Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ligue 1 . Week 35 – Νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα (2 επιτυχίες)

Η Montpellier προσπαθεί να αυτοκτονήσει με αυτά που έδειξε χτες και οι άμεσες διεκδικήτριες του τίτλου θα προσπαθήσουν να κάνουν την ζωή της ακόμη πιο δύσκολη! Μέσα σε όλα  αυτά έχουμε και τους τελικούς των τελευταίων που παίζουν μεταξύ τους και γίνεται μια αγωνιστική μπουρλότο! Διάλεξα κάποια παιχνίδια να παρουσιάσω σήμερα τα οποία θεωρώ λιγότερο να σπάσουν αλλά και με βάση μιας συγκεκριμένης λογικής που έχω. Έχουμε και λέμε λοιπόν…
                          
Olympique de Marseille vs AS Nancy Lorraine  :  Φυσικά το παιχνίδι αυτό είναι μεταξύ δύο αδιάφορων ομάδων με την γηπεδούχο μόνο να κινδυνεύει θεωρητικά! Η Marseille τρέχει ένα απίστευτο αρνητικό σερί 0-4-9 που δεν έχει ξαναζήσει στην ιστορία της. Οι παίχτες συναντήθηκαν με τους οργανωμένους και ζήτησαν την στήριξή τους και αυτοί απάντησαν θετικά αναγνωρίζοντας τις τελευταίες δύο καλές και άτυχες όσον αφορά το αποτέλεσμα εμφανίσεις της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι οι παίχτες τα πάλεψαν τα παιχνίδια και μπορούν να θεωρούν άδικα τα αποτελέσματα. Η Nancy δείχνει κουρασμένη όπως διαπίστωσε ο προπονητής της στα δύο τελευταία παιχνίδια και ότι η ομάδα μετά την εξασφάλιση της παραμονής της χαλάρωσε λίγο. Με βάση την χαλαρότητα, την κούραση της Nancy αλλά και την καλυτέρευση του κλίματος στη Μασσαλία και την μη νίκη της Marseille εδώ και 13 αγώνες κάτι που στατιστικά την ευνοεί να κάνει νίκη τελικά θα παίξω με τον άσσο του 1.70!

Τελικό αποτέλεσμα : 1-0

Paris Saint Germain vs AS Saint Etienne  :  Οι αριστοκράτες της πρωτεύουσας μετά το χαρμόσυνο αποτέλεσμα της Montpellier θα τα δώσουν όλα να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι! Ενώ δεν ήταν κακή στο προηγούμενο παιχνίδι (απλά η Lille ήταν καλύτερη) απομακρύνθηκαν από τον στόχο του πρωταθλήματος με μόνο τον Ancelotti να το πιστεύει. Η Saint-Etienne είναι μια ομάδα που αρέσκεται στις αντεπιθέσεις και τα καλύτερα παιχνίδια της και τα μεγαλύτερο σκορ της τα έκανε παίζοντας με αυτό τον τρόπο. Έτσι δεν είναι δύσκολο να εκμεταλλευτεί τυχόν ανοιχτούς χώρους που μπορεί να αφήσουν οι γηπεδούχοι  που θέλουν πάση θυσία το παιχνίδι ειδικά αν σκοράρουν και πρώτοι οι φιλοξενούμενοι. Η PSG έχει 11 g/g στα τελευταία 11 παιχνίδια με τα 9 να είναι και over. Το g/g έχει μόνο 1.60 και δεν αξίζει αλλά με βάση αυτή την λογική που αναπτύσσω πιο πάνω το 4-6 γκολ στο 3.00 αξίζει περισσότερο.

Τελικό αποτέλεσμα : 2-0

S. M. Caen vs Lorient FC  :  Τελικός και για τις δύο ομάδες αυτό το παιχνίδι ή αλλιώς όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πάμε για το εξάποντο. Για τους γηπεδούχους και σύμφωνα με το πρόγραμμά τους λογαριάζουν σε αυτό το παιχνίδι και τους 3 βαθμούς για να ψάξουν και μετά κάπου αλλού αν χρειαστεί! Οι φιλοξενούμενοι θέλουν και αυτοί το παιχνίδι για να τελειώνουν με το θέμα παραμονής και να ηρεμήσουν όλοι εκεί στη Βρετάνη. Είναι φαβορί οι γηπεδούχοι αλλά δεν θα πω τον άσσο διότι με αυτά που είδαν τα μάτια μου φέτος δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα¨. Στηριζόμενος όμως στο ότι ο τερματοφύλακας της Lorient πάντα τρώει γκολ και ότι οι φιλοξενούμενοι το έχουν το γκολ στα τελευταία τους παιχνίδια θα πω over στο 1.90 που είναι η μόνη απόδοση που μου κάνει!

