές και παγκόσμιες…   

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια! Άριστο ξεκίνημα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, πολύ καλή παρουσία μέχρι την αποβολή. δεν πανικοβλήθηκε μέχρι να λήξει το ημίχρονο. Στην επανάληψη, πολύ καλά ντουμπλαρίσματα, κυρίως στους παίχτες της Tottenham στις πτέρυγες.

Μεγάλο φάουλ των οπαδών του ΠΑΟΚ η μη τήρηση του λεπτού σιγής στη μνήμη του Gary Speed. Τεράστια προσωπικότητα για τους Βρετανούς, κοινής αποδοχής ανεξαρτήτως ομάδας.

Σίγουρα είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Και όντως, αυτό είναι έργο της διοίκησης, η οποία το ξεκίνησε με τον Σάντος και το συνεχίζει με τον Μπόλονι (την περυσινή ομάδα τη θεωρώ κι αυτή ομάδα Σάντος). Πρέπει να δώσουν στήριξη στον Μπόλονι και να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν κι από αυτόν.

capitano είπε...

Συμφωνώ με τον Scouser
Από προχθές , δεν ξέρω ποια από τις τρεις προκρίσεις να ξεχωρίσω. Αυτή του Χάιμπουρι; Αυτή της Πόλης; Αυτή του Γουάιτ Χαρτ Λέιν;
Πάντως Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα των στιγμών, φροντίζει τα τελευταία χρόνια να μας χαρίζει κάποιες πολύ όμορφες στιγμές . Και μόνο το ότι εδώ και 14 μήνες είναι χωρίς ήττα από ευρωπαϊκούς εκτός έδρας αγώνες, μάλλον αν το έλεγε κάποιος θα τον περνούσαν για τρελό….

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India