Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Premier League - Day 8. Liverpool vs Manchester United κι όλοι οι άλλοι στη σκιά τους..


Έφτασε η ώρα του Lancashire derby! Liverpool εναντίον Manchester United. Οι δύο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στην Αγγλία και φυσικά, μόνο οι οπαδοί των δύο μπορούν να μπουν στην κουβέντα για το αν η ομάδα τους είναι η καλύτερη στο Νησί. Όσα χρόνια κι αν η μια από τις δύο απέχει (Liverpool) ή απείχε (United) από τους τίτλους, πάντα το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το πρώτο που έψαχναν όλοι μόλις ανακοινώνονταν το πρόγραμμα της σεζόν. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, όσες είναι κοντά στην κορυφή θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημα ενός εκ των δύο (ή και των δύο), ενώ όσες είναι χαμηλότερα συνεχίζουν τον αγώνα για μια θέση στον ήλιο.

Ας δούμε τι μας κεντρίζει το ενδιαφέρον την 8η ημέρα της Premier League:

- Chelsea - Everton
Η Chelsea είναι άμεσα ενδιαφερόμενη από το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Μετά την ήττα της από τη United, περιμένει το στραβοπάτημά της στο Anfield, ώστε να έρθει ακόμη πιο κοντά στην πρώτη θέση. Η Chelsea είναι ομάδα που σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ σε κάθε της παιχνίδι και το ίδιο πιστεύω πως θα κάνει και τώρα, καθώς η Everton έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια της (εκτος από ένα). Το ποδόσφαιρο κατοχής που παίζει, της δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεται πολύ ώρα στην περιοχή των αντιπάλων και οι ευκαιρίες που δίνονται για σκοράρισμα στους επιθετικούς (αλλά και τα εξτρέμ της) είναι πολλές. Από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, θεωρώ ότι η νίκη είναι σχεδόν σίγουρη και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα με εκπλήξει. Όσο κι αν Everton έπαιζε με παίχτη λιγότερο στο προηγούμενο ματς με τη Liverpool, οι αδυναμίες της δεν κρύφτηκαν, όπως ατομικά λάθη των αμυντικών, νεύρα και ελάχιστη βοήθεια από τους έμπειρους Cahill, Felaini, Saha. Πάντως η παράδοση δείχνει Χ, καθώς τα 5 τελευταία παιχνίδια στο Stamford Bridge έληξαν ισόπαλα. Θα ρισκάρω την πρόβλεψη για επίτευξη 2 γκολ της Chelsea.

- Stoke - Fulham
Έχω δηλώσει ότι παρακολουθώ τη Stoke και θέλω να πάει καλά. Φέτος έχει παρουσιαστεί σοβαρή σε όλα τα παιχνίδια, εκτός από τα δύο που ακολούθησαν τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις (Sunderland, Swansea), στα οποία ήταν κακή. Στα 3 τελευταία παιχνίδια είχε τις 2 προαναφερθείσες ήττες και μία ισοπαλία με τη Man. United. Έχοντας στο νου ότι ακολουθεί ευρωπαικό παιχνίδι αυτή την εβδομάδα (άρα δε θα είναι φρέσκοι την επόμενη αγωνιστική), πιστεύω πως θα τα δώσουν όλα απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι το ίδιο καλή με αυτούς. Μέσα στο Brittania είναι πολύ δυνατή (1 ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια), με καλά αποτελέσματα απέναντι στους πρωτοπόρους. H Fulham έρχεται από το εμφατικό 6-0 απέναντι στην QPR, αλλά δεν έχει δείξει και κάτι ιδιαίτερο μέχρι τώρα. Ίσως αυτό το σκορ να ήταν απλή παρένθεση. Ειδικά εκτός έδρας τα έχει πάει χάλια, με ομάδες χειρότερες της Stoke. Πιστεύω ο Crouch να κάνει το χρέος του και βλέπω νίκη της Stoke.

