Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Οι κόκκινοι πλέον Bong, Yatabare, N’Dinga, Medjani και Cambell


Ενθουσιασμός, αισιοδοξία και σιγουριά είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο λιμάνι μετά το τέλος των φετινών μεταγραφών του καλοκαιριού. Ο κ. Μαρινάκης μαζί με τους δύο τεχνικούς διευθυντές Karembeu, Isa θεωρείται ότι έκαναν σωστή δουλειά. Μέχρι και το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός διαβάσαμε από τις εφημερίδες. Αλλά…

Ή ζω σε διαφορετικό ποδοσφαιρικό κόσμο ή οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ έχουν αναλάβει ένα ρόλο να πείσουν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ότι όλα έγιναν όπως πρέπει. Δεν ξέρω αν είμαι καχύποπτος αλλά μάλλον το δεύτερο πρέπει να συμβαίνει. Δεν γίνεται να πέφτω τόσο έξω και να μην καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό τους. Ειδικά για τους παίχτες που προέρχονται από τη Ligue 1 που αγαπώ και παρακολουθώ φανατικά! Ας περάσουμε στο ζουμί όμως.

Ο Καμερουνέζος Gaetan Bong είναι ένας σχετικά καλός πλάγιος αμυντικός, ούτε κακός ούτε καλός. Είναι περισσότερο προσηλωμένος στα αμυντικά καθήκοντα παρά στα επιθετικά και ως εκ τούτου δεν προωθείται πολύ συχνά. Τουλάχιστον ως τώρα γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να αναγκάζεται λόγω της χαμηλής δυναμικότητας των αντιπάλων. Τα προτερήματά του θα φανούν περισσότερο στην Ευρώπη παρά στην Ελλάδα με την επιφύλαξη ότι δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται σε υψηλότερο επίπεδο.

Κάτι ανάλογο είναι και ο Medjani. Μέτριος αμυντικός χωρίς παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο που δεν μπορεί να γίνει ο ηγέτης στην άμυνα που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Καμία σχέση δηλαδή με τον Melberg. Είναι πολύ καλός για ρεζέρβα όμως. Βέβαια με τους αμυντικούς που έχει ο Ολυμπιακός μπορεί και να καθιερωθεί.

Ίσως η καλύτερη μεταγραφή που έκανε ο πρωταθλητής είναι αυτή του Delvin NDinga. Ένας σύγχρονος αμυντικός μέσος που μπορεί να ελευθερώσει τον Masado να παίξει το παιχνίδι που ξέρει. Έχει πολύ καλή πάσα σε κοντινή απόσταση και πριν δύο χρόνια ξεχώριζε στην Auxerre. Επίσης όποτε κρίνει απαραίτητο προωθείται στην επίθεση.

«Ήρθε στον Ολυμπιακό η μεγάλη παιχτάρα» είπαν για τον Sambou Yatabare. «Ο νέος Toure» (ναι, μαζί με άλλους δέκα στην Γαλλία) προορίζεται για την θέση του Masado αν καταλαβαίνω καλά. Μόνο που ο τελευταίος έκανε πολύ καλύτερες εμφανίσεις και είχε και περισσότερο βάρος στην ομάδα του. Δεν υπήρχε καν θέμα σύγκρισης! Ναι μεν έχει μεγάλο διασκελισμό και σωματικά προσόντα αλλά είναι ποδοσφαιρικά χαζός. Το καλό είναι ότι έχει περιθώρια βελτίωσης.

Τέλος, η «υπερπαιχτούρα» από την Arsenal, ο Κοσταρικανός Joel Cambell. Όταν διάβασα για τον συγκεκριμένο με έπιασαν τα γέλια. Συγνώμη κιόλας. Πριν δύο χρόνια είχε δοθεί δανεικός στη Lorient. Η Lorient του Gourcuff είναι μια ομάδα που εμπιστεύεται πολύ τους νεαρούς παίχτες και δίνει ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Όχι μόνο αυτό αλλά φαινόταν ότι είναι ένα επίπεδο κάτω. Αν βελτιώθηκε τόσο πολύ από τότε μπράβο του.
 
Φυσικά οι παραπάνω κρίσεις είναι με το πώς τους έχω δει να αγωνίζονται στη Ligue 1. Στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί και να πιάσουν αφού δεν είναι και τόσο δύσκολο. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όμως δεν νομίζω πως μπορούν να σταθούν. Ελπίζω να κάνω λάθος. Για αυτό καλύτερα θα είναι για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να κρατούν μικρό καλάθι και να μην ενθουσιάζονται τόσο εύκολα τουλάχιστον για τους παραπάνω παίχτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India