Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται η εδραίωση


Πλήρης δικαίωση για τις επιλογές μας την προηγούμενη αγωνιστική, τόσο στις προβλέψεις μας, όσο και σε κάποια άλλα σημεία που είχαμε διαβλέψει από καιρό τώρα. Να δούμε αν θα τα συνεχίσουμε το ίδιο καλά και στην εμβόλιμη αγωνιστική από την οποία επέλεξα δύο καλά φαινομενικά σημεία.

Mallorca- Sporting Gijon: Μια από τις δικαιώσεις μας αποτελεί η Μαγιόρκα και αναφέρομαι  στο Χ που απέσπασε μέσα στην Ατλέτικο. Είχαμε τονίσει ότι ο νέος προπονητής μπορεί να μην είναι θαυματοποιός...
αλλά είναι πολύ ικανός και μπορεί να βελτιώσει ακόμα και αυτό το μέτριο ρόστερ της ομάδας. Το έκανε και πήρε μια πολύτιμη ισοπαλία στην Μαδρίτη απέναντι σε μια Ατλέτικο που περίμενα να είναι η πρώτη ομάδα του Μανθάνο που δε θα κάνει ένα απλά καλό ξεκίνημα ξεφουσκώνοντας στην συνέχεια.(δείχνει τέτοια δείγματα όμως δυστυχώς και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί με την συγκεκριμένη ομάδα από εδώ και πέρα.).Το συγκεκριμένο είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ανανεωμένη Μαγιόρκα αντιμετωπίζει την Xιχόν που πέτυχε όπως σωστά προβλέψαμε την πρώτη της νίκη φέτος, την οποία δικαιούταν και σε προηγούμενες αγωνιστικές βέβαια. Πλέον θα έχει και καλύτερη ψυχολογία και δε θα πάει για τουρισμό στην Μαγιόρκα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η Χιχόν είναι καλή ομάδα, αλλά τέτοια γίνεται πλέον σιγά σιγά και η Μαγιόρκα. Οι γηπεδούχοι πρέπει να βελτιωθούν κι άλλο για να κερδίσουν την Χιχόν και οι φιλοξενούμενοι να πιάσουν καλή απόδοση για να πάρουν βαθμό στη Μαγιόρκα. Πρόβλεψη σημείου είναι πολύ δύσκολη πλέον, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Εγώ θα εμπιστευτώ τα πλάνα δύο πολύ καλών προπονητών και θα θεωρήσω εξαιρετικά πιθανό να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, οπότε θα επιλέξω το g/g σε απόδοση 1.90

Τελικό σκορ: 1-2



Sevilla-Santander: Η έτερη δικαίωση ακούει στο όνομα Χαβι Βάρας. Πήρε μόνος του ισοπαλία στο Καμπ Νου κατεβάζοντας ρολά και κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για την Σεβίλη σε έναν ακόμα αγώνα(δεν έχε δεχτεί γκολ στους 5 από τους 8 αγώνες). Σίγουρα η Μπαρτσα έχασε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά σε πολλές στιγμές είχε μπλοκαριστεί από το καλό παιχνίδι της ομάδας του πολύ ταλαντούχου Ισπανού προπονητή, του Μαρσελίνο. Η Σανταντέρ σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν σκόραρε και μοιραία ήρθε η εντός έδρας ήττας από την πολύ ποιοτικότερη της Εσπανιόλ. Δεδομένων των προηγούμενων της εμφανίσεων έκανε καλύτερο επιθετικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερο της φέτος, αλλά εντελώς ανούσιο. Είναι πλέον δεδομένο. Αυτός ο προπονητής δεν είναι άσχετος, απλά ανίκανος να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ:Η Σεβίλη δε θα συναντήσει δυσκολίες λογικά. Υπάρχουν αρκετά σημεία να επιλέξουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όσοι ψάχνουν ένα χαμηλό στανταράκι μπορούν να επιλέξουν τον μικρό άσσο, ενώ καλή επιλογή δέιχνει και το να νικήσει η Σεβίλη χωρίς να δεχτεί τέρμα με αρκετά καλή απόδοση. Εγώ τελικά θα επιλέξω την Σεβίλη με χάντικαπ -1,5 με απόδοση 2.00 θεωρώντας σίγουρη την επίτευξη δύο τερμάτων από μέρους της και πολύ πιθανό το γεγονός οι φιλοξενούμενοι να μην σκοράρουν, αν και κάποια στιγμή θα πρέπει και αυτοί επιτέλους να το κάνουν. Απλά θεωρώ δύσκολο να το κάνουν απέναντι στην πολύ καλή Σεβίλη.(Η Σανταντέρ έχει σκοράρει μόνο στα 2 από τα 8 ματς που έχει δώσει, μόλις 3 δικά της τέρματα κι ένα αυτογκόλ..)

