Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Premier League - Day 12. Chelsea - Liverpool (preview)


Το παιχνίδι Chelsea – Liverpool κλέβει την παράσταση τη 12η μέρα της Premiership. Θα περιμέναμε τις δύο ομάδες να βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία, όμως η Newcastle έχει μπει σφήνα στα σχέδιά τους. Και οι δύο δεν έχουν την καλύτερη ψυχολογία, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η ισοπαλία ίσως να ευνοεί περισσότερο τη Liverpool, αλλά πιστέυω ότι και οι δύο θα προσπαθήσουν για τη νίκη. Πάμε να ψάξουμε λίγο περισσότερο τη συγκεκριμένη αναμέτρηση:


CHELSEA:
Η Chelsea μπορεί να νίκησε 0-1 την Blackburn, αλλά όσον αφορά τα φετινά ντέρμπι, έχει χάσει και τα δύο (Man Utd, Arsenal) που έχει πάιξει. Ειδικά το παιχνίδι με την Arsenal και η έκταση του σκορ πρέπει να τους ενόχλησε πολύ! Δε θέλουν να ξαναχάσουν, και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κι άλλο ντέρμπι, γιατί αυτόματα θα αρχίσουν να αναπροσαρμόζουν τους στόχους τους και θα αρχίσουν να κοιτούν από τη 2η θέση και κάτω.. Η τακτική του Villas-Boas δε νομίζω να αλλάξει. Θα προσεγγίσει το παιχνίδι, όπως όλα μέχρι τώρα: κατοχή μπάλας, η αμυντική γραμμή ψηλά, pressing στα 3/4 του γηπέδου και το μαρκάρισμα θα ξεκινά από τον επιθετικό κορυφής. Όπως τα είχαμε πει και πριν το παιχνίδι με την Arsenal. Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώνουν την ενδεκάδα: ο Cech στο τέρμα, o Terry σίγουρος στο κέντρο της άμυνας και ο Cole δεξιά. Δεύτερος κεντρικός αμυντικός, λογικά θα αποφασιστεί μεταξύ Alex και Ivanovic, καθώς ο David Luiz μετά την κακή εμφάνιση με την QPR προβλημάτισε τον προπονητή του. Ίσως τον επιλέξει, γιατί είναι ικανός να κατεβάζει μπάλα και να βοηθά τα χαφ (ενώ μπορεί να σκοράρει), αλλά η χρησιμοποίησή του είναι ρίσκο γιατί αφήνει συχνά τον παρτενέρ του (Terry) μόνο του, και σε παιχνίδι που ο αντίπαλος επιθετικός είναι ο Suarez είναι επίφοβες πιθανές μονομαχίες Terry- Suarez.. Στα χαφ, Lampard και Mikel είναι, σχεδόν, σίγουρο δίδυμο. Ο τρίτος της παρέας πιστεύω θα παιχτεί μεταξύ των Meireles και Ramires (o Essien παραμένει τραυματίας). Εξαρτάται, αν θα επιλέξει επιθετικό ή αμυντικό σχηματισμό των χαφ ο Villas-Boas. H επιθετική τριάδα θα αποτελείται από Mata, Torres, Sturridge, ενώ δεν αποκλείω την παρουσία του Drogba στο βασικό σχήμα, μιας και εξέτισε την ποινή του. Ο Villas-Boas πιστεύω πως θα επιδιώξει να ελέγξει από νωρίς το κέντρο. Οι Lucas και Adam δεν είναι σε καμία περίπτωση φόβητρο για τους μέσους του. Δε νομίζω να πάει σε παιχνίδι από τα άκρα, καθώς ο Enrique, από το ένα άκρο, πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ ο Johnson, από το άλλο, είναι του ύψους και του βάθους (αν είναι του ύψους, δε συμφέρει να παίξεις από εκεί). Το κέντρο της άμυνας είναι πιο ευάλωτο, όχι τόσο λόγω της ποιότητας των παιχτών (όταν πάιζει ο Agger, η βελτίωση είναι αισθητή), αλλά γιατί δεν παίρνει επαρκείς βοήθειες από τα χαφ.


