Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ligue 1 . Week 38 – The Final Day – Πανηγύρι ή κηδεία ( 5 επιτυχίες)

Nicollin και Girard
Φτάσαμε αισίως και στο τέλος αυτής της εκπληκτικής περιόδου με την Montpellier να ετοιμάζεται να γράψει ιστορία κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της! Αυτό είναι το θετικό που είχε να μας προσφέρει η φετινή περίοδος αν τελικά τα καταφέρει η Montpellier. Το αρνητικό όμως και σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι ο υποβιβασμός της ιστορικής Auxerre μετά από 32 ολόκληρα χρόνια! Όπως και την προηγούμενη αγωνιστική έτσι και σε αυτή θα πάρουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και θα τα αναλύσουμε…

AJ Auxerre vs Montpellier Herault SC  :  Κατήφεια, απογοήτευση, εκνευρισμός και ένταση επικρατεί στις τάξεις των γηπεδούχων μετά τον υποβιβασμό και μαθηματικά στη Ligue 2 μετά από 32 χρόνια. Αναμένονται εντάσεις στο γήπεδο από τους φιλάθλους των γηπεδούχων με ορισμένους οργανωμένους να ζητούν να μην πάνε παιδιά στo γήπεδο ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος ανακοίνωσε μείωση του badget κατά 53% και τον Guy Roux να κατηγορεί την διοικήσεις των τελευταίων ετών για λάθη που υποβίβασαν την ομάδα. Από την άλλη η Montpellier που αποπνέει υγεία και ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλήτρια δεν έχει παρά να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της. Ο Girard εφιστά την προσοχή στους παίχτες του να μην παρασυρθούν από τα απίστευτα πανηγύρια στην πόλη και τελειώσουν αυτό που άρχισαν. Οι οργανωμένοι ετοιμάζουν μεγάλη εκδρομή για να πανηγυρίσουν με την ομάδα. Στη Montpellier φτάνει και το Χ αλλά για να είναι σίγουροι θα πάνε για τη νίκη απέναντι στη σοκαρισμένη και χωρίς ψυχολογία Auxerre. Διπλό στο μικρό 1.45!
Τελικό αποτέλεσμα : 1-2

Evian TG FC vs Stade Brestois 29  :  Η θεωρητικά αδιάφορη βαθμολογικά Evian μόνο αδιάφορη δεν μοιάζει όταν είναι μέσα στο γήπεδο και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Πολύ καλή νοοτροπία για μία ομάδα που παίζει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία κάτι που πιστώνεται στον εξαίρετο προπονητή Corea. Δεν έχω καμία πληροφορία ότι δεν θα κάνει το ίδιο και σε αυτό το παιχνίδι. Η Brest αναζητά το πρώτο της διπλό την φετινή season αφού είναι η μόνη δεν το έχει καταφέρει ως τώρα. Υπό προϋποθέσεις μένει ακόμη και με την ισοπαλία αλλά με βάση τις δηλώσεις του προπονητή της πάει για το διπλό. Νομίζω δύσκολα θα τα καταφέρει αφού δεν σκοράρει συχνά. Φαβορί όμως σύμφωνα με τις εταιρίες παραμένει αλλά δεν μπορώ να την εμπιστευτώ εκτός έδρας. Προτιμώ τον άσσο στο 2.60 με πολλές πιθανότητες να έχει το Χ. Για πιο σίγουρα παίζουμε το over αφού η Brest μπορεί να χρειαστεί να ανοιχτεί στο 1.72!
Τελικό αποτέλεσμα : 0-1

LOSC Lille Metropole vs AS Nancy Lorraine  :  Το πλέον αδιάφορο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να είναι ασφαλείς και από τους από κάτω τους αλλά και δεν μπορούν να ανέβουν στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι του Hazard με την φανέλα της Lille και θα προσπαθήσουν να δώσουν πανηγυρικό τόνο στην αναμέτρηση ειδικά όταν απέναντί τους είναι η κουρασμένη Nancy. Και οι δύο αναμένεται να παίξουν ανοιχτά και ελεύθερα και το σκορ μπορεί να ξεφύγει. Το Over είναι η καλύτερη επιλογή με απόδοση 1.50!
Τελικό αποτέλεσμα :4-1

