Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Premier League - Day 14. Fulham - Liverpool (preview)


Μετά τη μεγάλη νίκη – πρόκριση επί της Chelsea στα πλαίσια του League Cup, η Liverpool θα ταξιδέψει πάλι στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τη Fulham. Όπως βλέπουμε και στον τίτλο, δεν περιμένουμε η βραδιά να είναι εύκολη για τους Reds. Άλλωστε, το Craven Cottage έχει τη φήμη της δυσκολοκατάβλητης έδρας..

FULHAM
Ο Martin Jol σίγουρα έφυγε ευχαριστημένος από το Emirates την παροηγούμενη αγωνιστική, καθώς η ομάδα του πήρε την ισοπαλία και υποχρέωσε την Arsenal σε γκέλα μετά από 5 παιχνίδια. Στο Europa League δεν τα κατάφερε και έχασε 1-0 από την Twente, σε ένα παιχνίδι που η Fulham προτίμησε παθητικό ρόλο, αλλά δεν της βγήκε. Πρέπει να ευχαριστεί και τα τηλεοπτικά κανάλια που πρότειναν το παιχνίδι να γίνει Δευτέρα, και έτσι οι παίχτες του είχαν μία ημέρα ξεκούρασης επιπλέον. Η βαθμολογική της θέση δεν είναι τόσο καλή (16η), και είναι δίκαια σύμφωνα με τις εμφανίσεις της. Φέτος, η έδρα της δε θυμίζει φρούριο, παρά μόνο στο παιχνίδι με την QPR (6-0).
O Etuhu με τον Murphy θα είναι τα αμυντικά χαφ, με τον δεύτερο να προσπαθεί να οργανώσει τις επιθέσεις της Fulham. Συμπαραστάτης του ο Dempsey, ενώ ο Zamora και ο Dembele που επανέρχεται από τραυματισμό θα είναι οι αποδέκτες των προσπαθειών. Ο Duff είναι αμφίβολος. Πιστέυω, πως η Fulham θα πάει σε ένα αργό τέμπο παιχνιδιού στο ξεκίνημα, για να βρεί τα πατήματά της, αλλά και για να μην επιτρέψει στη Liverpool να μπει με ενθουσιασμό στο γήπεδο, μετά και τα τελευτάια της, επιτυχή αποτελέσματα. Αν το σκορ είναι ισόπαλο στο ημίχρονο, πιστέυω πως θα διαλέξει το στυλ των Norwich και Swansea, με ένα καλό πρώτο 15λεπτο στο β’ ημίχρονο, μήπως και σκοράρει. Αλλιώς, θα προσπαθήσει να καταφέρει οτιδήποτε, με ανορθόδοξο τρόπο.

LIVERPOOL
Το αήττητο σερί που τρέχει για την ώρα είναι αρκετά καλό, αν και περιέχει ισοπαλίες που θα έπρεπε να έιχαμε αποφύγει. Βέβαια, ας μην είμαστε γκρινιάρηδες, δύο νίκες με την Chelsea και πολύ καλή εμφάνιση με τη Manchester City ήταν βάλσαμο και μας γέμισαν αισιοδοξία. Απώλεια για σήμερα και μέχρι το τέλος της σεζόν είναι ο Lucas (δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό..). Το κενό του θα καλυφθεί είτε από τον Spearing, τον οποίο δείχνει να πιστέυει ο Dalglish, αλλά είναι καθαρό αμυντικό χαφ, χωρίς επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ και οι ικανοτήτες του είναι περιορισμένες ή ο Henderson, ο οποίος είναι πιο επιθετικός, ενώ μαρκάρει κυρίως στο χώρο και όχι man-to-man. Ο αντικαταστάτης θα επιλεγεί ανάλογα με την προσέγγιση του τεχνικού team στο παιχνίδι. Στο παιχνίδι με την Chelsea αγωνίστηκαν πολλές αλλαγές, οπότε σήμερα βλέπω μια ενδεκάδα παρόμοια με αυτή στο παιχνίδι με τη City. AggerSkrtel θα επιστρέψουν στο κέντρο άμυνας, ενώ ο Johnson και Enrique θα είναι στα πλάγια. Adam και ένας εκ των Henderson, Spearing δίπλα του, ενώ ο Bellamy θα είναι μπροστά τους. Αριστερά ο Maxi νομίζω πως θα κερδίσει τον Downing στην επιλογή του Kenny, μιας και οι εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα είναι εκπληκτικές και συνοδέυτηκαν με κρίσιμα γκολ. Δεξιά θα βρεθεί ο Kuyt και μπροστά ο Suarez.
Η Liverpool πρέπει να παέι σε χαμηλό και γρήγορο σχήμα, ώστε να ταλαιπωρήσει τα υψηλόσωμα μπακ της Fulham. Suarez, Maxi, Bellamy συνθέτουν ευέλικτη και πολύ καλά συνεργαζόμενη τριάδα και πρέπει αυτό να το εκμετταλευτεί ο Dalglish. Πιθανή προσθήκη του Caroll προσδίδει ύψος και δύναμη στην επίθεση, αλλά συνολικά είναι αρνητική, καθώς οι ‘κοντοί» της ομάδας δημιουργούν πολλές φάσεις σε κάθε παιχνίδι και έχουν ευκαιρίες να τεστάρουν τα πόδια τους απέναντι στους αντιπάλους τερματοφύλακες.

