Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Premier League - Day 33. Blackburn - Liverpool (preview) Τελευταία αγγαρεία πριν τον ημιτελικό

Πάλι μέσα στις γιορτές! Το παιχνίδι του πρώτου γύρου έγινε ανήμερα της Boxing Day και είχε λήξει ισόπαλο (1-1). Τότε μας φάνηκε έκπληξη (και ήταν), αλλά την παρούσα χρονική στιγμή, δεν ξέρω τι μπορώ να περιμένω από τη Liverpool. Μετά την κατάκτηση του League Cup, η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό και ακόμη και η ισοπαλία φαίνεται θετική.. Πολύ περισσότερο στο παινίδι της Τρίτης, στο οποίο οι γηπεδούχοι έχουν σαν κίνητρο τη σωτηρία, ενώ η Liverpool πάει για μια πρόβα τζενεράλε πριν τον σαββατιάτικο ημιτελικό του FA Cup.

- BLACKBURN
Έχω δηλώσει ότι ομάδες που είναι «όσα βάλουμε και όσα φάμε», συνήθως γλιτώνουν στο τέλος. Είναι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και αυτό είναι πολλές φορές αρκετό για να σωθούν. Θεωρώ τη Blackburn καλύτερη των Wolves, Wigan. Είναι, όμως, καλύτερη των QPR, Bolton; Για την ώρα, όχι. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές, οπότε κάθε αγωνιστική θα είναι ψυχοβγαλτική για τις ομάδες της ουράς.
Σύμφωνα με τον Steve Kean, το παιχνίδι εναντίον της Liverpool είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρει βαθμό. Το κακό, γι’ αυτόν, είναι ότι οι ανταγωνιστές του (Bolton, QPR) πήραν 3ποντο απέναντι στη Liverpool, άρα το ίδιο πρέπει να προσπαθήσουν να πετύχουν και οι παίχτες του. (Πώς τα καταφέραμε, να γίνουμε ρυθμιστές της ουράς, δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω…). Τουλάχιστον, είναι τόσο έντονη η μάχη για παραμονή, που οι οπαδοί της ομάδας χαλάρωσαν τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του. Βοήθησε σε αυτό και η βελτίωση της εικόνας των Rovers, αλλά οι 6 αγωνιστικές που απομένουν είναι πολλές.
Αγωνιστικά, η εντολή του Kean είναι ξεκάθαρη: επίθεση από την αρχή. Άλλωστε, οι «αργές» εκκινήσεις ήταν υπέυθυνες για τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Ο Yakubu στην κορυφή, σταθερή απειλή για την αντίπαλη εστία, και ο Hoillet λίγο πιο πίσω. Η αμυντική διάταξη, ίσως, αλλάξει (μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στη West Brom) και είναι πιθανό να δούμε τον Givet στο αρχικό σχήμα. Nzonzi και Lowe θα είναι τα κεντρικά χαφ, μένει να δούμε ποιος θα τους πλαισιώσει στα πλάγια. Στον πρώτο γύρο έπαιξαν αμυντικά, τώρα πιστεύω δεν έχουν άλλη επιλογή: το 4-4-1-1 με επιθετικό προσανατολισμό, θα ακολουθηθεί κατά γράμμα, 

