Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Eredivisie - 34η Αγωνιστική: Γκολ, Φάσεις & Άλλα...

Καλησπέρα σας από την Ολλανδία...

Τέλος της κανονικής σεζόν και τα μεταγραφικά σενάρια ήδη άρχισαν, μαζί με τις κλήσεις για την εθνική ομάδα που θα αγωνιστεί σε μερικές βδομάδες στο EURO. Θα αφήσουμε την εθνική για τις επόμενες βδομάδες και τις μεταγραφές για πολύ αργότερα... Προς το παρόν πάμε να δούμε γκολ και φάσεις της τελευταίας αγωνιστικής και τι ισχύει για τα play-off και play-out που αρχίζουν (ή συνεχίζονται για κάποιες ομάδες τις Eerste Divisie) την Πέμπτη.

Παρακάτω παραθέτουμε όλα τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και με κλικ στο σκορ του κάθε αγώνα μπορείτε να δείτε τα γκολ και τις φάσεις του το διαμόρφωσαν...

Vitesse - A.F.C. Ajax 1:3
S.C. Heerenveen - Feyenoord 2:3
S.B.V. Excelsior - P.S.V. 1:3
A.Z. - F.C. Groningen 1:0
V.V.V. Venlo - F.C. Twente 4:2
Heracles Almelo - N.E.C. 1:2
N.A.C. Breda - R.K.C. Waalwijk 3:2
Roda J.C. Kerkrade - F.C. Utrecht 1:3
A.D.O. Den Haag - De Graafschap3:5

Στην τελική κατάταξη τώρα και που καταλήγει η κάθε ομάδα...

Τα Κατοχυρωμένα Ευρωπαϊκά Εισιτήρια
Πρωταθλητής είναι ο Αίαντας ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική και έτσι μπαίνει στους ομίλους του Champions League. Στη μάχη της 2ης θέσης τώρα η Feyenoord κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να μείνει όρθια μέσα στη Φριζία και έτσι να παίξει αυτή στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η P.S.V. δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στη 2η θέση παρά τη νίκη της και έτσι κρατάει το εισιτήριο του κυπέλλου και προκρίνεται στα play-off του Europa League. Παράλληλα ο Ηρακλής από το Almelo χάνει το εισιτήριο του κυπέλλου που θα το έπαιρνε ως φιναλίστ αν η P.S.V. τερμάτιζε 2η και έβγαινε στο Champions League. Η Α.Ζ. με τη νίκη της ξεπέρασε την Heerenveen, κατέλαβε την 4η θέση και έτσι προκρίνεται και αυτή στα play-off του Europa League. Βάσει των προαναφερθέντων λοιπόν είχαμε τη γλυκιά ήττα για τις "Καρδούλες" που κερδίζουν το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League μέσω της 5ης θέσης που κατέκτησαν και η οποία θα οδηγούσε σε μπαράζ αν η P.S.V. προσπερνούσε τη Feyenoord με ενδεχόμενη ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι!!!

Τα Play-Off για το Τελευταίο Ευρωπαϊκό Εισιτήριο
Στη μάχη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο ρίχνονται την Πέμπτη οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 6-9 με την υποβιβασμένη Excelsior να μην χάνει τις ελπίδες της!!! Τις θέσεις κατέλαβαν κατά σειρά οι F.C. Twente, Vitesse, N.E.C. και R.K.C. Waalwijk. Την Πέμπτη αγωνίζονται η N.E.C. κόντρα στη Vitesse (στο ντέρμπυ μίσους της Gelderlandκαι η Waalwijk κόντρα στην Twente. Οι επαναληπτικοί διεξάγονται την Κυριακή στις έδρες των φιλοξενούμενων και οι 2 προκριθέντες παίζουν μεταξύ τους για το εισιτήριο που οδηγεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League την Πέμπτη 17 και την Κυριακή 20 Μαΐου. Κι εδώ όμως έχουμε κάποια αξιοπερίεργα... Αν η Twente δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο τότε θα βγει στην Ευρώπη μέσω του εισιτηρίου του Fair-Play που θα δοθεί στην Ολλανδία! Η Twente είναι 3η στην κατάταξη πίσω από τον Αίαντα και τις Καρδούλες που έχουν ήδη εξασφαλισμένη Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Σε περίπτωση τώρα που κατακτήσει την έξοδο μέσω των play-off το εισιτήριο πάει στην 4η της κατάταξης του Fair-Play που είναι η υποβιβασμένη Excelsior και στην οποία σκέφτονται ήδη τα πολλά έξοδα του πιθανού αυτού ενδεχόμενου!!!

Η Μάχη για Συμμετοχή στην Eredivisie
Στην ουρά τώρα έχουμε τον άμεσο υποβιβασμό της τελευταίας στην κατάταξη της Eredivisie Excelsior και την απευθείας άνοδο της πρωταθλήτριας της Eerste Divisie F.C. Zwolle. Από εκεί και πέρα έχουμε μάχη για άλλα 2 εισιτήρια. Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 6-9 της Eerste Divisie ξεκίνησαν ήδη τον θεσμό των play-out με τις F.C. Den Bosch (6) και S.C. Cambuur (7) να προκρίνονται επί των Go Ahead Eagles (9) και M.V.V. Maastricht (8) αντίστοιχα. Tώρα όμως πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ομάδες που έρχονται από την Eredivisie και πιο συγκεκριμένα η Den Bosch την De Graafschap και η Cambuur την V.V.V. Venlo. Την Πέμπτη τα παιχνίδια γίνονται στις έδρες των ομάδων της Eerste Divisie και ακολουθούν οι επαναληπτικοί την Κυριακή. Την Πέμπτη παίζουν επίσης οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2-5 της Eerste Divisie και συγκεκριμένα έχουμε τα παιχνίδια Willem II Tilburg (5) - Sparta Rotterdam (2) και Helmond Sport (4) - F.C. Eindhoven (3). Επίσης στις 17 και 20 Μαΐου παίζουν ο νικητής του F.C. Den Bosch - De Graafschap με τον νικητή του Willem II Tilburg - Sparta Rotterdam και ο νικητής του S.C. Cambuur - V.V.V. Venlo με τον νικητή του Helmond Sport - F.C. Eindhoven για τα 2 εισιτήρια που οδηγούν στην Eredivisie.

Περισσότερα για τις μάχες των play-off και play-out την Πέμπτη...

Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο van der Mitrax.
Τελικά οι καρδούλες έμειναν μακριά απ’ το πρωτάθλημα... δεν έκαναν το μπάμ…

van der Mitrax είπε...

Και μάλλον πάνε και για ξεπούλημα το καλοκαίρι...
Ελπίζουμε σε καλύτερα άρθρα στο μέλλον αφεντικό!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India