Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ligue 1 . Week 36 – Κυριακή κοντή γιορτή (2 επιτυχίες)


Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται τα παιχνίδια αυτής της 36ης αγωνιστικής μοιράστηκαν στην Κυριακή και την Δευτέρα! Ο λόγος δεν είναι για να ξεκουραστούν οι ομάδες από την μεσοβδόμαδη αγωνιστική αλλά για κάτι πιο σοβαρό! Πριν από 20 χρόνια στις 5-5-1992 έγινε το δράμα του Furiani όπου στον αγώνα κυπέλλου Bastia vs Marseille έπεσε μία κερκίδα και σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι και περίπου 2000 τραυματίστηκαν. Ζήτημα τιμής λοιπόν για την Κορσική που ζήτησε να μην γίνουν παιχνίδια εκείνη την ημέρα και η ομοσπονδία έκανε δεκτό το αίτημά της! Αυτά για την ιστορία και έτσι η Κυριακή περιλαμβάνει 3 παιχνίδια.


Evian Thonon Gaillard FC vs AC Ajaccio  :  Η Evian όπως έδειξε και την προηγούμενη αγωνιστική με την Montpellier δεν παρατά κανένα παιχνίδι! Από την στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή της παίζει όπως μπορεί και ξέρει να παίζει! Παίζει πολύ ελεύθερα με σωστό ποδόσφαιρο τακτικά και χωρίς το άγχος της παραμονής. Στα τελευταία παιχνίδια της είναι χάρμα οφθαλμών! Αντιμετωπίζει όμως τους Κορσικανούς της Ajaccio οι οποίοι παλεύουν με νύχια και με δόντια κάθε παιχνίδι! Αν λάβουμε υπόψη το πρόγραμμά της αυτό είναι το μόνο βατό παιχνίδι που έχει και θα προσπαθήσει να το κερδίσει με κάθε κόστος. Σε περίπτωση νίκης μάλλον εξασφαλίζει και την παραμονή. Στις επόμενες αγωνιστικές υποδέχεται την Lyon και ταξιδεύει στην Toulouse. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν το ποδόσφαιρό τους δηλαδή ανοιχτά και οι φιλοξενούμενοι πρέπει να κερδίσουν. Οι της Evian θα παίξουν σαν τη γάτα με το ποντίκι την Ajaccio και έτσι περιμένω ανοιχτό παιχνίδι. Με βάση αυτά τα δεδομένα το over ποντάρεται χωρίς δεύτερη σκέψη με απόδοση 1.85!

Τελικό αποτέλεσμα : 2-1

Olympique Lyonnais vs Stade Brestois 29  :  Η Lyon όπως έχω πει πάμπολλες φορές κερδίζει μόνο και μόνο επειδή έχει κέφια ο Lisandro! Τα αποτελέσματά της βάση απόδοσης είναι πλασματικά και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει πολλές από τις νίκες που έχει πάρει. Ο Garde είπε ότι θα εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει να κλέψει την τρίτη θέση κάτι εξαιρετικά δύσκολο αλλά με την ρέντα που έχει αυτή η ομάδα όλα είναι πιθανά. Γενικά δεν είναι εύκολο να την κοντράρεις. Από την άλλη η Brest έδειξε ότι συνήλθε από την σφαλιάρα στην Auxerre και δικαιούταν κάτι καλύτερο στο παιχνίδι με την Toulouse όπου έχασε και πέναλτι. Παρόλα αυτά αν συνεχίσει έτσι μπορεί να πάρει βαθμούς στα υπόλοιπα παιχνίδια και να σωθεί. Το παιχνίδι αυτό είναι no bet και καλό θα είναι να μην το ακουμπήσουμε καθόλου. Μόνο κάποιος που νιώθει πολύ τυχερός μπορεί να παίξει το Χ2 με απόδοση 2.63!

Τελικό αποτέλεσμα : 1-1

Valenciennes FC vs Paris Saint Germain  :  Ξαναμπήκε στο χορό του πρωταθλήματος ελέω Montpellier ή αν προτιμάτε ελέω Evian. Στο -3 πίσω από την πρωτοπόρο και εκεί που υπήρχε κατήφεια και προβληματισμός το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα έφερε τεράστια ψυχολογική ανάταση και ευφορία και μάλιστα τώρα νιώθουν πιο σίγουροι για τον τίτλο!  Τώρα στην πρωτεύουσα γελάνε αλλά δεν ξέρω για πόσο; Και το λέω αυτό γιατί στην έδρα που πηγαίνουν τα πράγματα θα είναι εχθρικά! Οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι άθλιες και ο προπονητής της Valenciennes ξεκούρασε τους 3 καλύτερούς του παίχτες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η έδρα της δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τους αντιπάλους τους και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι στραβοπάτησαν. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους 37 βαθμούς που έχει τώρα οι 33 είναι κερδισμένοι από την έδρα της. Η ομάδα του Βορρά δεν έχει σωθεί και θέλει μια νίκη ακόμη για να είναι σίγουρη και αυτή είναι ευκαιρία τους για να ξεμπερδέψουν με την υπόθεση παραμονής. Ξέρω ότι πολλά χρήματα θα πέσουν στο διπλό της PSG αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πόσο εύκολο είναι να τοποθετήσεις τα χρήματά σου σε εκείνο το σημείο. Αφήστε που αν η PSG κάνει μια γκέλα ακόμη αυτή μπορεί να γίνει μόνο σε αυτό το γήπεδο. Πιστεύω σε αυτή την γκέλα και το 1Χ δίνει απόδοση 1.72 που δεν με χαλάει καθόλου.

Τελικό αποτέλεσμα : 3-4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India