Τελικό αποτέλεσμα : 1-0

Dijon FCO vs AJ Auxerre  :  Και πάμε σε έναν άλλο τελικό της παραμονής όπου μάλλον εδώ υπάρχει μια έκπληξη. Δεν ξεχνάμε ότι πρόκειται για το Derby της Βουργουνδίας. Η Dijon προέρχεται από τέσσερις κολλητές ήττες κάτι που την οδήγησε στον ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη και πλέον κινδυνεύει σοβαρά! Η φόρμα δεν είναι καλή και παίζει άσχημα για την θέση που είναι σε σχέση με τις άλλες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Από την άλλη οι συντοπίτες τους μοιάζουν με καμικάζι στα τελευταία τους παιχνίδι με αποκορύφωμα αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής όπου διέλυσαν την Brest. Δύσκολο να ξαναπιάσουν τέτοια απόδοση βέβαια αλλά σίγουρα τους βλέπεις να μην το έχουν παρατήσει και παλεύουν μέχρι όπου τους βγάλει. Το αντίθετο βασικά με αυτούς της Dijon. Δεν ξέρω γιατί αλλά οι εταιρίες δίνουν μεγάλο προβάδισμα στους γηπεδούχους και δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Εγώ θα παίξω με το διπλό απλά και μόνο βλέποντας την κατάσταση των δύο ομάδων και επειδή το διπλό δίνεται στο 2.80! Προτιμώ αυτό το σημείο και ας το χάσω!

Τελικό αποτέλεσμα : 0-2

Υ.Γ  :  Τα παιχνίδια καλό είναι να παίζονται μονά αποδεκτά!

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Είδα το ματς Μονπελιέ - Εβιάν. Παρακολουθώ την Εβιάν φανατικά τα τελευταία έξι παιχνίδια της. Η ομάδα αξίζει αναφοράς. Παρότι αδιάφορη, μοχθεί μέσα στο γήπεδο. Παίζει με βάθος στην άμυνα, πιέζει στα 2/4 του γηπέδου, έχει τρεχαλάτζηδες τύπους που γουστάρουν να τρέχουν στον κενό χώρο και βγάζει αντεπιθέσεις φωτιά. Χτυπάει σαν κόμπρα! Και με φοβαρή αποτελεσματικότητα. Μπράβο για την χθεσινή εμφάνιση.

Και μάλιστα απέναντι στην πρωτοπόρο. Η οποία σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού ήταν καταιγιστική. Είχε κατοχή, κυκλοφορούσε γρήγορα την μπάλα, έσπαγε το παιχνίδι στα άκρα, και με target man τον Ζιρού, προσπαθούσε να χτυπήσει από το όριο της μικρής περιοχής. Ήταν, όμως, ολίγον απρόσεχτη στα τελειώματά της, είχε αργές επιστροφές και πολλές φορές το μεγάλο της πλάτος δημιούργησε κενούς χώρους που ήταν βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων.

Δοθέντος ότι το ενδιαφέρον μου για το ματς ήταν και στοιχηματικό, το παιχνίδι επεφύλλασε συγκινητικές συγκινήσεις. Πολύ ωραίο ματς, με ανατροπές, πάθος, ενέργεια, κόκκινες, πέναλτι, γκολ κι ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου! Το συγκαταλέγω στα καλύτερα ματς που έχω δει στη ζωή μου, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό.

Adons είπε...

Kanthare και εγώ ενθουσιάστηκα με το χτεσινό παιχνίδι και ειδικά με την εξέλιξη του! Το παιχνίδι είχε τα πάντα!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που λες για την Evian και θα συμπληρώσω ότι μετά την πρόσληψη του Correa άρχισε να παίζει πιο ορθόδοξα και επίσης η προσθήκη του Kahlenberg έδωσε στο παιχνίδι της την ποιότητα που έλειπε στον πρώτο γύρο! Πραγματικά μια υπέροχη ομάδα!

Όσον αφορα τους πρωτοπόρους μάλλον τους έλειπε ο καθαρός αμυντικός χαφ που τρέχει να καλύψει τυχόν τρύπες! Ο Estrada αν και καλός σαν καθαρός μέσος δεν είναι ο τρεχαλατζής αμυντικός μέσος που δίνει σε όλους βοήθειες!

Adons είπε...

To Dijon - Auxerre αναβλήθηκε για αύριο...

Unknown είπε...

Νομίζω ότι ο άσσος της Ντιζόν παίζεται λιγότερο λόγο της έδρα Αντώνη και για κανένα άλλο λόγο.
Συμφωνώ με το διπλό καθώς πιστεύω ότι είναι τελικός για την Οσέρ. Τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θ’ αντιμετωπίσει Μπορντό, Μαρσέιγ και Μονπελιέ, οπότε αυτή τη νίκη είναι μονόδρομος.
Λίγο αργά πήρε μπρος, αλλά για να δούμε…

Adons είπε...

Είδες betonia τελικά μας βγήκε το σημείο και η ιστορική Auxerre βγήκε από τη ζώνη αλλά για πόσο;

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India