Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Beckham : Το χριστουγεννιάτικο δώρο της PSG

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα αλλά η μεταγραφή του Becks στους πρωτευουσιάνους πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Απ’ ότι αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ ήδη έχουν προταθεί σπίτια και σχολεία για τα παιδιά του και οι ιδιοκτήτες από το Κατάρ κάνουν ότι μπορούν για να επιλύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Γιατί όμως ο Beckham και όχι κάποιος άλλος και γιατί τέτοια πρεμούρα ώστε να μην λείψει τίποτα στον Άγγλο σταρ; Τι θέλει να πετύχει η PSG και τελικά, αγωνιστικά, θα κάνει καλό στην ομάδα ή θα την ανακατέψει ακόμη περισσότερο;
    Είναι προφανές ότι οι ιδιοκτήτες κάνουν ότι μπορούν ώστε το brand “PSG” να γίνει όσο πιο γνωστό γίνεται στον κόσμο και φυσικά και σε αυτούς που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Η επιλογή του Beckham είναι σοφή για ένα τέτοιο σκοπό αφού όπως λέει ο γενικός διευθυντής Leonardo είναι ένας παγκόσμιος pop star! Η αρχική αντίδραση των Γάλλων ήταν θετική αφού τα tabloids της χώρας θα έχουν υλικό με το ζεύγος Becks και έτσι η glamour σκηνή της Γαλλίας και το life-style της θα λάμπει ακόμη περισσότερο. Μαζί του θα λάμπει και η PSG. Και όσο λάμπει κάτι φέρνει και λεφτά.
    Μέχρι εδώ όλα είναι καλά! Ο Beckham δήλωσε ότι θέλει να πάει σε μια ομάδα στην οποία θα έχει χρόνο συμμετοχής για να μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Αν αυτός όμως είναι ο όρος για να πάει στο Παρίσι τίθεται αυτομάτως το ερώτημα σε ποια θέση θα παίξει; Θα είναι σπαζοκεφαλιά για τον Ancelotti πάντως αφού είναι εμφανές ότι δεν μπορεί πια να ανεβοκατεβαίνει την δεξιά πλευρά όπως όταν ήταν στη Man Utd ή στην Real Madrid. Επιπλέον στη δεξιά πλευρά υπάρχει ο Menez που ως τώρα είναι από τους καλύτερους της PSG.
    Στο MLS, το πρωτάθλημα στην άλλη άκρη του ατλαντικού, ο συμπαθής Beckham έλαμψε το τελευταία χρόνια στη μεσαία γραμμή και αφού ο Pastore δεν μπορεί να βγει από την αρχική ενδεκάδα για προφανείς λόγους τότε το μόνο που μένει είναι μια θέση στο κέντρο! Πώς όμως θα νιώθουν οι εξαιρετικοί μέσοι Chantome, Bodmer και οι νεοφερμένοι του καλοκαιριού Moh. Sissokho, Matuidi με αυτό το νέο; Παρόλο που κανείς από τους τέσσερεις δεν έχει δείξει δείγματα απειθαρχίας μου φαίνεται αδιανόητο το πώς κάποιος από αυτούς δεν θα ζητήσει να αποχωρήσει από την ομάδα από τη στιγμή που μένει μόνο μια θέση προς διεκδίκηση αφού την άλλη θα την καπαρώσει ένας 36χρονος που όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να καλύψει τα ίδια τα χιλιόμετρα με αυτούς!
    Η Ligue 1 είναι ένα πιο τακτικό και κλειστό πρωτάθλημα και δεν είναι ούτε MLS αλλά ούτε και Premier League. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον κύριο Beckham αφού στο championnat δεν υπάρχουν οι χώροι που υπάρχουν στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα και ένας δημιουργικός μέσος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και να δείξει την αξία του. Αν όμως καταφέρνει να εκτοπίζει παίχτες ένας 36χρονος τι θα γίνει αν έρθει κάποιος, που ακούγονται πολλοί, που είναι στο μέγιστο της απόδοσής του όπως ο Tevez ή ο Hulk; Το αποτέλεσμα θα είναι παίχτες όπως ο Pastore να ανησυχούν μήπως χάσουν μια θέση στην ενδεκάδα!
    Το γεγονός όμως είναι ότι ο τεράστιος αυτός παίχτης είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του ποδοσφαίρου-μάρκετινγκ και ως προς αυτό η διοίκηση της PSG πετυχαίνει διάνα με την επιλογή της. Το brand name θα εκτοξευθεί όπως και τα έσοδά της. Το ερώτημα όμως θα παραμείνει. Αγωνιστικά αλλά και για την ισορροπία στα αποδυτήρια ο Beckham είναι αυτός που χρειάζεται η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος; Ο χρόνος θα δείξει. Εγώ πάντως βλέπω θετικά μια τέτοια κίνηση που μαζί με άλλες που γίνονται και προγραμματίζονται θα ανεβάσουν το επίπεδο στο γαλλικό πρωτάθλημα και θα δημιουργήσουν ένα πολύ ελκυστικό πακέτο ώστε το προϊόν championnat να αποκομίζει όλο και περισσότερα κέρδη και να προσελκύει όλο και περισσότερους επενδυτές.



