Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η Σταχτοπούτα Πρωταθλήτρια Γαλλίας Montpellier HSC

Πανηγύρια στο Montpellier
Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο δίκαιος υποβιβασμός της Auxerre είναι μεγαλύτερο γεγονός από το πρωτάθλημα που κατέκτησε η μικρή Montpellier! Άσχετα αν όλη την αίγλη την πήρε η πρωταθλήτρια και μάλλον δικαίως. Με τον υποβιβασμό όμως της συγκεκριμένης ομάδας ασχολήθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση και τώρα νομίζω ότι αξίζει σε αυτή την ομάδα θαύμα να αφιερώσω μια ανάρτηση όλη δική της. Ήρθε η ώρα, τώρα που τελείωσαν όλα, να κάνουμε πολλά flash back και να δούμε πως κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Montpellier όπως την γνωρίζουμε σήμερα αγοράστηκε από τον επιχειρηματία και μέχρι τώρα πρόεδρο Louis Nicollin το 1974! Πιο πριν είχε αλλάξει δεκάδες ονόματα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρεοκοπούσε! Ο  Nicollin έδωσε οικονομική ευρωστία στο σύλλογο αν και κάποια στιγμή είχε και αυτός τα προβληματάκια του και η ομάδα ανεβοκατέβαινε μεταξύ της Ligue 1 και της Ligue 2. Την περίοδο 2008-2009 αγωνιζόταν στη Ligue 2 και εκείνη την χρονιά ανέβηκε στην πρώτη τη τάξη κατηγορία.

Φτάσαμε πέρσι το καλοκαίρι και ο στόχος της ομάδας ήταν σύμφωνα πάντα με τον διασκεδαστικό πρόεδρο να τερματίσει στην επτάδα! Ο στόχος τότε φαινόταν υπερβολικά φιλόδοξος από το ΜΜΕ της Γαλλίας για μια ομάδα που είχε το 13ο υψηλότερο badget στην κατηγορία και λιγότερο από το ¼ από αυτό της PSG! Και ειδικά για μία ομάδα που την προηγούμενη χρονιά είχε την δεύτερη χειρότερη επίθεση πίσω από την καταδικασμένη Arles. Παρόλα αυτά την υπολόγιζαν στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα.


Bedimo
Hilton
Οι μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού ήταν ελάχιστες! Έχοντας μαγιά τους νέους παίχτες από τις ακαδημίες της που απέκτησαν εμπειρίες την προηγούμενη χρονιά προχώρησαν σε φτηνές λύσεις. Ο κεντρικός αμυντικός Spahic που ήταν βασικότατος και κολόνα στην άμυνα πουλήθηκε για ένα αξιοσέβαστο ποσό ενώ παράλληλα ο Girard ξεσκαρτάρισε το ρόστερ μη ανανεώνοντας συμβόλαια μεγάλων σε ηλικία ποδοσφαιριστών αλλά και εκείνων που δεν προσέφεραν και πολλά στην ομάδα. Για να αντικαταστήσει τον Spahic υπέγραψε με τον έμπειρο και ελεύθερο βραζιλιάνο Hilton και απέκτησε τον Bedimo από την υποβιβασμένη Lens για να καλύψει τα άκρα στην άμυνα.
                                           
LOSC Lille Metropole vs Montpellier Herault SC : 0-1

Το πρωτάθλημα ξεκινά με τρείς συνεχόμενες νίκες και μάλιστα η μία εκτός έδρας με την Lille με τον Bedimo να λέει ότι εκείνο το διάστημα τους βοήθησε, και συγκεκριμένα εκείνη η νίκη, να καταλάβουν ότι είναι ικανοί για κάτι καλύτερο και παράλληλα απέκτησαν μια σημαντική διαφορά από τους άμεσους διώκτες τους.

Montpellier Herault SC vs Paris Saint-Germain : 0-3

Πέρα από την ήττα από την Lyon έρχεται και η βαριά ήττα από τους πρωτευουσιάνους στο Mosson με 3-0 με πολλούς να πιστεύουν πως οι Les Pailladins δεν μπορούν να κατακτήσουν τίποτα αφού δεν μπορούν να τα βάλουν με τους μεγάλους. Οι εμφανίσεις όμως και στα δύο αυτά παιχνίδια δεν ήταν άσχημες και τα αποτελέσματα αυτά μπορούσες να τα πεις και λίγο πλασματικά. Οι παίχτες το ήξεραν αυτό όπως και ο προπονητής Girard και δεν σταμάτησαν την προσπάθεια. Από εκεί και μετά βρίσκονταν πάντα κοντά στην πρωτοπόρο τότε PSG παίζοντας μάλιστα πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο.

