Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ligue 1 . Week 16 – Ψάχνοντας αποδόσεις και εταιρίες (2 στα 3)



Από την μία ο ΟΠΑΠ που θέλει να διώξει όλες τις άλλες εταιρίες στοιχημάτων από την Ελλάδα, έχοντας την αβάντα της κυβέρνησης, και από την άλλη οι μεγάλες ξένες εταιρίες που δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους δημιουργούν ένα αλαλούμ στον έλληνα παίχτη που βρίσκεται στη μέση και δεν ξέρει τι να κάνει! Να παίξει παράνομα ή να παίξει τις γελοίες αποδόσεις του ΟΠΑΠ; Και αν διαλέξει το πρώτο, γιατί το δεύτερο δεν αξίζει καν τον κόπο, που θα την βρει την εταιρία; Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ας δούμε τι μας επιφυλάσσει η 16η αγωνιστική στη Γαλλία.



Ξεκινάμε με το PSGEvian που η απόδοση του άσσου είναι γελοία και διαλέγουμε το over, με σκορ 3-0! Συνεχίζουμε με το MontpellierAjaccio που εύκολα ή δύσκολα οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν. Στο derby της Βρετάνης RennesBrest θα εμπιστευτώ τον άσσο παρά την αστάθεια των γηπεδούχων και την άνοδο των φιλοξενουμένων ενώ στο Sochaux Lille το Χ με κάθε επιφύλαξη ίσως να είναι το σωστό σημείο μετά την φυγή του Landreau που φημολογείται ότι δημιουργούσε κλίκες μέσα στα αποδυτήρια.



Στα κυριακάτικα παιχνίδια το Marseille Lorient τείνει προς τον άσσο αλλά με αυτήν την Lorient και την αστάθειά της ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Το σίγουρο είναι ότι οι γηπεδούχοι αν θέλουν να μείνουν στα ψηλά στρώματα θα πρέπει να κερδίσουν και πιθανότατα θα κερδίσουν. Τέλος το μεγάλο Derby της αγωνιστικής, Saint-EtienneLyon! Ο φτωχός με τον πλούσιο, με τον φτωχό φέτος να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα και τον πλούσιο το πιο αποτελεσματικό. Οι γηπεδούχοι θέλουν να σπάσουν επιτέλους την άσχημη παράδοση που έχουν με την Lyon αφού η προϊστορία λέει 0-6-6! Ας πάμε με τον άσσο για να σπάσουμε την παράδοση! Μας λείπουν τώρα τα εξής :



ESTAC Troyes vs OGC Nice : Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τελευταία θέση και παλεύουν τα παιχνίδια τους κάθε φορά. Είναι καλή ομάδα, με πλάνο και σύστημα στο παιχνίδι της και σωστή φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο! Προσπαθούν να παίξουν με την μπάλα κάτω και βγάζουν πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία. Η βαθμολογική τους θέση νομίζω ότι τους αδικεί αφού θα έπρεπε να είχαν διπλάσιους βαθμούς από τους 8 που έχουν ως τώρα. Τους λείπει όμως κάτι και αυτό είναι όπως δήλωσε και ο προπονητής τους και συμφωνώ απόλυτα «η εμπειρία της κατηγορίας»! Ο πρόεδρος εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξος λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε παραμονή» αλλά είμαι σίγουρος ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα του αλλάξει άποψη. Αναμένεται να ντεμπουτάρει ο έμπειρος νεοαποκτηθείς αμυντικός Monsoreau που ο ίδιος ο πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «θα μας λύσει το 70% των προβλημάτων μας» μια εβδομάδα νωρίτερα. Δεν βρίσκονται σε καλή ψυχολογία μετά την ήττα από την Rennes την προηγούμενη αγωνιστική και μάλιστα με ανατροπή από το 2-0! Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η ψυχολογία στη Nice που προέρχεται από την δίκαιη πέρα για πέρα νίκη επί της PSG την προηγούμενη αγωνιστική! Οι καλές εμφανίσεις της, έφεραν επιτέλους για την ομάδα του Puel και τους βαθμούς και ανέβηκαν στην 9η θέση. Παραμένει όμως στο μυαλό μου η αδυναμία της στα εκτός έδρας παιχνίδια και συνήθως μετά από μια τεράστια νίκη έρχεται και ένα άσχημο αποτέλεσμα! Καταλήγω στο Χ του 3.05!(ποντάρισμα 10)


Τελικό αποτέλεσμα : 1-1


AS Nancy Lorraine vs Valenciennes FC : Κάθε παιχνίδι και τελικός για τους γηπεδούχους από εδώ και πέρα με την ομάδα να δείχνει παραδόξως ενωμένη και αποφασισμένη παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Θα μπορούσε να πάρει περισσότερους βαθμούς από αυτούς που έχει μαζέψει ως τώρα αλλά είτε το άγχος είτε η ατυχία δεν τους το επέτρεψαν. Από την άλλη η Valenciennes αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής και αποκτά όλο και περισσότερες συμπάθειες. Όμως τα ποσοστά της αρχίζουν και πέφτουν, συνολικά σαν ομάδα αλλά και ατομικά οι παίχτες. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Reims κέρδισαν δύσκολα και έβγαλαν πολλές αδυναμίες που είχαν αποκρύψει πολύ καλά στα προηγούμενα παιχνίδια! Το θέμα είναι ότι βρίσκεται σε πτώση και κάποια στιγμή θα το πληρώσει. Επιπλέον στην μεσοβδόμαδη αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας υποδέχεται την PSG σε sold out παιχνίδι και το μυαλό όλων είναι σε αυτό το παιχνίδι. Σαφώς και είναι ανώτερη ομάδα από την Nancy αλλά οι συνθήκες δεν την ευνοούν. Το γήπεδο είναι με συνθετικό χλοοτάπητα, θα κάνει παγωνιά, -5 βαθμοί, θα σκέφτεται την PSG και είναι σε πτώση. Έλα όμως που δεν μπορείς να εμπιστευτείς την Nancy! Οπότε καταλήγω στο Χ με απόδοση 3.10!(ποντάρισμα 10)