- Wigan - Bolton
Αρκετά δύσκολο ματς για να ασχοληθείς (και μάλλον δεν αξίζει να ποντάρει κανείς, αλλά αυτό είναι στην κρίση του καθενός). Η Wigan δε σκοράρει πάνω από ένα γκολ στα παιχνίδια της (κι αυτό με το ζόρι). Εντός έδρας, με ισοδύναμες ομάδες καταφέρνουν να μη χάνουν. Από την άλλη, η Βolton είναι κατα την αποψή μου η πιο αδικημένη ομάδα βάση προγράμματος. Έχει παίξει με όλους τους πρώτους (και την Arsenal) και είναι λογικό να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Το κακό είναι πως δεν μπορέσα να καταλάβω τι ακριβώς ομάδα είναι αφού σε κανένα ματς από τα παραπάνω δεν είχε κατοχή και δεν την έχω δει σε παιχνίδια με παρόμοιες, με αυτή, ομάδες. Το 0-4 με την QPR μου δείχνει πως μπορούν να παίξουν καλά και πιστεύω πως θα το προσπαθήσουν από αυτό το παιχνίδι, καθώς στενεύουν τα περιθώρια. Έχει έμπειρους παίχτες (Davies, Reo-Cocker, Klasnic) που μπορούν να κλέψουν τον πόντο σε τέτοια παιχνίδια. Σε συδυασμό με τη κακή επιθετική λειτουργία της Wigan, βλέπω την ισοπαλία ιδιαιτερα πιθανή. Η προϊστορία των 3 τελευαίων ετών με βοηθά σε αυτή την επιλογή.

- Liverpool – Manchester
Εδώ δεν έχει προβλέψεις. Πρώτον, γιατί ό,τι και να μου πει ο καθένας υπερ του κάθε σημείου, θα είναι λογικό. Δεύτερον, γιατί σε αυτό το ματς δε νικάει ο καλύτερος, αλλά ο πιο παθιασμένος. Προσέξτε μόνο πως παίζουν οι ντόπιοι παίχτες της κάθε ομάδας. Τρίτον, γιατί τη Liverpool δεν μπορώ να τη δω στοιχηματικά. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι η έδρα δε σπαέι τα τελευταία χρόνια και η κόκκινη κάρτα είναι σύνηθες φαινόμενο στα παιχνίδια τους (ενδεικτικά: Vidic (3), Mascherano, Rafael, Gerrard και πολλοί απλά ήταν τυχεροί που δεν αποβλήθηκαν). Αν υπάρχει τέτοιο στοίχημα, τι να σας πω, ρισκάρετε στην κόκκινη κάρτα any time, any player. Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ τέτοιες ώρες ούτε τακτικές, ούτε φόρμα ομάδων. Φοράω τη φανέλα μου και πάω να δω το ματς.

Καλό παιχνίδι να έχουμε και καλές επιτυχίες στις ομάδες σας!



9 σχόλια:

The Catalan είπε...

Αγαπητέ Jim,θεωρεις ότι θα κάτσει πολύ ακόμα η Άρσεναλ στην ζώνη του υποβιβασμού στην οποία θα βρεθεί μετά το διπλό της Sunderland;Σε αυτό το ματς μου φαίνεται θα μπουνε πολλα γκολ,αυτή την εντύπωση έχω..
Επίσης εγώ στον αγώνα της Wigan θα επελεγα την γηπεδούχο,οι φιλοξενούμενοι μπορεί νμα είχαν όπως λες πολλα παιχνίδια δύσκολα έως τώρα,αλλα εμένα δε με πείθουν ούτε τα αποτελελέσματά τους,ούτε η απόδοσή τους στο λίγο που τους έχω δει.

afc wimbledon είπε...

scouser jim gia to derby sheffield utd- sheffield wed ti vlepeis?

Unknown είπε...

