Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ligue 1 . Week 36 – Μάχες παντού (2 επιτυχίες)


Όπως πάντα οι τελευταίες αγωνιστικές στη Γαλλία είναι συναρπαστικές! Οι μάχες της παραμονής καλά κρατούν και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα με τρανό παράδειγμα την ιστορική Auxerre που κάνει ένα επικό come back! Η μάχη για την Ευρώπη είναι στην κόψη του ξυραφιού και όλα δείχνουν μάχες ως το τέλος. Πάμε όμως να δούμε αυτές τις μάχες μία μία και θα δούμε στο τέλος αν και είναι λίγο νωρίς ποιος θα επικρατήσει…

AS Saint-Etienne vs Olympique de Marseille  :  Η ιστορική ομάδα της Saint-Etienne υποδέχεται την Marseille σε αγώνα δίχως αύριο για τους γηπεδούχους. Ενώ το πάλεψε στο Παρίσι θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ με βάση τις ευκαιρίες που είχε αλλά το πρόβλημα στο σκοράρισμα δεν της το επέτρεψε. Οι γηπεδούχοι πρέπει να κάνουν πάρα πολλές ευκαιρίες για να βάλουν ένα γκολ και η ευστοχία τους δεν είναι ένα από τα προτερήματα τους. Γρήγορη ομάδα με αντεπιθέσεις φωτιά που αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιουργούσε θα ήταν σίγουρα πολύ πιο πάνω στη βαθμολογία. Από την άλλη η Marseille κατάφερε επιτέλους να κερδίσει και να σωθεί! Έτσι έφυγε και το άγχος της νίκης που είχε να την πετύχει εδώ και 13 αγωνιστικές. Παρόλα αυτά η Marseille παραμένει κάτι σαν ομάδα και τώρα που… σώθηκε μάλλον τα υπόλοιπα παιχνίδια θα τα δει περισσότερο διαδικαστικά. Περιμένω τους γηπεδούχους να κερδίσουν μιας και δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να κερδίσεις αυτή τη Marseille και ο άσσος στο 2.10 μου κάνει μια χαρά.

Τελικό αποτέλεσμα : 0-0

Lorient FC vs Dijon FCO  :  Η Lorient ξέχασε κυριολεκτικά να πάει στην Caen την προηγούμενη αγωνιστική και έχασε φυσιολογικά με 1-0. Στο συνθετικό χλοοτάπητα του σταδίου της όπως έχω ξαναπεί δεν φοβάται κανέναν όμως και μάλιστα αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να πάρουν τους βαθμούς της νίκης και να σωθούν μάλλον οριστικά αφού οι υπόλοιποι δύο αγώνες είναι εκτός με Bordeaux και εντός με την PSG που θα παίζει μάλλον το πρωτάθλημα εκείνη την αγωνιστική. Ο Gourcuff δεν θα θέλει να μπλεχτεί σε περιπέτειες τέτοιου είδους και θα προσπαθήσει να το πάρει το παιχνίδι με όποιο κόστος. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μετά και από την ήττα από την Auxerre μάλλον δεν έχουν δυνάμεις για την παραμονή και η απειρία τους σε σχέση με τους υπόλοιπους σε τέτοιες καταστάσεις μάλλον την καταδικάζει. Δεν ξέρω αν βρουν τελικά την δύναμη και μπορέσουν να αντιδράσουν αλλά προς το παρόν δεν το βλέπω. Επίσης έχει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ αφού στα τελευταία πέντε παιχνίδια δεν το έχει καταφέρει. Ο άσσος λοιπόν είναι μονόδρομος και στο 1.75 είναι ανεκτός.

Τελικό αποτέλεσμα : 0-0

AJ Auxerre vs Girondins de Bordeaux  :  Όπως λέω και στον πρόλογό μου η ομάδα της Βουργουνδίας κάνει το μεγάλο come back και έχει καταφέρει να βγει από την επικίνδυνη ζώνη μετά από πολύ καιρό. Παίζει πολύ ωραία μπάλα τον τελευταίο καιρό και αυτό φάνηκε επιτέλους και στα αποτελέσματά της. Φορμαρίστηκε την κατάλληλη στιγμή τη στιγμή που οι άμεσοι αντίπαλοί της δείχνουν σημάδια κούρασης! Παίζει όμως με την Bordeaux που δεν χαρίζεται σε κανέναν και το απέδειξε αυτό και κόντρα στην Sochaux αλλά και κόντρα στη Rennes. Τρέχει ένα σερί τριών νικών ως τώρα και παίζει ένα πολύ ρεαλιστικό ποδόσφαιρο που της δίνει και αποτελέσματα. Με αυτά και μ’ αυτά έφτασε την Toulouse και ο στόχος που έβαλε ο Gillot που ήταν να την ξεπεράσει δεν είναι και πολύ μακριά. Δύσκολη η πρόβλεψη σε αυτό το παιχνίδι και αυτό γιατί φοβάμαι πάρα πολύ τους φιλοξενούμενους που μόνο αδιάφοροι δεν είναι στα παιχνίδια τους ως τώρα. Θα προτιμήσω το over για το λόγο ότι η Bordeaux παίζει πιο ανοιχτά σε σχέση με παλιότερα και επίσης για την ανάγκη της Auxerre να νικήσει και να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την παραμονή της. Η απόδοσή του είναι στο 1.80!

Τελικό αποτέλεσμα : 2-4

FC Sochaux Montbeliard vs AS Nancy Lorraine  :  Η Sochaux είναι ομάδα με ποιότητα που δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές της παραμονής και νομίζω ότι αυτό θα φανεί μέχρι το τέλος! Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της έμεινε με 9 παίχτες είτε από χαζομάρες δικές τους είτε από διαιτητικά λάθη και έδειξαν να χάνουν την ψυχραιμία τους! Μπορούν να κερδίσουν την παραμονή τους αρκεί να εκμεταλλευτούν την ποιότητά τους. Οι κόκκινες αυτές βέβαια την αποδεκατίζουν αλλά για να σωθείς πρέπει να δείξεις και πάθος και αυτό το είδα στα παιχνίδια τους. Οι αντίπαλοί τους έχουν σωθεί και έδειξαν για ένα ακόμη παιχνίδι πόσο τους κούρασε η υπόθεση της παραμονής και όντας τώρα σωσμένοι την βγάζουν σε κάθε παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι έχουν τις δυνάμεις αλλά και το πάθος και το κίνητρο να κυνηγήσουν κάτι και μόνο αν τους κάτσει καμιά ευκαιρία θα την εκμεταλλευτούν. Εν κατακλείδι θα πάω με την ποιότητα των γηπεδούχων που πρέπει πάση θυσία να σωθούν! Άσσος λοιπόν στο 2.00.

Τελικό αποτέλεσμα : 1-0

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India