Τελικό αποτέλεσμα : 1-1


Stade de Reims vs Girondins de Bordeaux : Μετά το τρελό ξεκίνημά της και τα επιτυχημένα αποτελέσματά της ήρθε η καθίζηση και βρίσκεται στη θέση που της αξίζει. Ενώ έκανε σχετικά καλό παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική στην Valenciennes ηττήθηκε με 1-0 κάτι που την αδικεί αφού θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει. Το μεγάλο της πρόβλημα βρίσκεται στο γκολ κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής της δηλώνοντας ότι «έχουμε πρόβλημα αυτοπεποίθησης αλλά ίσως όμως και επιπέδου που είναι ανησυχητικό»! Συγνώμη κύριε Furnier μου αλλά δεν λες τέτοια πράγματα. Η Bordeaux προέρχεται από την νίκη μεσοβδόμαδα επί της Newcastle και η ψυχολογία είναι στα ύψη. Μια νίκη που απάλειψε τις ανησυχίες της προηγούμενης αγωνιστικής όπου ισοφαρίστηκε για τέταρτη φορά φέτος στο τέλος. Σε μια ένδειξη αυτοκριτικής ο τερματοφύλακας Carrasso είπε ότι «κόστισα στην ομάδα μου τρεις βαθμούς» με τον Gillot να δηλώνει ότι «χάσαμε δύο βαθμούς σήμερα και θα πάμε να τους κερδίσουμε στη Reims»! Με την Newcastle υπήρχε αρκετό ως πολύ rotation οπότε θέμα κούρασης δεν υπάρχει. Λαμβάνοντας υπόψη την δήλωση Furnier και την αδυναμία της ομάδας του να σκοράρει αλλά και την δήλωση Gillot ότι θα πάει να κερδίσει τους χαμένους βαθμούς δεν μπορώ παρά να μην πάω με το διπλό του 2.20 θεωρώντας ότι οι φιλοξενούμενοι θα βάλουν ένα γκολ παραπάνω από τους γηπεδούχους!(ποντάρισμα 10)


Τελικό αποτέλεσμα : 0-0


ΥΓ 1 : Για δείτε τι λέει και ο Betonias εδώ


ΥΓ 2 : Από την προηγούμενη εβδομάδα όπου μείωσα την χασούρα μου είμαι στο -21 μονάδες!

Συμπέρασμα : Πολύ καλά μας πήγε στοιχηματικά αυτή η αγωνιστική αφού κατάφερα να πετύχω τις δύο ισοπαλίες που είχα βάλει στόχο για να μπορέσω να βρεθώ με θετικό πρόσιμο! Συνεπώς αυτή την εβδομάδα το κέρδος μας ανέρχεται σε +31.5 μονάδες και συνολικά αλλάζω πρόσιμο και είμαι κερδισμένος +10.5 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Σημαντικό είναι το γεγονός, επίσης, ότι προβλέψαμε και τα παιχνίδια που δεν ποντάραμε εκτός του σκορ στο Παρίσι και της ισοπαλίας στη Rennes. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο Rhone Derby!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ξέρεις ότι δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά πρέπει να σου βγάλω το καπέλο για ακόμη μία φορά. Οι επιτυχίες χρειάζονται, τόσο για την κάβα σου, όσο και για την προσωπική σου ικανοποίηση ότι η πρόβλεψη επαληθεύτηκε. Δε μένω, όμως, σε αυτές: το επίπεδο γραφής σου είναι υψηλό, ενώ και ο τρόπος που προσεγγίζεις και αναλύεις τα παιχνίδια δείχνει ορθή σκέψη. Δεν προσπαθείς τυχοδιωκτικά να "πιάσεις" το σημείο, αλλά θέτεις επί τάπητος ποδοσφαιρικά δεδομένα (και αυτό μου αρέσει πολύ)!

Keep going!

Adons είπε...

Να 'σαι καλά Jim! Και εμένα δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια και ειδικά στο στοίχημα όπου την μία είσαι κερδισμένος και την άλλη χαμένος! Ο σκοπός μου πέρα από την γενική ενημέρωση και το γούστο μου σε αυτό το πρωτάθλημα είναι να είμαι κοντά στοιχηματικά στα νούμερά μου για να μην ξεφύγω και πολύ. Είναι απλά θετικό το ότι είμαι σε θετικό πρόσιμο. Την άλλη εβδομάδα θα δούμε.

Τώρα για τα υπόλοιπα σε ευχαριστώ πολύ και θα προσπαθήσω να δίνω περισσότερα στον αναγνώστη ώστε να καταλάβει πάνω κάτω που βρίσκονται οι ομάδες την κάθε χρονική στιγμή. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India