Edit:Tελικό σκορ 2-2

Υ.Γ.:Θα χαρώ πολύ,το παραδέχομαι,αν ένας εκ των πλέον αγαπημένων μου Ισπανών κόουτς Marcelino διώξει αυτόν τον γκριζομάλλη συνταξιούχο των πάγκων.

5 σχόλια:

The Catalan είπε...

Να ζητήσω συγνώμη και απο τον Jim.Το άρθρο για τον Segura μετατίθεται για την επόμενη βδομάδα λόγω της εμβόλιμης αγωνιστικής!

Unknown είπε...

Ο Javi Varas με άφησε άφωνο! Δεν τον γνώριζα, οι γνώσεις μου σχετικά με το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι λίγες. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Σχετικά με το παιχνίδι της Sevilla, αν είναι να σκοράρει η Santander και μάλιστα απέναντι σε αυτόν το τερματοφύλακα, ε, τότε ας το χάσουμε το στοίχημα. Πάντως, επειδή βλέπω πολλές λατρείες σου μαζεμένες (εντός και εκτός εισαγωγικών), θα δω το παιχνίδι για να μπορώ να το κρίνω. Καλή σου επιτυχία!

Για τον Segura δε βιάζομαι. Αλλά θέλω να γίνει δουλειά αντάξια του ονόματός του!

The Catalan είπε...

Jim όσον αφορά τον Javi Varas,λογικό είναι να μην είναι γνωστός στο ευρύ κοινό.Μπορει να πλησιάζει τα 30,αλλα ντεμπούτο στιν Πριμέρα έκανε το 2009!Μόλις πέρυσι έπαιξα κάποιους αγώνες σαν βάσικος θέτοντας σιγά σιγά τον Πάλοπ(37 πλέον) στο περιθώριο.Φέτος ξεκίνησε βασικός,παίζει πραγματικά εντυπωσιακά και το κυριότερο ΣΤΑΘΕΡΑ.Είτε σε τετ α τετ,είτε σε εξόδους,είτε σε όλα.Δεν έχει μεγάλη εμπειρία βεβαια,αλλά του εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να γίνει και σιγά σιγά το νο2 στην Εθνική Ισπανίας πίσω απο τον Κασίγιας(ας δούμε την πραγματικότητα Τζιμ.Καλοι και οι Ρεινα και Βαλντεζ,αλλα αποδεδειγμενα πλεον γνωστων δυνατοτητων και με ελαχιστα περιθωρια βελτίωσης,σαν αυτά που έχει ο Βαρας).

Για τον Σεγκουρα θα τα πούμε την αλλη βδομάδα τώρα!

The Catalan είπε...

Στα 2 γκολ της Σεβίλης πέσαμε μέσα.Ούτε ο Θεός ο ίδιος όμως δε θα μπορούσε να προβλέψει τα 2 γκολ της Σανταντέρ!Νομίζω ότι υποτιμήθηκε το ματς απο την σεβίλη,γι'αυτό και κάποιες ακατανόητες αλλαγές στο αρχικο σχήμα,μερικές βέβαια αναγκαστικές.Ο τρόπος παιχνιδιού των φιλοξενουμένων ίδιος και απαράλλαχτος,απλα σήμερα ευτύχησαν να πετύχουν 2 τέρματα και να σκοράρουν στο τρίτο τους παιχνίδι για φέτος.Δε ψάχνουμε δικαιολογίες,πέσαμε έξω στο αποτέλεσμα,αλλά θα επανέρθουμε κ εμεις και η Σεβίλη στις σοβαρές εμφανίσεις και η Σανταντερ στις ήττες χωρις να σκοράρει.

The Catalan είπε...

Μπραβο στην Gijon!Σπουδαιο διπλο μεσα στη Μαγιορκα,δείχνει τα δόντια της για την δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα.Έχουμε πει δεκάδες φορές ότι είναι καλή ομάδα και πλεον παιρνει και τους βαθμους που εχει αναγκη για να ξεφύγει απο τις θέσεις στις οποίες ΔΕΝ αξίζει να ειναι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India