Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ligue 1 . Week 32 – Toulouse FC vs Olympique Lyonnais (preview)

Δύο παιχνίδια έμειναν για να ολοκληρωθεί η 32η αγωνιστική αφού το Σάββατο διεξήχθη ο τελικός του Coupe de la Ligue και όπως είναι φυσιολογικό τα παιχνίδια των δύο συμμετεχόντων μεταφέρθηκαν για την Τετάρτη! Θα ασχοληθώ κυρίως με το παιχνίδι της επικεφαλίδας μιας και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον χωρίς να σημαίνει ότι το παιχνίδι της Marseille με την Caen είναι αδιάφορο με τους φιλοξενούμενους να καίγονται για βαθμούς…

Toulouse FC :  Η ομάδα με τα ροζ δεν απέδωσε καθόλου καλό ποδόσφαιρο στον βορρά και έχασε με κάτω τα χέρια από τη Valenciennes όπως είχε κάνει πριν λίγο καιρό και με την Lille! Στο άρθρο για την Toulouse είχα επισημάνει ότι για να μπορέσει να ανέβει επίπεδο θα πρέπει λίγο να αποκτήσει μεγαλύτερη ελευθερία από τη μέση και μπροστά για να μπορέσει να σκοράρει και περισσότερα γκολ. Πάνω κάτω αυτό είπε και ο Didot σε δηλώσεις του συμπληρώνοντας ότι τους λείπει η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά μπροστά στο τέρμα. Η Toulouse θα παλέψει για μια θέση στην Ευρώπη και σε περίπτωση νίκης θα ισοβαθμήσει με τους φιλοξενούμενους. Εδώ που έφτασαν δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουν να βγουν Ευρώπη κάτι που στην αρχή της χρονιάς δεν αποτελούσε καν στόχο. Ο Casanova έχει δύο σοβαρά προβλήματα με τους Abdenour και Tabanou να απουσιάζουν λόγω τιμωριών. Ο πρώτος έχει αποδειχθεί κολόνα στην άμυνα της Toulouse και έχει ταιριάξει απόλυτα με τον αρχηγό Congre και όποτε κάποιος από τους δύο λείπει η άμυνα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί. Ο δεύτερος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίχτες της Toulouse και αποτελεί παίχτη-κλειδί όσον αφορά τον επιθετικό τομέα της ομάδας.

Olympique Lyonnais  :  Είναι η μεγάλη χαμένη του τελικού. Μετά την χρυσή επταετία δείχνει να έχει άγχος σε τελικούς αφού από τότε έχει να πάρει τίτλο και αυτή ήταν η μεγάλη της ευκαιρία. Βέβαια έχει άλλη μια τεράστια ευκαιρία στον τελικό του Coupe de France όπου αντιμετωπίζει στην ερασιτεχνική Quevilly. Ο Remy Garde σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρέπει να ξεπεράσουν την απογοήτευση ένος χαμένου τελικού και να συνεχίζουν να παλεύουν. Συμπλήρωσε ότι η ομάδα έχει δείξει ότι ξέρει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις και έφερε ως παράδειγμα την αντίδραση και τα αποτελέσματα μετά τον αποκλεισμό από το ΑΠΟΕΛ. Αυτό είναι το τελευταίο θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι για την Lyon αφού έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα συγκριτικά με τις πρώτες τρεις ομάδες. Ένα πρόγραμμα όπου μπορεί να έχει μόνο νίκες. Περιμένω από την Lyon να μπει δυνατά στο παιχνίδι και θα προσπαθήσει να πετύχει κάποιο γκολ για να στηριχθεί σε αυτό αφού όσο περνά η ώρα θα τις βγει και η κούραση από τον τελικό σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε μάλιστα στην παράταση. Πέρα από την κούραση θα λείπει και ο τιμωρημένος Lovren με τον Garde να αναγκάζεται και πάλι να αλλάξει αμυντικό δίδυμο κάτι που είναι εκνευριστικό για όλους τους προπονητές. Απών επίσης θα είναι οι τραυματίες Aly Cissokho και Ederson καθώς επίσης και οι μακροχρόνιοι τραυματίες Mensah και Gourcuff.

Όπως είπα και παραπάνω είναι το τελευταίο θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι των φιλοξενουμένων και η κούραση από τον τελικό θα είναι εμφανής όσο κυλά το παιχνίδι. Η Lyon θα χτυπήσει το παιχνίδι στην αρχή μπας και καταφέρει να βάλει γκολ και στηριχθεί πάνω σε αυτό και όσο αντέξει μετά. Έχει δώσει δείγματα ότι μπορεί να κρατήσει αποτέλεσμα. Αν δεν σκοράρει όμως θα έχει πρόβλημα και επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη στην επίθεση των γηπεδούχων το Χ μου μοιάζει σαν η καλύτερη επιλογή. Η ισοπαλία είναι στο 3.00 από τον ΟΠΑΠ.

Υ.Γ. : Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι μου είναι δύσκολο να προβλέψω τι θα γίνει. Αφενός η Caen είναι αυτή που καίγεται για βαθμούς, αφετέρου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η Marseille θα κάνει κι’ άλλο άσχημο αποτέλεσμα με βάση αυτά που είπαν οι οπαδοί στους ποδοσφαιριστές. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν έχουν κανένα κίνητρο αφού δεν έχουν στόχους και επιπλέον θα είναι και κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Θυμίζω δηλώσεις του Mandanda που έλεγε ότι δεν ξέρει κατά πόσο θα μείνουν ενωμένοι μετά τον τελικό. Το διπλό μου αρέσει πολύ μιας και το κίνητρο το έχει μόνο η Caen που γενικά δεν παίζει και άσχημο ποδόσφαιρο αλλά η ντροπή μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο κίνητρο. Το παιχνίδι πάει από το διπλό στο Χ. Όποιος έχει έμπνευση ας διαλέξει ένα από τα δύο ή και τα δύο.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αντώνη συγχαρητήρια για την πρόβλεψη σου στο παιχνίδι της Μαρσέιγ…
Στο άλλο, αντί για 3 απόδοση… είχαμε 3 γκολάκια από την Τουλούζ !!!
Ήρθαν και τα γκολ φίλε απ’ τους ροζ… Το είδες, ήτανε καλοί ?

Adons είπε...

betonia δεν το είδα το παιχνίδι αλλά απ' ότι διάβασα στα ρεπορτάζ η Toulouse ήταν πολύ αποτελεσματική μπροστά στο τέρμα ειδικά στην αρχή και έτσι στο 20 περίπου ήταν στο 2-0 το παιχνίδι οπότε και εκεί τελείωσε η σεμνή τελετή. Οσο κυλούσε το παιχνίδι βγήκε η κούραση στη Lyon και δεν απείλησαν σε καμία στιγμή. Εντύπωση μου έκανε πάντως που ο Garde δεν ξεκίνησε Lopez και Bastos.

Το άλλο παιχνίδι έληξε ισόπαλο με την Marseille να το χτυπά το παιχνίδι πάντως

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India