Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ligue 1 . Week 18 – Χαρακτηριστικό, η κούραση


Σε ένα περιβάλλον όπου ακόμη ψαχνόμαστε με το στοίχημα και πού μπορούμε να ποντάρουμε, στο γαλλικό πρωτάθλημα επικρατεί μια λέξη : η κούραση. Ειδικά σε κάποιες ομάδες είναι πολύ εμφανές και θα στηριχθώ πολύ σε αυτό το δεδομένο όσον αφορά της προβλέψεις μου. Το παιχνίδι όμως που δεσπόζει είναι η αναμέτρηση των δύο πρώτων, της PSG και της Lyon στο Παρίσι. Ας τα πάρω ένα-ένα όμως!


Στο παιχνίδι της Παρασκευής, Rennes-Valenciennes, οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουν! Στα παιχνίδια του Σαββάτου τώρα το Montpellier-Bastia νομίζω ότι θα έχει νικητή τους γηπεδούχους που έχουν ανεβάσει το επίπεδο τους, στο 1.65. Συνεχίζω με το Nice-Evian όπου οι φιλοξενούμενοι ίσως κάνουν την ζημιά αν σκεφτούμε ότι τελευταία οι γηπεδούχοι δυσκολεύονται στο γκολ και λέω Χ στο 3.40! Στο Reims-Lille θα εμπιστευτώ τους φιλοξενούμενους που δείχνουν να ξεπερνούν την κρίση τους στο 1.90 ενώ στο Sochaux-Brest οι γηπεδούχοι είναι πολύ μέτριοι και soft σαν ομάδα και η Brest μπορεί να τσιμπήσει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 3.10! Τέλος στο Troyes-Ajaccio το g/g στο 1.80 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Στο κυριακάτικο ASSE-Lorient νομίζω ότι οι γηπεδούχοι θα πάρουν τους τρεις βαθμούς παρά την άνοδο των φιλοξενουμένων.


Toulouse FC vs Olympique de Marseille : Τεράστια κοιλιά κάνουν οι γηπεδούχοι στα τελευταία τους παιχνίδια όπου πραγματικά δείχνουν να μην πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Φωτεινή εξαίρεση παραμένει το 3-0 επί της Lyon και αυτός θα είναι ο οδηγός του Casanova σε αυτό το παιχνίδι ο οποίος αποφάσισε όλες οι προπονήσεις μέχρι την διακοπή να είναι κεκλισμένων των θυρών θέλοντας με αυτόν τον τρόπο η ομάδα να έχει την μέγιστη συγκέντρωση στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Όπως έχω πει στο παρελθόν η Toulouse είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στα αθλητικά προσόντα των ποδοσφαιριστών της και αυτό ίσως να δυσκολέψει την Marseille. Μια Marseille που προέρχεται από μια σημαντική νίκη στην Κορσική επί της Bastia με λίγη βοήθεια βέβαια από τον διαιτητή. Έδειξε σημάδια κούρασης στο τέλος και κινδύνεψε να ισοφαριστεί. Ο Baup δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε τέτοιο ρυθμό μέχρι το τέλος της season και πρέπει να βρούμε ενέργεια για να συνεχίσουμε»! Στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του Gignac και μάλιστα με όρεξη και θα βοηθήσει την επίθεση της ομάδας του. Κλείνοντας, εκτιμώ ότι η συγκέντρωση των παιχτών της Toulouse θα είναι στο μέγιστο και θα προσπαθήσουν πρωτίστως να μην δεχθούν γκολ και λαμβάνοντας υπόψη ότι και η Marseille θα είναι κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι. Οδηγούμαι στο Χ του 3.20! (ποντάρισμα 10)

