Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Carling Cup - Round 4. Arsenal και United για το κύπελλο, οι άλλοι για μια θέση στον ήλιο


Μετά την αναμπουμπούλα της 9ης αγωνιστικής της Premier League (6άρα η United μέσα στο Old Trafford!, με 9 η Chelsea από το 1ο ημίχρονο, απίστευτη σπατάλη ευκαιριών από τη Liverpool, ζόρικη νίκη της Tottenham) έρχονται οι αναμετρήσεις του League Cup. Η πρώτη μέρα έχει πιο “light” αναμετρήσεις, σχετικά με την εμπορικότητα του αγώνα, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει ματς μεταξύ ομάδων της Premiership. Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στους αγώνες της Τρίτης.

- Aldershot Town – Manchester United
Πέρασε το παιχνίδι με τη City και η ψυχολογία δεν είναι και στα καλύτερά της για τη United. Αυτό όμως δεν νομίζω να πτοήσει καθόλου τον Ferguson, ο οποίος πιστεύω πως θα ξεκουράσει αρκετούς βασικούς. Γέρικο σκυλί, δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, όταν ο αντίπαλος είναι τρεις κατηγορίες κάτω (League 2), στη 15η θέση και γενικά, δεν πείθει ως τώρα (4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα). Επίσης, οι δευτεροτρίτες επιλογές του πήραν ισοπαλία μες τη Benfica. Ό,τι και να πω, οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέρα από νίκη της United με 2 γκολ διαφορά, θα μας κάνει να τραβάμε τα μαλλιά μας. Επειδή, όμως πολλά είδαν τα μάτια μας αυτό το σαββατοκύριακο, λίγο και το πληγωμένο γόητρο των Red Devils, λίγο και το χαμηλό ποσοστό του over 2,5, θα προτιμήσω το over 3,5 γκολ. Ελπίζω μόνο να μην πετύχει 3 γκολ η United και αποφασίσει να χαλαρώσει..

- Arsenal – Bolton
H Arsenal φαίνεται να συνέρχεται, βάση αποτελεσμάτων, αλλά ακόμα ψάχνεται, βάση εμφανίσεων. Σίγουρα έχει χάσει την ταυτότητά της ως ομάδα, αλλά μου δείχνει ότι δεν έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης φέτος. Ή μάλλον, έχει: Robin Van Persie! Παίζει ο αρχηγός, όλα καλά. Η μπάλα περνά πολύ από τα πόδια του, συνεχώς βρίσκεται ελεύθερος στην αντίπαλη περιοχή, προσφέρει στιγμές ποδοσφαιρικής ευφυίας (όπως το σκάψιμο – δοκάρι στο παιχνίδι με τη Sunderland), έχει ελαχιστοποιήσει τα λάθη του και έχει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του φέτος. Και το κυριότερο: σκοράρει και μάλιστα τα κρίσιμα γκολ. Όταν όμως λείπει.. σαν να βλέπω τη Liverpool του '09 χωρίς τον Alonso! Με κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς απειλή προς τον αντίπαλο. Δε γνωρίζω αν ο Wenger έχει στα σημερινά πλάνα του τον αρχηγό, αλλά αν είναι στη 11αδα τότε λέω σίγουρα άσο. Αν όχι, πιστεύω ότι η Arsenal παραμένει πολύ καλύτερη της Bolton, η οποία έχει τεράστια αμυντικά προβλήματα, αλλά θα ζοριστεί. Ίσως κατέβει και η Bolton με αλλαγές, καθώς πιο πολύ την καίει το πρωτάθλημα και η σωτηρία και όχι να χτυπήσει στα ίσα την Arsenal. Εκτός, αν έτσι κυλήσει το παιχνίδι. Νίκη της Arsenal και όσοι θέλουν να σιγουρέψουν την πιθανότητα να πάει στην παράταση το παιχνίδι, ας επιλέξουν πρόκριση της Arsenal.