@The Catalan: μπα, δε νομίζω να μείνει για πολύ.. Μετά από εσάς έχει πολύ εύκολο πρόγραμμα: Stoke εντός (σίγουρη νίκη, θα έχει προηγηθεί ευρωπαϊκό ματς), Chelsea έξω (ντέρμπι είναι, όλα γίνονται), West Brom, Norwich, Fulham, Wigan, Everton. Άρα, μετά από εσάς, αρχίζουν πορεία πρωταθλητισμού ;-)! Πέρα από την πλάκα, όσο κακή κι αν είναι η Arsenal, εντός έδρας παραμένει φαβορί, και καταφέρνει να πάρει αποτέλεσμα. Πάντως, η απουσία του Sagna είναι σημαντική και μάλλον ο Bruce θα πρέπει να ρίξει το επιθετικό βάρος από αυτή την πτέρυγα. Αν παίξει ο πιτσιρικά Jenkinson, ο Larsson θα κάνει πάρτυ..

Όσον αφορά το παιχνίδι της Wigan, είναι ένα ματς στο οποίο και οι δύο έχουν την πεποίθηση ότι "αν δεν κερδίσω αυτόν, τότε ποιον θα κερδίσω"; Συνήθως επικρατεί ο φόβος και, προσπαθώντας να μην χάσουν, τα ματς λήγουν ισόπαλα. Σίγουρα, η Wigan είναι φαβορί, απλά δε θέλω να πιστέψω ότι η Bolton έχει ρίξει από τώρα λευκή πετσέτα..

Υ.Γ. Φαντάζεσαι τον Bendtner να κάνει "σσσς" μπροστά στον Wenger;;

Unknown είπε...

@AFC Wimbledon: καλώς τον και σε ευχαριστώ για την πάσα. Ντερμπάρα! Το λεγόμενο "The Steel Derby" και ένα από τα παιχνίδια με την πιο φανατισμένη ατμόσφαιρα στην Αγγλία.

Οι δύο ομάδες είναι επιπέδου Championship και αυτός είναι ο στόχος τους για φέτος: επιστροφή στη Δεύτερη κατηγορία. Η Wednesday παρουσιάζεται καλύτερη (4 νίκες στη σειρά), έχει και μια σχετικά καλή παράδοση στην έδρα της United. O επιθετικός Gary Madine (αναφερθήκαμε στην προτελευταία ανάρτηση) είναι μηχανή του γκολ (10 γκολ σε 11 ματς) και χτες ψηφίστηκε παίχτης του μήνα στη League 1. Η United θα προσπαθήσει να πάρει νωρίς προβάδισμα και να εκμεταλλευτεί την έδρα. Αν η Wednesday καταφέρει να μη χάνει στο πρώτο ημίχρονο, θα είναι φαβορί για τη νίκη στο τέλος.

Ούτε εδώ χωράνε προβλέψεις, πάντως. Αυτά τα ντέρμπι είναι μόνο για να τα βλέπεις κι όχι για να στοιχηματίζεις. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ την Κυριακή το μεσημέρι. Εσάς σας βλέπω άνετους με την Crewe Alexandra!

Unknown είπε...

Jim θα τη κάνω την αμαρτία…
Μεγάλο ντέρμπι και σίγουρα πολύ αμφίρροπο, αλλά θα επιλέξω τη νίκη για τη United.
Η μέχρι τώρα παρουσία των δυο ομάδων είναι ο λόγος που θα κάνω αυτή την επιλογή, αλλά και η απόδοση που μου φαίνεται πολύ καλή.
Ότι και να γίνει εύχομαι να παίξετε καλά, γιατί ξέρω ότι πάνω απ’ όλα είσαι ποδοσφαιρόφιλος και όχι οπαδός.
Οπότε συμπεραίνω ότι αν γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να χάσετε δεν θα στεναχωρηθείς πολύ… άρα κερνάω μπύρα, σχολιάζουμε το παιχνίδι και όλα καλά…
Αν νικήσετε κερνάς εσύ μιας και θα είσαι μέσα στη τρελή χαρά κι εγώ θα μείνω με λιγότερα λεφτά… ;-p

Unknown είπε...

Betonia, όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει δε θα αποτελεί έκπληξη. Όσο κι αν η Man. United είναι καλύτερη, το παιχνίδι παραμένει ντέρμπι. Για το λόγο αυτό θέλω να παίξουν οι παλιές "καραβάνες", όσοι δηλαδή είναι ψημένοι σε τέτοια παιχνίδια.