FC Lorient vs Paris Saint-Germain  :  Μόνο με θαύμα θα καταφέρει η ομάδα της πρωτεύουσας να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Ancelotti αναφέρει ότι ο Θεός είναι μεγάλος και μπορεί να έχει ένα δώρο για αυτούς αλλά μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο. Μέσα σε όλα αυτά και την απογοήτευση ανακοινώθηκε badget για την επόμενη χρονιά ύψους 200 εκατομμυρίων!!! Στο άλλο στρατόπεδο η Lorient νιώθει άτυχη για το αποτέλεσμα με την Bordeaux όπου έπρεπε να κερδίσει αλλά τελικά έχασε. Και εδώ με νίκη σώζονται και αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν αλλά και η ισοπαλία δεν θα και καταδικαστική. Στο συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου τα έβαλαν με όλους τους πρώτους και μάλιστα τους νίκησαν οπότε δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να κερδίσουν και αυτό το παιχνίδι. Η PSG βλέποντας την Montpellier να κερδίζει θα κατεβάσει ταχύτητα και το Χ είναι ένα καλό σημείο να ποντάρουμε τα λεφτά μας. Η απόδοσή του είναι στο 3.60!
Τελικό αποτέλεσμα : 1-2

Olympique Lyonnais vs OGC Nice  :  Οι γηπεδούχοι έχουν πάψει να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο από τη στιγμή που εξασφάλισαν την τέταρτη θέση και απλά περιμένουν να τελειώσει η χρονιά. Η άμυνά της παραμένει προβληματική και το απέδειξε αυτό και με αντίπαλο την Ajaccio την προηγούμενη αγωνιστική στη Κορσική. Η ομάδα της Νίκαιας από την άλλη με νίκη σώζεται αλλά και με ισοπαλία έχει πολλές πιθανότητες να σωθεί. Έχει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ αφού λείπει ο Mounier και μόνο αν κάτσει μια φάση σκοράρει. Όμως ξέρει πολύ καλά να παίρνει ισοπαλίες και σε μια αδιάφορη Lyon δεν είναι δύσκολο να τα καταφέρει. Θα πάει για την ισοπαλία και νομίζω ότι θα τα καταφέρει. Χ λοιπόν με απόδοση 3.25!
Τελικό αποτέλεσμα : 3-4

Stade Rennais FC vs Dijon FCO  :  Οι γηπεδούχοι απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι όταν βρίσκουν μεγάλους ρίχνουν λευκή πετσέτα. Το ίδιο έγινε με την Montpellier και την PSG στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές και κινδυνεύουν να χάσουν το εισιτήριο για την Ευρώπη. Θέλουν νίκη με μεγάλη διαφορά γκολ για να υπερκαλύψουν την ισοβαθμία με την Saint-Etienne. Από την άλλη η Dijon σώζεται μόνο με νίκη και αυτό θα επιδιώξει. Το θέμα είναι ότι απλά δεν μπορεί και οι εμφανίσεις της στα τελευταία παιχνίδια δείχνουν ότι τα έχει παρατήσει. Ο Carteron δήλωσε ότι θα φύγει το καλοκαίρι από την ομάδα κάτι που αποτέλεσε σοκ σε όλους αφού είναι πολύ αγαπητός και στους φιλάθλους αλλά και στη διοίκηση. Ο άσσος είναι η μόνη μας επιλογή και αυτή θα επιλέξουμε. Η απόδοση του άσσου είναι 1.65!
Τελικό αποτέλεσμα : 5-0