- Crystal Palace - Southampton
Αυτό το παιχνίδι καλό είναι να μην το έχετε στις επιλογές σας. Είναι ένα ντέρμπι της Championship και δε βλέπω κάποιο σίγουρο σημείο. Η Crystal Palace είναι 4η στη βαθμολογία, διανύοντας περίοδο εξαιρετικής φόρμας (5 σερί παιχνίδια αήττητη, 4 νίκες – 1 ισοπαλία), ενώ στο τελευταίο παιχνίδι πήρε διπλό στην Ipswich, όπως πολύ σωστά προέβλεψε ο birdy. H Southampton είναι 1η στην Championship και ένα από τα φαβορί για την άνοδο, εκτός έδρας όμως εμφανίζεται αποδυναμωμένη με συνηθέστερο αποτέλεσμα την ισοπαλία. Δυνατό χαρτί της είναι ο έμπειρος επιθετικός Rickie Lambert. Δε θα ρισκάρω πρόβλεψη, όσο κι αν τέτοια παιχνίδια τείνουν προς την ισοπαλία. Το ίδιο θα συνιστούσα και σε εσάς.

- Cardiff – Burnley
Η διαφορά ποιότητας μεταξύ τους είναι εμφανής και υπέρ των γηπεδούχων. Μην ξεχνάτε όμως ότι τέτοια παιχνίδια είναι η ευκαιρία των αδύναμων ομάδων να διακριθούν και όταν μιλάμε για ομάδες της ίδιας κατηγορίας, το όποιο χάντικαπ μπορεί να καλυφθεί για ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Γι'αυτό και τα κύπελλα στην Αγγλία θεωρούνται θεσμοί των εκπλήξεων. Η Cardiff θα στερηθεί τον καλύτερο επιθετικό της Kenny Miller (ναι, αυτόν που έβγαζε μάτια με τη Rangers στη Σκωτία και στο Champions League), αλλά πιστεύω ότι θα σκοράρει. Δίνω ελαφρύ προβάδισμα στην Cardiff λόγω έδρας και ποιότητας. Τώρα αν θέλετε να ρισκάρετε αρκετά, εμπιστευτείτε κάποιον από τους επιθετικούς της να σκοράρει. Και ο Earnshaw αλλά και ο Gunnarsson, που βρίσκεται σε φόρμα είναι πολύ πιθανό να σκοράρουν σήμερα. Θα επανάλαβω όμώς ό,τι και στο προηγούμενο παιχνίδι: δε σας συνιστώ να διαλέξετε σημείο. Είναι παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ ομάδων χαμηλότερης κατηγορίας, οι οποίες αγωνίστηκαν πρόσφατα (Σάββατο), επομένως δεν ξέρουμε την κατάστασή τους 100%. Σε τέτοιες κατηγορίες και η μία απουσία μπορεί να είναι καθοριστική. Κοιτάξτε, αν θέλετε κάποιο ειδικό στοίχημα.


Υ.Γ. Ο Καταλανός είχε αναφέρει πριν από καιρό ότι ο “διοπτροφόρος κύριος, κάτι-σαν-προπονητής της Leicester” Sven Goran Eriksson δε θα κάνει παρέλαση. 25 Οκτωβρίου και ο Sven απολύθηκε. Δεν μπορώ να πω ότι στενοχωριέμαι, καθώς πιστεύω ότι ο Εriksson δεν εκμεταλλεύθηκε καθόλου το πολύ ποιοτικό ρόστερ της Leicester και την έχει σε θέση χαμηλότερη απ'ότι της αξίζει. Αλλά, δίνω τα συγχαρητήριά μου στον Καταλανό και από δω και πέρα θα τον ακούω/διαβάζω με ευλάβεια σε θέματα προπονητών.. (Δε θέλω να σκεφτώ το μέλλον του Κούπερ!)

3 σχόλια:

The Catalan είπε...

Αγαπητέ Jim.