Τελικό αποτέλεσμα : 0-1


AS Nancy-Lorraine vs Girondins de Bordeaux : Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερή της εμφάνιση ως τώρα από την αρχή της χρονιάς δικαιούνταν την νίκη στο Gerland επί της Lyon. Αρκέστηκε όμως στην ισοπαλία και όπως είπε ο προπονητή της Jaen Fernandez «θα μπορούσαμε να φύγουμε νικητές από το παιχνίδι και από κάποια προηγούμενα αλλά δεχόμαστε την ισοφάριση στο τέλος». Οι γηπεδούχοι έχουν την χειρότερη επίθεση στην κατηγορία αλλά παραμένουν ενωμένοι και αποφασισμένοι να σώσουν την ομάδα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι must-win και κρίνοντας τις προηγούμενες εμφανίσεις τους μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Χάνουν όμως την ψυχραιμία τους στο τέλος και το πληρώνουν! Πάντως δεν θα μπορούσαν να βρουν την Bordeaux σε χειρότερη κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν πιο κουρασμένοι από ποτέ. Τα δύο τελευταία τους παιχνίδια έληξαν ισόπαλα χωρίς τέρμα δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες. Το παραδέχθηκε και ο Gillot λέγοντας ότι «η ομάδα περιμένει πως και πως την διακοπή των Χριστουγέννων για να πάρει ανάσα»! Είναι φανερό ότι της λείπει η σπιρτάδα, η έκρηξη και η φρεσκάδα που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Η Nancy μου δίνει την εντύπωση ότι με βάση τις εμφανίσεις της μπορεί να βγει νικήτρια από αυτό το παιχνίδι έχοντας μια μέρα παραπάνω ξεκούραση και παίζοντας σε καλύτερο γήπεδο από το βαρύ την Πέμπτη Chaban Delmas από την πολύ κουρασμένη Bordeaux που και με την ισοπαλία θα είναι υπερευχαριστημένη! Άσσος λοιπόν στο 3.25! (ποντάρισμα 10)


PSG vs Olympique Lyonnais : Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής που θα κρίνει και την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Ancelotti άρχισε να βρίσκει έναν καλό ρυθμό και πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις σκόρπισε Evian και Valenciennes. Αυτό οφείλεται  πρώτον στην αλλαγή του συστήματος της ομάδας σε 4-4-2 και τις απειλές του ιδιοκτήτη να βάλουν μυαλό. Στο Παρίσι επικρατεί ηρεμία προς το παρόν και όλοι περιμένουν το μεγάλο παιχνίδι. Η PSG θέλει να επιβεβαιώσει τις καλές της εμφανίσεις και σκέφτεται μόνο την νίκη όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για να διατηρήσει την υπάρχουσα ηρεμία αφού διαφορετικό αποτέλεσμα θα κλονίσει συθέμελα το τεχνικό team. Αυτά τουλάχιστον διαβάζουμε από Παρίσι μεριά. Από την πλευρά της, η Lyon δυναμιτίζει το κλίμα με τον Garde να λέει για την ισοπαλία με την Nancy ότι «μας εμπόδισαν να κερδίσουμε και ελπίζω στο μέλλον να μας το δώσουν (το πέναλτυ) όπου το δικαιούμαστε, όπου και αν είναι το επόμενο παιχνίδι»! Το μεγάλο πρόβλημα όμως του Garde είναι ότι δεν έχει επιτελικό μέσο με τους Grenier και Gourcuff να είναι τραυματίες και αν λάβουμε υπόψη και την δυσκολία που έχει εκτός έδρας τότε ο άσσος είναι πολύ πιθανό σημείο. Επειδή όμως είναι derby και επειδή εμπιστεύομαι τις ικανότητες των Bastos, Lisandro και Gomis νομίζω ότι ένα γκολ το έχουν. O Zlatan, πάντα, είναι συνεπής στο σκοράρισμα με όποιον και αν παίζει και προσφάτως μπήκε στο γκρουπ αυτό και ο Lavezzi. Θα ρισκάρω με το over 3.5 με απόδοση 3.50! (ποντάρισμα 10)


ΥΓ 1 : Η άποψη του betonia είναι εδώ

ΥΓ 2 : Από την προηγούμενη εβδομάδα είμαι σε θετικό πρόσημο και +10.5 μονάδες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India