Evian Thonon Gailard FC vs Montpellier Herault SC : 4-2

Το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού έδωσε στον Girard να καταλάβει ότι δεν γίνεται να πορευτεί άλλο με αυτό τον τρόπο και ότι πρέπει να αλλάξει πράγματα στην ομάδα του. Δεν προχώρησε σε μεταγραφές δείχνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό αλλά άλλαξε την φιλοσοφία της ομάδας. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Girard δήλωσε ότι δεν του άρεσε τίποτε από την ομάδα του. Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του έπαιζε ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο και είχε καταφέρει μεγάλες νίκες όπως το 4-0 επί της Lorient και το 5-3 επί της Dijon. Ο Girard έκανε την ομάδα του πιο σφιχτή και πιο ρεαλιστική που έπαιζε για το αποτέλεσμα κυρίως και κατά δεύτερο λόγο για το θέαμα γι’ αυτό και τα πολλά 1-0! Το France Football τους χαρακτηρίζει χαμαιλέοντες.

Paris Saint-Germain vs Montpellier Herault SC : 2-2

Το μεγάλο derby τελειώνει και όλοι καταλαβαίνουν ότι η μικρή αυτή ομάδα με πρωτεργάτες τους Giroud και Belhanda είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα τους αδικεί κατάφορα και για πρώτη φορά ο Ancelotti δείχνει να φοβάται ότι θα χάσει τον τίτλο. Σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα του Girard αποδεικνύει ότι μπορεί πια να κοιτά στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Girard δηλώνει ότι κάποια μέρα η ομάδα των αριστοκρατών της πρωτεύουσας θα είναι καλύτερη από αυτούς αλλά όχι εκείνη τη στιγμή. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μετά από εκείνο το παιχνίδι άρχισαν να σκέφτονται τον τίτλο αλλά κράτησαν χαμηλά το κεφάλι γιατί ήταν πολύ εύκολο να εκτεθούν στο τέλος.

Stade Rennais FC vs Montpellier Herault SC : 0-2

Ίσως το πιο κομβικό παιχνίδι της χρονιάς με τους πρωτοπόρους πια νότιους να τους έχει καταβάλει το άγχος της πρωτάρας και της πιθανής κατάκτησης του τίτλου. Στο προηγούμενο από αυτό το παιχνίδι είχαν περάσει δύσκολα πάλι από την Evian και στο τσακ γλίτωσαν την ήττα (βοήθησε λίγο και ο διαιτητής) χάνοντας ταυτόχρονα τον εξαιρετικό Belhanda ως το τέλος της χρονιάς. Ο Girard όμως μαζί με τον πρόεδρο Nicollin χαλάρωσαν τους παίχτες με αποτέλεσμα να φύγουν με το διπλό από τη Βρετάνη και να κατακτούν ουσιαστικά τον τίτλο.

Nicollin και Girard
Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες και τα προγνωστικά η μικρή αυτή ομάδα που ήταν ασανσέρ τον προηγούμενο καιρό μεταξύ Ligue 1 και Ligue 2 κατάφερε να πάρει τον πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Αυτή η ομάδα που έχει 7 βασικούς από τις ακαδημίες της  απέδειξε ενάντια στον σύγχρονο τρόπο της βίαιης εισαγωγής χρημάτων ότι αν έχεις ένα σωστό προγραμματισμό και σοβαρό επιτελείο μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς πολλά χρήματα. Και όπως δήλωσε και ο πρόεδρος NicollinΤώρα θα τρώτε την Montpellier στη μάπα για τα επόμενα πέντε με έξι χρόνια”!

13 σχόλια:

Zorogt είπε...

Kalispera paidia deite ligo kai ta dika mou blog eyxaristw!
http://sportslobo.blogspot.com/
http://imaginebet.blogspot.com/

Unknown είπε...

Αντώνη η Μονπελιέ είναι η 5η ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια, τα τελευταία 5 χρόνια στη Γαλλία. Έχει συμβεί σε άλλο πρωτάθλημα αυτό ?
Η Οσέρ είναι άλλη μια ομάδα την οποία δε λυπήθηκε ο ανταγωνισμός.

Πολύ μου άρεσε το αφιέρωμα φίλε, αλλά νομίζω ότι κατά βάθος ήθελες τους Πρωτευουσιάνους αχαχαχα Του χρόνου αυτή για να γίνουν 6 οι διαφορετικοί πρωταθλητές…

Μικρός Σκάουτερ είπε...

Να γιατί το γαλλικό πρωτάθλημα είναι από τις συμπάθειες μου, διότι διατηρείται έστω και λίγο ο ρομαντισμός. Εγώ θεωρώ πως είναι υπέροχο που η Μονπελιέ πήρε τίτλο, όπως και το ότι δεν υπάρχουν δυνάστες πρωταθλητές και συνεχείς εναλλαγές στη κορυφή.

