Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 16. Derby κορυφής στο Manchester!




Η πόλη ήταν πάντα χωρισμένη στα δύο. Από πέρυσι, οι "Noisy Neighbourghs" έχουν πάρει αέρα και μιλάνε στους απέναντι σαν ίσος προς ίσο. Και γιατί να μην τον κάνουν;; Το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της Manchester City έκανε τη μπλε πλευρά της πόλης να πετάξει στον 7ο ουρανό. Όμως, το γεγονός ότι ήρθε απέναντι στη Manchester United, με 2 νίκες μες στη σεζόν (η πρώτη, 1-6 στο Old Trafford)  και με φινάλε που θα ζήλευε ο Hitchcock ήταν κάτι που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί.. Πόσα DVD θα ετοιμαστούν για αυτή τη σεζόν και πόσοι πιτσιρικάδες οπαδοί των Citizens θα μεγαλώσουν με αυτά..

Αύριο, στις 15.30 στο Etihad Stadium, οι δύο του Manchester θα τεθούν αντιμέτωποι, αλλά πλέον το κοινό αυτών των αναμετρήσεων έχει μεγαλώσει. Ντέρμπι τίτλου, βλέπετε.. Τα «μαχαίρια» βγήκαν ήδη. Ο Ferguson «αναρωτήθηκε» δημόσια για τον αριθμό των πέναλτι που κέρδισε πέρυσι η City. (Σημ: είπαμε, είσαι μέτρ των mind games, αλλά το συγκεκριμένο προκαλεί γέλιο..)  Ο Ole Gunnar Solskjaer, με περισσότερο χιούμορ από το Σκωτσέζο, αναφέρθηκε στη City, ως το μικρό αδερφάκι της United! Οι Citizens δεν πολυακούγονται, αλλά είναι λογικό: βρίσκονται πίσω τρεις βαθμούς και πιθανή ήττα, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλά χαμένο παιχνίδι – «άντε, τρέξε να τους πιάσεις μετά» θα σκέφτεται ο Mancini..

Ο οποίος Mancini, μετά τον πανηγυρικό αποκλεισμό από Champions League, αλλά και τη μη κατάληψη της 3ης θέσης, ακούει μουρμούρες δεξιά-αριστερά, αλλά δεν πτοείται: «η United είναι φαβορί» λέει και ξαναλέει και έχουμε βαρεθεί να τον ακούμε! Πρωταθλητής είσαι, πίστεψέ το και συμπεριφέρσου ανάλογα! Α, και κάτι άλλο: είστε η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα.. Η λογική λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί ο Tevez (πολύ χρήσιμος σε ζόρικα παιχνίδια), πίσω από τον Aguero, ενώ ο Silva θα μάθουμε τελευταία στιγμή, αν θα μπορέσει να ξεκινήσει. Το άσχημο  για τους Citizens είναι ότι δυσκολεύονται να κρατήσουν το «0» στα μετόπισθεν (αν και είναι η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος) και αυτό πρέπει να ανησυχεί τον Mancini. Αν αγωνιστεί ο Clichy, πολύ πιθανόν να δούμε τον Kolarov σαν παρτενερ του, σε ρόλο χαφ. Δεν μπορείς να αστειεύεσαι όταν απέναντι υπάρχουν Rooney, van Persie, Valencia!

Και πώς να αστειευτείς, αφού η United έχει την καλύτερη επίθεση μέχρι αυτή τη στιγμή με 37 γκολ σε 15 παιχνίδια! Οι ανατροπές συνεχίστηκαν και στο παιχνίδι με τη Reading την προηγούμενη αγωνιστική (3-4). Η United έχει χαρακτήρα και το αποδεικνύει, αλλά αυτό το άστρο δε θα την ακολουθεί πάντα – τα 21 γκολ που έχει δεχτεί δείχνουν από τη μία την αξία της επιθετικής γραμμής που καταφέρνει να βάζει πάντα «ένα παραπάνω», αλλά και την κακή κατάσταση της αντίστοιχης αμυντικής από την άλλη. Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε όταν η Tottenham επισκέφθηκε το Old Trafford και η United δεν κατάφερε την ανατροπή. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και κατακτάται από συνεπείς άμυνες κατά κύριο λόγο και αποτελεσματικές επιθέσεις κατά δεύτερο.. O Cleverley είναι αμφίβολος για το αυριανό παιχνίδι, ενώ πολύ σημαντική είναι και η απουσία του Vidic.

Το 4-2-3-1 περιμένω ότι θα επιλεχθεί και από τους δύο προπονητές. Οι οπαδοί και των δύο θέλουν νίκη και μόνο νίκη, αλλά οι προπονητές, πιο ρεαλιστές, νομίζω θα προτιμήσουν να μη χάσουν. Η ισοπαλία, άλλωστε  δε νομίζω να στενοχωρήσει κανένα (εξαρτάται, βέβαια, και από τη ροή του αγώνα). Η City είναι δυνατή στα στημένα και θεωρώ ότι έχει μεγάλο προβάδισμα, από τη στιγμη΄που απουσιάζει ο Vidic. Η United ξέρει τι να κάνει όταν η μπάλα προωθείται στα πλάγια: ο Rooney τραβιέται στα χαφ, ο van Persie πηγαίνει ψηλά και τουλάχιστον ένας ακόμη παίχτης πατάει περιοχή. Φυσιολογική, λοιπόν, η καλύτερη επίθεση.

Για τους άμεσα ενδιαφερόμενους θα είναι, ίσως, το πιο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς. Για τους ουδέτερους, ένα πολύ όμορφο παιχνίδι για το μεσημέρι της Κυριακής. Ας το απολαύσουμε!

Υ.Γ. Οι προβλέψεις για τη 16η αγωνιστική, από τα μάτια του betonia.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India