Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 17. Λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο

Φτάσαμε στη 17η αγωνιστική της Premier League και το ημερολόγιο δείχνει 14 Δεκεμβρίου. Όλοι οι "αγγλόφιλοι" προετοιμάζονται για τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς το πρόγραμμα γεμίζει από παιχνίδια. Άγιες μέρες, θρησκευτικά και ποδοσφαιρικά! Ας ρίξουμε μια ματιά στους αγώνες της ερχόμενης αγωνιστικής.



Στον παγωμένο αγγλικό Βορρά, Newcastle και Manchester City θέλουν τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους η κάθε ομάδα. Οι γηπεδούχοι πραγματοποιούν μια "μίζερη" χρονιά, αντίθετη από αυτή που θαυμάσαμε πέρυσι, αν και το ροστερ έχει παραμένει ίδιο. H 14η θέση (17 βαθμοί) δεν τους αρμόζει σαν υλικό, αλλά οι κακές εμφανίσεις τους τοποθετούν μόλις 2 βαθμούς από τη ζώνη υποβιβασμού. Η 8ετής ανανέωση συμβολαίου στον Alan Pardew, δεν ξεκίνησε και πολύ καλά.
Οι φιλοξενούμενοι Citizens πάνε σε ένα γήπεδο που τους ταιριάζει πολύ (4 νίκες την τελευταία πενταετία!). Βέβαια, η προϊστορία δε μας λέει τίποτα, καθώς η Manchester City έχει μείνει 6 βαθμούς πίσω από τη Manchester United και θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει κοντά της. Για την ώρα δεν έχουν δικαιολογήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά περιμένουμε να πάρουν μπρος (μετά και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).
Το "2" φαίνεται προφανές, αλλά καλύτερα να ψάξουμε αλλού

Στο Λονδρέζικο ντέρμπι, QPR-Fulham, "καίγονται" μόνο οι γηπεδούχοι. Με 7 βαθμούς, στην τελευταία θέση, μια ομάδα που πριν την έναρξη της σεζόν, πιστεύαμε ότι θα τερματίσει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας! Ήδη, βρίσκονται 8 βαθμούς πιο χαμηλά από τη ζώνη του υποβιβασμού, οπότε πρέπει σιγά σιγά να "συλλέγουν 3ποντα", αν θέλουν να σωθούν. Ο Radknapp τους΄έχει βελτιώσει, αλλά ακόμη δεν κάνει ξαστεριά. Η Fulham έχει αξιόλογη παρουσία ως τώρα, όμως δεν έχει σταθερότητα. Ισοπαλίες με τους μεγάλους, το ίδιο και με τους μικρούς. Θα εμπιστευθούμε τους Rangers, καθώς είναι ένα must-win παιχνίδι γι'αυτούς.

Η Stoke υποδέχεται την Everton και το Χ έχει τον πρώτο λόγο. Ο Tony Pulis διαμαρτυρήθηκε ότι οι διαιτητές έχουν πάρει με κακό μάτι τους ποδοσφαιριστές του και τους τιμωρούν πολύ εύκολα. (Δεκτό Tony, αλλά πες τους, αν γίνεται, να μη μαρκάρουν με τα χέρια και τα τακλιν να μη γίνονται στο γόνατο). Η Everton πραγματοποιεί υψηλή πτήση -και το αξίζει, αλλά στο αυριανό παιχνίδι θα είναι έκπληξη για μένα πιθανή νίκη τους. Βλέπετε, η Stoke έχει μόλις δύο ήττες εως τώρα, οι οποίες ήταν εκτός έδρας. Δηλαδή, στο Brittania, μόνο 1Χ για όλους ανεξαιρέτως!

Κλείνουμε με τη Liverpool, η οποία βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Ο Δεκέμβρης κυλάει καλά (3/3 νίκες) και στο Melwood σκέφτονται τα ερχόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Aston Villa και Fulham. H 4η θέση απέχει μόλις 4 βαθμούς, οπότε τα δύο παιχνίδια δίνουν τη δυνατότητα να κλείσει η ψαλίδα. Όχι, ότι η Liverpool εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά μια σταδιακή βελτίωση είναι σίγουρα εμφανής. Η Aston Villa παλεύει για τη σωτηρία, αν και δεν πιστεύω ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει. Γίνεται δουλειά από τον Lambert, αλλά έχει να διορθώσει, ακόμη, πολλά από τα περυσινά λάθη του McLeish. Ο άσος είναι σαφώς το πιο πιθανό σημείο, όμως δίνουμε μια κάλυψη με το Χ, λόγω... Liverpool!


Αυτά για την ώρα.. Αύριο θα εξετάσουμε τα κυριακάτικα παιχνίδια και το παιχνίδι της Δευτέρας.
Ως τότε,
να περνάτε καλά!

Ημέρα & Ώρα Αγώνας Πρόβλεψη Αποτέλεσμα
Σάββατο 14:45 Newcastle - Manchester City  1Χ2 1-3
Σάββατο 17:00 Norwich - Wigan Χ 2-1
Σάββατο 17:00 Q.P.R. - Fulham 1 2-1
Σάββατο 17:00 Stoke - Everton 1-1
Σάββατο 17:00 Liverpool - Aston Villa 1-3
Σάββατο 17:00 Manchester United - Sunderland  1 3-1
Κυριακή 15:30 Tottenham - Swansea Χ 1-0
Κυριακή 18:00 West Brom - West Ham 1 0-0
Δευτέρα 22:00 Reading - Arsenal 2 2-5


Δείτε επίσης:
17η αγωνιστική Ολλανδίας
18η αγωνιστική Γαλλίας
16η αγωνιστική Ισπανίας
17η αγωνιστική Ιταλίας
17η αγωνιστική Γερμανίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India