Πες το κάψιμο,πες το όπως θες,με τους προπονητές και κυρίως τους Ισπανούς,έχω ένα κόλλημα και παρακολουθώ την πορεία τους.Η πορεία του Σβεν ήταν προδιαγεγραμμένη.Σίγουρα έχει κερδίσει αρκετά τρόπαια και αναγνώριση,κυρίως στους S.S της Lazio,αλλα παίζοντας με σημαδεμένη τράπουλα.Τον θεωρώ δηλαδή πιο πολύ μέτριο διαχειριστή παρά ικανό προπονητή.Η πορεία της Λέστερ απλα νομίζω με επιβεβαίωσε σχετικά σύντομα.
Στον Έκτορα είχα δώσει και τον Ιανουάριο,αλλά αν γίνει αυτό που προβλέπω,νομίζω ότι θα είναι ευχαριστημένος αν προλάβει το Πολυτεχνείο...

Unknown είπε...

Καταλανέ, πράγματι η πορεία του στη Lazio ήταν τέτοια, που τον έκανε τον πιο επιτυχημένο τεχνικό στην ιστορία της. Από κει και πέρα, προπόνησε (???) μόνο εθνικές ομάδες, εκτός της Manchester City την περίοδο 2007-08, τερματίζοντας στην 9η θέση. Σε κάποια φάση, έκανε και το κομμάτι του για ένα εξάμηνο ως τεχνικός διευθυντής στη Notts County (τέλος '09). Τώρα στη Leicester έκανε πολλές και καλές μεταγραφές, είχε μια διοίκηση που δεν τσιγγουνεύτηκε καθόλου, αλλά ήθελε άμεσα αποτελέσματα, δηλαδή άνοδο στη Premiership. Δε διαχειρίστηκε καθόλου καλά το δυναμικό της ομάδας που ο ίδιος συνέθεσε και οι μόλις 5 νίκες σε 13 ματς το μαρτυρούν. Κάποιες καλές εμφανίσεις, όπως με την Cardiff, απλά ήταν καλές παρενθέσεις, αλλά δεν έκρυψαν τα προβλήματα. Αν και είμαι υπέρ της παραμονής των προπονητών παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο συγκεκριμένος δεν είναι νέος για να του δώσουμε πίστωση χρόνου, ούτε οι παίχτες της Leicester είναι επιπέδου Championship. Το λιγότερο που περίμενα ήταν να δώσει μια ταυτότητα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του (βασιζόμενος στην εμπειρία του). Ίσως να ισχύει τελικά ότι ένας μεγάλος προπονητής δε σημαίνει αυτόματα πως γνωρίζει τα κατατόπια των χαμηλότερων κατηγοριών.

Ακούγεται ότι η θέση του θα καλυφθεί από τον Martin O'Neill (πρώην τεχνικός της Aston Villa). Γι'αυτό και μόνο το λόγο, αξίζει να παρακολουθούμε τα παιχνίδια της Leicester!

Με τον Έκτορα θα ασχοληθώ όταν έρθει η σειρά του. Ως τότε, μετράω μέρες..

The Catalan είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα για τον Σβεν,έτσι ακριβώς είναι.

Δεν ήξερα ότι την θέση του διεκδικεί ο Ο Νιλ!Αυτός μάλιστα,είναι διοπτροφόρος αλλά πολύ καλός προπονητής.Οι θητείες του σε Σέλτικ και Βίλα το μαρτυρούν,που είχε φτιάξει καλές ομάδες.Αν και θα θεωρούσα πισωγύρισμα στην καριέρα του να αναλάβει ομάδα της Championship και μάλιστα προετοιμασμενη απο τον Σβεν,αλλά αν αναλάβει την θέση να έχει καλή επιτυχία ο άνθρωπος!Αυτοί είναι φυσιολογικοί και πολύ καλοί προπονητές και απο τις περιπτωσεις που δε μετρουν οι τίτλοι του(αν και έχει και απο αυτούς),αλλά οι εικόνες των ομάδων που είχε φτιάξει.Μακάρι για την Λέστερ να αναλάβει!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India