Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 18. Παιχνίδια Κυριακής



Η ήττα της Liverpool από την Aston Villa ήταν το highlight των σαββατιάτικων παιχνιδιών της Premier League. Παρά την κάλυψη που δώσαμε στον άσσο με το Χ, όλα πήγαν στραβά και το διπλό είναι γεγονός. Καλό το "tiki taka football", αλλά καλύτερα τα γκολ! Αν και το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, η "στραβή" παραμένει "στραβή". Η QPR πέτυχε την πολυπόθητη νίκη, ενώ οι δύο του Manchester συνέχισαν την πορεία προς τον τίτλο με νίκες.

Στο White Hart Lane, η Tottenham υποδέχεται τη Swansea. Οι γηπεδούχοι είναι μια ομάδα που δίνει over. 14 over σε σύνολο 16 αγώνων, αρκούν για να αντιληφθεί κάποιος ότι οι Spurs δεν είναι ομάδα που προσπαθεί να κρατήσει το σκορ. Και πώς να το κάνει άλλωστε, από τη στιγμή που η άμυνά της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη! Μόνο σε δύο παιχνίδια κράτησαν το 0, και με αντίπαλο αυτή την αγωνιστική τον Michu, δυσκολεύομαι να φανταστώ πώς θα τον σταματήσουν... Ωστόσο, είναι καλύτερη ομάδα από τους Swans, και η διαφορά των τριών μόλις βαθμών που τους χωρίζουν, δεν είναι ρεαλιστική.

Τι να πούμε για την ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα West Bromwich Albion; Η συμπάθειά μου προς τον Steve Clarke έχει εκφραστεί πολλές φορές. Ομάδα που βασίζεται στη συνολική δουλειά, με μεγάλο όπλο την έδρα -έστω κι αν τελευταία, δεν τα πήγε καλά. Για τη West Ham, ο στόχος είναι γνωστός από την αρχή της χρονιάς: 40 βαθμοί! Τόσοι, πιστεύει ο Sam Allardyce, ότι θα είναι αρκετοί για την παραμονή. Βέβαια, οι Hammers δεν είναι ομάδα για χαμηλά, αλλά καλά κάνει ο big Sam και τους κρατάει προσγειωμένους. Η ήττα από τη Liverpool, ήταν καλό μάθημα για να το επικαλείται ανά πάσα στιγμή. Η απουσία του Diame είναι σημαντικότατη, καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής-βαρόμετρο για τη μεσαία γραμμή των Hammers. Ενδιαφέρον ζευγάρι, αλλά θεωρώ ότι θα επικρατήσει η έδρα.

Η Reading είναι ήδη υποψήφια για υποβιβασμό. Όποια νίκη πάρει από δω και πέρα θα τη θεωρώ έκπληξη, ακόμη κι αν ενισχυθεί στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Δε γεμίζει το μάτι, αν και πέρυσι ήταν μια άκρως αποτελεσματική και παραγωγική ομάδα. O Wenger περνάει δύσκολες ημέρες -ίσως τις πιο "ζόρικες" όσο καιρό βρίσκεται στο τιμόνι της Arsenal.   Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Bradford, έθεσε την παραίτησή του στην διοίκηση, αλλά δεν έγινε δεκτή! Το παιχνίδι με τη Reading ίσως να αποδειχτεί "οξυγόνο", για τους Gunners που αγκομαχούν τον τελευταίο καιρό. Δε θυμάμαι ποτέ, τόσες πολλές διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο του Wenger. Το 7-5 στο League Cup είναι η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Must-win παιχνίδι για την Arsenal, πάμε κι εμείς με το "2".

Συγκεντρωμένα τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Premier League, στη χθεσινή ανάρτηση.

1 σχόλια:

capitano είπε...

Παρ ότι δεν μπόρεσα να δω το ματς λόγω υποχρεώσεων( ας το πούμε έτσι) από αυτά που είδα(στιγμιότυπα ) αυτό φίλε δεν είναι άμυνα είναι Σκορποχώρι και ελπίζω να γίνει καμιά μεταγραφή ουσίας που να βοηθήσει την Ομάδα ειδάλλως….

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India