Σχετικά με την ανάρτηση άρθρά, λίγους μήνες πριν: α) betonias και β) Adons

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι ο ορισμός του ποδοσφαιριστή-ρεκλάμα. Κι άλλοι ποδοσφαιριστές ΄ταν σταρ πριν από αυτόν, αλλά ο παροξυσμός που γινόταν κάθε φορά για μια φωτογράφηση ή μια αλλαγή κουρέματος του Beckham, ξεπερνούσε τον αντίστοιχο που συνέβαινε για μια δημόσια εμφάνιση του Best. Εδώ και χρόνια δε λειτουργεί ως ποδοσφαιριστής, αλλά ως πρέσβης της Αγγλίας. Αυτός, θεωρώ πως, είναι και ο λόγος για τον οποίο χρυσοπληρώνει η PSG για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Κάθε φορά που ένας παίχτης παγκόσμιας φήμης έρχονταν στην Ελλάδα (Rivaldo, Asanovic, Souza, Karembeu κλπ.) δε μας ενδιέφερε τόσο η αγωνιστική του παρουσία, όσο η εξωαγωνιστική, δηλ. η άποψη που θα μεταφέρει για την εκάστοτε ομάδα και το πρωτάθλημα προς τα έξω. Αναμέναμε (και αναμένουμε) σε πιθανή συμβουλή απέναντι σε μελλοντικούς μεταγραφικούς στόχους από την πατρίδα τους ή και σε συνεργασία μαζί τους. Άρα, γιατί να μην το κάνει αυτό και η PSG; Προσπαθεί να μπει βίαια στον ποδοσφαιρικό χάρτη, χτίζοντας παράλληλα ροστερ, προπονητικό τιμ και εικόνα. (Τον Beckham τον βάζω στην εικονα..)

Αν όντως υπάρχουν χρήματα και στις υπόλοιπες γαλλικές ομάδες, τότε θα δούμε κι άλλους παίχτες τέτοιου μεγέθους να πηγαίνουν στο championnat.

Υ.Γ Πάντως, το αν θέλει να πάει ο Beckham στους Ολυμπιακούς, νομίζω ότι αφήνει αδιάφορο τόσο τον Capello όσο και τον Ancelloti. Από τη στιγμή που το ροστερ των Ολυμπιακών δίνει δυνατότητα συμμετοχής σε άτομα κάτω των 23 και μόνο σε τρία άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, και σε συνδυασμό με την αδιαφορία των ποδοσφαιρικών club προς το ολυμπιακό τουρνουά, βλέπω να του δίνουν τη μία θέση είτε παίξει, είτε όχι. Άλλωστε, τόσο αγώνα έκανε για την ανάληψη των Ολυμπιακών από το Λονδίνο..

Adons είπε...

Όντως Jim συμφωνώ μαζί σου. Αυτό που βλέπαμε και απορούσαμε με τον Beckham και το χαμό που γινόταν γύρω από το όνομά του ήταν απίστευτο και ειδικά στη άπω ανατολή όπου βρίσκονται και τα πολλά λεφτά. Και επίσης θα συμφωνήσω 100% με το ότι η PSG προσπαθεί να μπει βιαίως στο ποδοσφαιρικό χάρτη. Τέλος πάντων έχω την εντύπωση ότι ο Leonardo προσέλαβε τον Ancelotti για να μπορέσει να κρατήσει τα αποδυτήρια και την ισορροπία αυτών αφου ο σκοπός τους στο Παρίσι είναι να έρθουν κι άλλα αστέρια στην πρωτεύουσα. Η διαφήμιση της PSG καλά κρατεί και φαίνεται ότι η Καταριανοί ξέρουν τι κάνουν αφου οι περιοδίες άρχιζουν ήδη από το νέο έτος (σε λίγες μέρες δηλαδή)! Στις boutique της PSG έχουν τεράστιες ποσότητες με φανέλες Beckham και απλά περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση για να τις διαθέσουν προς πώληση! Κάτι παρόμοιο αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό γινόταν στην Ελλάδα και κυρίως ο Ολυμπιακός με πιο χαρακτηριστικους τους Ριβάλντο και Giovani. Το λάθος όμως που έκανε είναι που δεν πήρε σοβαρό προπονητή για να φτιάξει μια σοβαρή ομάδα και να γίνει πιο υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη και να μεγαλώσει το Brand name.

Adons είπε...

Τελικά η μετακίνηση του Beckham στην PSG ναυάγησε! Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ήττα για τον Καταριανό που ήθελε όσο τίποτα τον Αγγλο σταρ στην ομάδα του για να μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιό του! Κρίμα γιατί εγώ θα ήθελα να τον δω στο γαλλικό πρωτάθλημα! Παρόλα αυτά νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης της Paris Saint-Germain έμαθε το μάθημά του! Βέβαια όπως διαβάζω δεν θα το βάλει κάτω αφού πολλά είναι τα ονόματα που παρελλάσουν καθημερινά στα ρεπορτάζ της ομάδας του Παρισιού! Το σχέδιο παραμένει και επίσης θα ηρεμήσουν για λίγο και οι μέσοι της ομάδας!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India