Δεν πάυω να πιστεύω πως το σημαντικότερο γεγονός είναι η πορεία της Κιουβεγί στο κύπελλο. Πολύ ωραίο αφιέρωμα. Θα χαρώ να ακούσω την άποψη σου για τους κορυφαίους παίκτες της φετινής σεζόν στη Γαλλία.

Adons είπε...

betonia από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο! Η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχει και η επταεία της Lyon! Δεν έχω αποφασίσει αν είναι καλό ή κακό να υπάρχει τέτοια εναλλαγή στους πρωταθλητές αφού όσα πρωταθλήματα ανέδειξαν ομάδες θυρία είχαν και περισσότερα έσοδα! Το θέμα είναι όμως ότι δίκαια το πήρε η Montpellier και μάλλον του χρόνου είναι η σειρά της PSG. Θα δούμε όμως.

Adons είπε...

Μικρέ σκάουτερ και εγώ χαίρομαι από τη μία που έχει κρατηθεί ο ρομαντισμός αλλά από την άλλη το πρωτάθλημά τους δεν είναι τόσο δυνατό όσο των υπολοίπων. Αν ήταν δυνατό θα έμενε ο Hazard ή ο M'Vila και ο Remy και πολλοί άλλοι παίχτες παλαιότερα. Ίσως με τα λεφτά της η PSG να συμπαρασύρει και τους άλλους και να δυναμώσει το Championnat αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος της απόλυτης κυριαρχίας και να χάσει τον ανταγωνισμό του. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβει!

Όσο για την Quevilly δεν τη θεωρώ σημαντικό γεγονός για το λόγο ότι συμβαίνει πολλάκις σε αυτό το θεσμό και δεν είναι παράξενο.

Όταν λες κορυφαίους παίχτες εννοείς αυτούς που ψηφίστηκαν από τους Γάλλους ή αυτούς που θεωρώ εγώ αν και δεν διαφωνώ μαζί τους και πολύ;

Μικρός Σκάουτερ είπε...

Αυτούς που θεωρείς εσύ.

Adons είπε...

Μικρέ Σκάουτερ

Στους τερματοφύλακες ο Ruffier της ASSE και πολύ καλό πρωτάθλημα έκανε ο Ahamada της Toulouse.

Κεντρικούς αμυντικούς μου άρεσαν ο Abdenour της Toulouse και ο Yanga-Mbiwa της Montpellier.

Full Back τώρα σίγουρα ο Bedimo της Montpellier και οι δύο της Bordeaux Tremoulinas, Mariano.

Αμυντικό χαφ έλαμψε πάλι ο Mavouba της Lille και εντυπωσιάστηκα από τον Stambouli της Montpellier. O M'Vila για τα δεδομένα του δεν έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα.

Επιθετικοί μέσοι πολύ καλό πρωτάθλημα έκαναν o Belhanda, Nene ενώ έλαμψε για ακόμη μια χρονιά ο Hazard που ξεχώριζε από όλους σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Η συμπάθειά σου ο Tabanou έκανε καλύτερο πρωτάθλημα την περσινή χρονιά χωρίς να λέω ότι υστέρησε φέτος.

Επιθετικοί είναι ο Giroud φυσικά αλλά και ο Lisandro που μερικές φορές νόμιζες ότι παίζει μόνος του.

BinaryNomad256 είπε...

bitlis
kastamonu
çorum
van
sakarya
12467

RüzgarGüzel37 είπε...

https://titandijital.com.tr/
afyon parça eşya taşıma
düzce parça eşya taşıma
erzincan parça eşya taşıma
elazığ parça eşya taşıma
DPİD

AstralVoyager1 είπε...

hakkari evden eve nakliyat
ankara evden eve nakliyat
muğla evden eve nakliyat
elazığ evden eve nakliyat
erzurum evden eve nakliyat
FSZ

HyperspaceGoddess είπε...

kayseri evden eve nakliyat
antalya evden eve nakliyat
izmir evden eve nakliyat
nevşehir evden eve nakliyat
kayseri evden eve nakliyat
EİQ

8F438Jair6DA08 είπε...

7087F
Sinop Evden Eve Nakliyat
Çerkezköy Cam Balkon
Mersin Evden Eve Nakliyat
Giresun Evden Eve Nakliyat
Nevşehir Evden Eve Nakliyat

C66FAKianCB1AB είπε...

B5DD1
Yalova Evden Eve Nakliyat
Denizli Parça Eşya Taşıma
Muğla Şehirler Arası Nakliyat
Adana Şehirler Arası Nakliyat
Aptos Coin Hangi Borsada
Çerkezköy Marangoz
Gümüşhane Şehirler Arası Nakliyat
Eskişehir Şehirler Arası Nakliyat
Bone Coin Hangi Borsada

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India