- LIVERPOOL
Ακόμα και στις αρνητικές στιγμές ψάχνω να βρω κάτι το θετικό. Σε αυτή την κατρακύλα, δεν ξέρω από που να πιαστώ. Με την QPR είπα «συμβαίνουν αυτά». Με τη Wigan ενοχλήθηκα από την αδιαφορία των παιχτών. Με τη Newcastle ενοχλήθηκα από την εικόνα αποσύνθεσης της ομάδας. Αντε, με την Aston Villa αναθάρρησα λίγο, αλλά δε γίνεται και να χαρώ με την ισοπαλία.. Βήμα προς τα κάτω είναι κι αυτό, απλά όχι τόσο μεγάλο σαν τα προηγούμενα. Πολύ χαλαρώσαμε εν’ όψει ημιτελικού, ενώ η Everton έχει τουλάχιστον 2 γκολ ανά παιχνίδι..
Τα ερωτηματικά για την κατάσταση, αλλά και για το μέλλον της Liverpool είναι πολλά, αλλά καλύτερα να μην αναφερθούμε σήμερα. Αγωνιστικά, η ενδεκάδα αποτελεί μυστικό του Dalglish και θα τη δηλώσει αύριο, πριν το παιχνίδι. Δεν καταλαβαίνω το λόγο, αλλά κάτι θα έχει στο νου του. (Kenny, ό, τι κι αν έχεις στο νου σου και το κρατάς κρυφό, μη σε απασχολεί. Είμαστε στο σημείο που κανείς δε μας παίρνει στα σοβαρά. Οι έτοιμοι για υποβιβασμό, μας περιμένουν σαν σωτήρες. Αυτό που πρέπει να έχετε μυστικό, είναι το πώς θα βγούμε από τη λακκούβα.)
Αυτό που περιμένω, είναι μια εμφάνιση - πρόβα για τον ημιτελικό. Δεν εννοώ πρόσωπα, αλλά τρόπο παιχνιδιού. Περιμένω να πάρει κι άλλα λεπτά συμμετοχής ο Agger, να ξεκουραστεί ο Gerrard, ενώ είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο Carroll. Άλλες υποθέσεις δεν κάνω, δεν έχει νόημα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να πάω κόντρα στο συναίσθημα. Πιο πιθανό βλέπω να σκοράρουν και οι δύο. Ο Doni στο τέρμα με φοβίζει (και ο Yakubu επίσης). Η Liverpool, ακόμη και στην κακή της ημέρα, κάνει ευκαιρίες και σε πολύ λίγα παιχνίδια δε σκόραρε, φέτος. Ελπίζω να μην το κάνει στη 2η χειρότερη άμυνα της Premier League. Goal/goal.

9 σχόλια:

capitano είπε...

και εγώ φίλε ελπίζω να μην γκελάρουμε πάλι, γιατί έχουν πονέσει τα μάτια μας τον τελευταίο καιρό...
Υ.Γ να έχεις καλές γιορτές

capitano είπε...

και εγώ φίλε ελπίζω να μην γκελάρουμε πάλι, γιατί έχουν πονέσει τα μάτια μας τον τελευταίο καιρό...
Υ.Γ να έχεις καλές γιορτές

afc wimbledon είπε...

εγώ σήμερα πιστεύω στο διπλό! Απλά ήρθε η ώρα για να ανέβει ψυχολογικά η ομάδα ενόψει του ημιτελικού

Unknown είπε...

@capitano: Μακάρι να τα καταφέρουμε, αλλά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δε μας κάνει να το πιστεύουμε. Μακάρι, γιατί εκτός από τα μάτια μας, πονάει και η ψυχή μας, καιρό τώρα!

Καλές γιορτές και σε σένα!

@afc wimbledon: Αισιόδοξος είσαι (και πολύ καλά κάνεις). Λες το σημερινό να αποτελέσει εφαλτήριο για το Σάββατο; Για να δούμε..

capitano είπε...

Συνθέσεις ομάδων
Μπλάκμπερν:
1.Paul Robinson
18.Bradley Orr
16.Scott Dann
31.Grant Hanley
3.Martin Olsson
12.Morten Gamst Pedersen
15.Steven Nzonzi
35.Jason Lowe
21.Marcus Olsson
23.David Hoilett
24.Aiyegbeni Yakubu

Λίβερπουλ
32.Doni
38.John Flanagan
37.Martin Skrtel
5.Daniel Agger
3.Jose Enrique
14.Jordan Henderson
8.Steven Gerrard
20.Jay Spearing
19.Stewart Downing
7.Luis Suarez
9.Andrew Carrollυλ

Καλή μας επιτυχία..