FC Sochaux Montbeliard vs Olympique de Marseille  :  Οι γηπεδούχοι μετά το τεράστιο διπλό στην Caen την προηγούμενη αγωνιστική βρίσκονται μια ανάσα από την παραμονή τους στην κατηγορία. Εκμεταλλεύτηκαν τα στημένα τους και το άγχος των γηπεδούχων και πήραν μια πολύτιμη και δίκαιη νίκη. Με το ίδιο πνεύμα θα κατεβούν και σε αυτό το παιχνίδι και με όπλο την ποιότητά τους σαν ομάδα θα διεκδικήσουν τη νίκη. Η Marseille τελειώνει δυνατά την season αλλά δεν έχει κανένα κίνητρο και θα παίξει ελεύθερα και ότι κάτσει. Η ιδιοκτήτρια όπως είναι γνωστό ψάχνει επενδυτή για την ομάδα και όλα θα είναι διαφορετικά την επόμενη season. Ο Deschamps δηλώνει ότι θα σεβαστεί το θεσμό του πρωταθλήματος και θα κυνηγήσει τη νίκη αλλά δεν νομίζω να μπορεί και δεν ξέρω και αν έχουν την όρεξη οι παίχτες του να κυνηγήσουν κάτι τέτοιο. Προτιμώ την Sochaux που θέλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να τελειώνει με την παραμονή χωρίς να περιμένει άλλα αποτελέσματα! Άσσος στο 1.90!
Τελικό αποτέλεσμα : 1-0

Toulouse FC vs AC Ajaccio  :  Ο Casanova παραδέχτηκε ότι το όνειρο της Ευρώπης πέθανε για τους ίδιους μετά την ισοπαλία με την Dijon την προηγούμενη αγωνιστική. Ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες για κάτι καλύτερο και απλά θέλουν να τελειώσουν τη χρονιά θετικά. Αυτή που καίγεται για βαθμούς είναι η Ajaccio που θέλει νίκη για να σωθεί. Οι Κορσικανοί παλεύουν όλα μα όλα τα παιχνίδια σαν σκυλιά αλλά η έλλειψη ποιότητας τους δυσκολεύει να βρίσκονται σε καλύτερη θέση από αυτή που βρίσκονται! Στο παιχνίδι με την Lyon ίσως άξιζαν κάτι παραπάνω αλλά μάλλον δίκαια πήραν μόνο το βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι είναι απογοητευμένοι ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν την ποιότητα να νικήσουν την άμυνα της Toulouse οπότε οδηγούμαι στο Χ με απόδοση 3.20!
Τελικό αποτέλεσμα : 0-2

Valenciennes FC vs SM Caen  :  Οι γηπεδούχοι έψαξαν τον βαθμό που ήθελαν την προηγούμενη αγωνιστική αλλά τελικά έχασαν από τη μαχητική στην έδρα της Brest. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και σε αυτό το παιχνίδι, να πάρουν δηλαδή τον βαθμό που χρειάζονται και να παραμείνουν στην κατηγορία. Η αίσθησή μου όμως είναι ότι θα το κερδίσουν το παιχνίδι και σε αυτό παίζει το ρόλο της η αντίπαλός τους. H Caen, στο προηγούμενο παιχνίδι με την Sochaux, έδειξε φοβισμένη και άτολμη με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα και να μπει σε περιπέτειες. Το άγχος τους κατέβαλε και δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί σε κανένα διάστημα του παιχνιδιού. Δεν περιμένω μεγάλες αλλαγές ως προς αυτό και όπως στο προηγούμενο παιχνίδι έτσι και σε αυτό χρειάζονται νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία. Άσσος λοιπόν με απόδοση 2.05!
Τελικό αποτέλεσμα : 3-1

Υ. Γ. : Τα παιχνίδια να παίζονται μονά αποδεκτά και οι αποδόσεις είναι του ΟΠΑΠ.

2 σχόλια:

birdy είπε...

Φίλε Αντώνη συμφωνώ κατά πολύ μαζί σου τόσο με τον άσσο της Σοσό όσο και με το διπλό αλλά και over της Μονπελιέ.Πάντως κατά την γνώμη μου ο υποβιβασμός της Οσέρ μόνο υγεία αποπνέει για το πιο αμφίρροπο μακράν, πρωταθλήματος στην Ευρώπη.

Adons είπε...

Birdy για το over είμαι πολύ επιφυλακτικός αφού δεν ξέρω κατά πόσο η montpellier αν βάλει ένα γκολ θα προσπαθήσει να βάλει και δεύτερο. Μάλλον θα κάτσει να το κρατήσει. Όσο για την Auxerre συμφωνώ μαζί σου ότι άξιζε να πέσει. Τουλάχιστον σε αυτό το πρωτάθλημα όποιος δεν παίζει πέφτει!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India