θα σε διορθώσω σε κάτι, όμως. Είμαι ποδοσφαιρόφιλος (όπως ξέρεις), αλλά με τη Liverpool είμαι οπαδός. όχι με την αρνητική έννοια (δεν πρόκειται ούτε να βρίσω, ούτε να τσακωθώ, ούτε να παίξω ξύλο), αλλά πάντα έχω άγχος πριν τα παιχνίδια (και κατά τη διάρκεια), και στενοχωριέμαι πολύ όταν χάνουμε. Βέβαια, αυτό κρατάει μόνο για εκείνη την ημέρα, γιατί στην πορεία σκέφτομαι ότι "όλα θα πάνε καλύτερα".. Εννοείται πως ο σχολιασμός γίνεται πάντα την επόμενη μέρα, για να έχει περάσει η φόρτιση.
Μακάρι να κερδίσουμε και έπειτα, ας γίνει καλό παιχνίδι..

Πάντως, ΟΚ για τις μπύρες!

Unknown είπε...

Λίγα λόγια για τα παιχνίδια:

Η Chelsea μας δικαίωσε και πέτυχε τα δύο γκολ που περιμέναμε. Ήταν ανώτερη και η επιθετική της λειτουργία τα πήγε περίφημα και σε αυτό το παιχνίδι.
Η Stoke φάνηκε να δυσκολεύεται στην αρχή, αλλά τα κατάφερε. Περιμένω να δω πως θα παρουσιαστεί την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Arsenal..
Η Wigan με τέτοιες εμφανίσεις, θα πρέπει να ψάχνει τρόπους για να σωθεί, σε αντίθεση με τη Bolton η οποία έδειξε πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα είναι απλά μια παρένθεση αυτή η εμφάνιση.

Σχετικά με το ντέρμπι:
Betonia, κερνάω τις Carlsberg. Το αποτέλεσμα είναι σαν ήττα για μας. Χαίρομαι που η ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με πάθος και με περισσότερο μυαλό. Ο Gerrard παραμένει σημαία της ομάδας, όχι μόνο για το γκολ, αλλά γιατί και οι άλλοι δίπλα του ένιωθαν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους. Με τέτοιες εμφανίσεις δε θα υπάρξει πρόβλημα για την τετράδα. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια.. (για όσους είδαν το παιχνίδι, αν έπαιζε ο Vidic, μπορεί και να βλέπαμε καμιά κόκκινη. Γενικά πάντως, δεν υπήρξαν αντιαθλητικά μαρκαρίσματα)

Περιμένω τώρα το ντέρμπι του Sheffield!

Unknown είπε...

Jim ήσασταν πολύ καλοί και αν κάποιοι έπρεπε να πάρουν το ματς, αυτοί θα έπρεπε να είστε εσείς.
Αν και το φάουλ με το οποίο ήρθε το γκολ δεν ήταν, το δικαιούσασταν απ’ την συνολική εικόνα.
Οι γείτονες ήταν κατώτεροι του αναμενόμενου…

Unknown είπε...

@The Catalan: Πρέπει να παραδεχτούμε η Newcastle για τη χθεσινή της εμφάνιση. Ουσιαστική, κατάφερε να επιστρέψει δύο φορές στο σκορ και μάλιστα λίγο έλειψε να κερδίσει στο τέλος με ευκαιρία του Coloccini. O Pardew έκανε δύο ριψοκίνδυνες αλλαγές (Best, Ba), αλλά ο Ameobi τον δικαίωσε με το 2ο γκολ. Για άλλο ένα παιχνίδι φάνηκε ότι ο Taylor στην άμυνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη (πολύ κακό το μαρκάρισμα του στο πέναλτι της Tottenham).

Κρατάω ότι παρέμειναν αήττητοι και εμφανίστηκαν σοβαροί. Αν στα επόμενα παιχνίδια με Wigan, Stoke, Everton καταφέρουν να κερδίσουν τα 2, τότε θα πρέπει το Γενάρη να σκεφτούν μια μικρή ενίσχυση ώστε να διεκδικήσουν την Ευρωπαϊκή έξοδο με πολύ καλές προϋποθέσεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India