Unknown είπε...

Το γκολ-γκολ χαλαρά, αλλά και νίκη !!!
Άντε να πάρετε τα πάνω σας γιατί έχει δρόμο ακόμη… Να χαμογελάσεις και λίγο χαχαχα πολύ πίκρα τελευταία… ;-p

Δεν ξέρω πως ήταν το παιχνίδι Jim, δεν μπόρεσα να το δω… Άξιοι νικητές ???

capitano είπε...

μεγάλο διπλό... για μένα men of the match Craig Bellamy

Unknown είπε...

@capitano: Σε ευχαριστούμε για τις ενδεκάδες πριν το παιχνίδι, αλλά τελικά ο Dalglish είχε τελείως διαφορετικό σκεπτικό και παρέταξε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Μπορούμε σε μεγάλο βαθμό, πλέον, να καταλάβουμε το σχήμα του ημιτελικού.

Σίγουρα M.V.P. είναι ο Caroll. Και τιποτα να μην κάνει κάποιος παίχτης, από τη στιγμή που σκοράρει το νικητήριο γκολ, και μάλιστα τόσο αργά, θεωρείται ως ο "πολυτιμότερος". Για man of the match, όμως, δηλαδή ο καλύτερος του γηπέδου, δεν μπορώ να επιλέξω. Ο Maxi έκανε πολλά, αλλά βγήκε νωρίς. Ο Bellamy επίσης έκανε πολλά, αλλά θεωρώ ότι ο Maxi ήταν ένα κλικ πάνω. O Caroll προσέφερε πάρα πολλά αμυντικά (!). Εγώ ξεχώρισα τον Henderson. Έπαιξε από τη στιγμή της αποβολής ως δεξί μπακ (!), και μάλιστα, ανεβοκατέβαινε την πτέρυγα, οι σέντρες του ήταν (επιτέλους) καλές, ενώ πάτησε και περιοχή ουκ ολίγες φορές. Έχω ξεχάσει πότε το είδαμε αυτό από τον Johnson τελευταία φορά. Άντε, μπας και πάρει λίγο τα πάνω του..

Unknown είπε...

@betonias: Το goal/goal ήρθε, αν και δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη, για να είμαι ειλικρινής. Έστω κι έτσι, όμως, χαμογελάσαμε λίγο. Όχι τόσο για τη νίκη, όσο για την εμφάνιση παιχτών, που δε μας έχουν ικανοποιήσει έως τώρα.

Θεωρώ ότι αξίζαμε τη νίκη. Μέχρι τη στιγμή της αποβολής, η Liverpool προηγούνταν 0-2, χωρίς να δεχτεί πίεση. Δεν είχαμε πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά έβλεπες ότι Maxi, Bellamy, Shelvey, ακόμα και ο Caroll, κυκλοφορούσαν την μπάλα με χαρακτηριστική άνεση. Σίγουρα, η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες, αλλά πάλι η Blackburn δε δημιούργησε φάσεις, ούτε ήταν πιεστική. Τα γκολ ήταν καθαρά λάθη της Liverpool.

Η Blackburn απογοήτευσε. Από τη στιγμή που καίγεσαι για τη νίκη, δε δικαιολογείται τέτοια εμφάνιση. Καθόλου νεύρο, έχασαν το κέντρο από τους Shelvey, Spearing και προσπαθούσαν με στημένα να γεμίσουν την περιοχή. Ενώ το σκορ ήταν 2-2 και το παιχνίδι τελείωνε, κατάφεραν να κλειστούν στην περιοχή τους και να δεχτούν γκολ, με παίχτη παραπάνω. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις, αλλά είναι η δεύτερη συνεχόμενη κακή εμφάνιση. Αρχίζω να πιστεύω ότι η Wigan, όντας πιο έμπειρη σε ζόρικες καταστάσεις (παιχνίδια για σωτηρία), αρχίζει να έχει καλύτερες πιθανότητες για να σωθεί..

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India