Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αγγαρεία ή τελικός Μουντιάλ


Το Europa League είναι ίσως η πιο περίεργη διοργάνωση. Έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους θεσμούς των κυπέλλων και των League Cup των χωρών αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Προφανώς είναι μια ευκαιρία για άσημες ομάδες να γίνουν περισσότερο γνωστές στην Ευρώπη και να «χτίσουν» το όνομά τους αποκτώντας παράλληλα εμπειρίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όμως δεν αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες την διοργάνωση με τον ίδιο τρόπο. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να λάμβάνει σοβαρά υπόψη ο παίχτης του στοιχήματος. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ομάδες να κατεβαίνουν με τις ρεζέρβες σε αυτά τα παιχνίδια ακόμη σε δύσκολες έδρες και να το πληρώνουν στο τέλος.

Από την μία είναι λογικό. Ο αριθμός των παιχνιδιών μέσα στην χρονιά στα top πρωταθλήματα είναι υπερβολικά μεγάλος και πολλοί προπονητές δίνουν βάρος περισσότερο στις εγχώριες διοργανώσεις παρά στην Ευρώπη, ειδικά στις φάσεις των ομίλων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Villas Boas να προσπαθεί να πείσει τους βασικούς του να παίξουν σοβαρά στο Europa League. Ή την Juventus να αποκλείεται τελικά πριν λίγα χρόνια. Είναι γεγονός ότι η φήμη της διοργάνωσης δεν δίνει το κίνητρο σε αυτούς τους παίχτες να παίξουν σοβαρά και το βλέπουν περισσότερο ως αγγαρεία.

Ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά έχουν οι λεγόμενες άσημες ομάδες. Για αυτούς είναι σαν τελικοί Μουντιάλ τα παιχνίδια. Οι παίχτες τα δίνουν όλα είτε θέλοντας να πάρουν μεταγραφή είτε για να κερδίσουν μία γνωστή και πιο ποιοτική ομάδα και να μεγαλώσουν το εγώ τους. Η επιτυχία σε αυτούς τους αγώνες είναι σαν να παίρνουν Champions League.
 
Και εδώ μπαίνει το στοίχημα. Οι μπουκ ειδικά στο Europa League παίζουν λίγο και με την ψυχολογία της μάζας. Για παράδειγμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η PSV δίνεται ως φαβορί απέναντι στην Chernomorets ή η Betis απέναντι στην Rijeka. Μια Betis που θα κατέβει με αναπληρωματικούς σε αυτό το παιχνίδι. Συνεπώς ο στοιχηματίας σε αυτή την διοργάνωση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα σημεία που θα επιλέξει. Ποια ομάδα έχει κίνητρο; Ποια το βλέπει σαν αγγαρεία; Και τελικά, ποια ομάδα βλέπει σοβαρά την διοργάνωση; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει για να επιλέξει σωστά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India