Πρόβλεψη: Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι η Liverpool θα επικρατήσει. Μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε γκέλες μετά από μεγάλες εμφανίσεις και νίκες. Η Fulham βάζει γκολ στην έδρα της και δέχετια εύκολα, και σε συνδυασμό με το ότι καμιά τους δε θέλει την ισοπαλία θα επιλέξω το over.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Γκέλα..

Κρίμα γιατί με τη μη κατάκτηση των τριών πόντων δυσκολεύουμε τη ζωή μας, στην υπόθεση "4άδα"..

Τι παρατήρησα;
α) Χρειαζόμασταν τον Maxi. Από την αρχή. Ή έστω στο τέλος. Αλλά τον χρειαζόμασταν. Καλός ο Caroll, αλλά αλλάζει όλο το παιχνίδι. Είναι αργός, δεν είναι Killer και αναγκάζεται ο Suarez να τραβιέται δεξιά-αριστερά. Δε θα κρίνω τον Dalglish γι'αυτή την επιλογή, άλλωστε με τρεις επιθετικούς κατέβηκε, δείγμα του ότι ήθελε το ματς να το καθαρίσει νωρίς. Αλλά, ο Caroll δεν τράβαγε, και σε συνδυασμό με το ότι τα μπακ της Fulham είναι πανύψηλα, μια κοντή τριπλέτα Maxi-Bellamy-Suarez θα μπορούσε να πετύχει πολλά.

β) Ο Henderson πρέπει να παίζει στον άξονα. Αν εξαιρέσω το ότι μετά το 70 τον έχασα, ζητούσε μπάλα, είχε σωστές μεταβιβάσεις, προωθούσε το παιχνίδι, είχε και ένα δοκάρι μετά από πολύ όμορφη ενέργεια. Μπορεί να δώσει πολλά, αρκεί να μην είναι φοβισμένος. Αντίθετα, ο Spearing δε νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει. Μακάρι να με διαψεύσει, αλλά μέχρι να αποβληθεί, δε θυμάμαι παρά μόνο μία πάσα προς τα μπροστά.. Επίσης, ανασταλτικά ήταν συχνά εκτός θέσης (βέβαια ούτε ο Adam τον βοηθούσε αρκετά σε αυτό το κομμάτι), με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο η Fulham να κάνει 4 σουτ εκτός περιοχής. Κοίτα που θα νοσταλγήσουμε τον Lucas..

γ) Η ομάδα κάνει πολλές φάσεις.. Πατάει έυκολα περιοχή.. Απλά, βρείτε τρόπο να τις τελειώνουμε!

δ) Δε θα μιλήσω για τον διαιτητή. Όποιος είδε το παιχνίδι, θα κατάλαβε ότι δεν ήταν σε καλή μέρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India