LIVERPOOL:
Η Liverpool παραμένει αήττητη εδώ και 8 παιχνίδια, αλλά κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Και πως να είναι, όταν στα τρία τελευταία παιχνίδια μες στο Anfield έχει τρείς ισοπαλίες (Man Utd, Norwich, Swansea). Το παιχνίδι με την Chelsea δεν είναι must-win βαθμολογικά (αφού στόχος είναι η τετράδα, βολεύει και η ισοπαλία), όμως με τόσες εντός έδρας γκέλες, κάπου πρέπει να ρεφάρουμε και έτσι που τα έχουμε καταφέρει, πρέπει να ψάξουμε βαθμούς στα ντέρμπι. Πάντως, με νίκη, πιάνουμε την Chelsea και με Τottenham, Arsenal από δίπλα, το παιχνίδι αλλάζει: δεν κυνηγάμε την τέταρτη θέση, αλλά και την τρίτη! Δύο ομάδες για δύο θέσεις! Τακτικά, δεν μπορώ να μαντέψω πως θα διαβάσει το παιχνίδι ο Kenny. Φροντίζει κάθε φορά να με εκπλήσσει, άλλοτε ευχάριστα, άλλοτε όχι με κάποια άτομα. Αυτό που με προβληματίζει είναι, μήπως στραβώσει το παιχνίδι και αργήσει -πάλι- να κινητοποιηθεί. Κατω από τα δοκάρια ο Reina, αριστερά Enrique, κέντρο άμυνας ο Agger, δεξιά ο Jonhson (μπορεί και ο Kelly, αν αποφασίσουμε να παίξουμε πιο αμυντικά). Δίπλα στον Agger θα προτιμηθεί ο Skrtel (που τα πήγε πολύ καλά με τον Δανό στο παιχνίδι με τη Swansea) ή ο Carragher που επιστρέφει από τραυματισμό (και θα πάμε στο πιο “πατριωτικό” παιχνίδι); Θα δείξει.. Στο κέντρο ελπίζω να μην μείνει το δίδυμο Lucas- Adam μόνο του. Πρέπει να μπει κάποιος τρίτος. O Spearing (λίγος κατά τη γνώμη μου) για να μαρκάρουμε συνέχεια, ο Henderson (τον προτιμώ) σαν δεκάρι και το ματς να γίνει ροντέο, ή τον Kuyt (καλός χρυσός, αλλά καλύτερα δεξιά σ'αυτό το παιχνίδι για να βοηθάει τον Johnson στο μαρκάρισμα). Θα μου άρεσε κι ο Bellamy, αλλά δεν έχει ξεκινήσει σε πολλά παιχνίδια βασικός και δε βλέπω να το κάνει και τώρα. Δεξιά, θα παιχτεί μεταξύ των Kuyt-Henderson, εκτός κι αν ο Kenny μας φυλάει έκπληξη (Maxi, Bellamy), ενώ αριστερά ο Downing θεωρείται σίγουρος. Μπροστά ο Suarez, ο οποίος καλείται να δείξει ότι δεν έχει επηρεαστεί από τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την κατηγορία του για ρατσιστική φραστική επίθεση στον Evra. Ελπίζω, να μην παίξει ο Caroll, καθώς η ομάδα γίνεται πιο αργή, αλλά και πιο μονοδιάστατη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πιστέυω πως ο Dalglish θα επιλέξει ένα πιο κοντό επιθετικό σχήμα, για να προκαλέσει ρήγματα στην αμυντική γραμμή της Chelsea, που την περιμένουμε να τοποθετηθεί ψηλά. Σε αυτό να προσθέσουμε ότι η άμυνα της Chelsea εμποδίζει τα σουτ των αντιπάλων, αλλά είναι επιρρεπής στα ένας με έναν”. Εκεί θεωρώ πως πρεπέι να πατήσει το τεχνικό τιμ της Liverpool για να πάρουμε τη νίκη.

Υ.Γ.1 Πέρυσι η Liverpool κέρδισε δύο φορές την Chelsea, με γκολ των Torres, Meirelles. Τυχαίο; Το ελπίζω..
Υ.Γ.2 Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις, που πιστεύω ότι θα γίνουν με βάση τα όσα μου έχουν δείξει (και νομίζω ότι έχω αντιληφθεί..) οι ομάδες και οι προπονητές. Δε μου αρέσει να το παίζω “μετά Χριστόν προφήτης” γι'αυτό τα γράφω τώρα, για να μπορέσουμε να τα σχολιάσουμε παρέα. Μετά το παιχνίδι θα δούμε πώς ακριβώς προσέγγισαν οι προπονητές το ματς.
Υ.Γ. Προβλεψη; Δε θα πω σημείο. Απλά νομίζω ότι οι αμυντικές λειτουργίες και των δύο δεν είναι και οι καλύτερες, οπότε διαλέγω το goal/goal.

Καλό παιχνίδι!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Αφού επέστρεψα χαρούμενος, ας γράψω τι μου έμεινε από το σημερινό παιχνίδι:

1) Οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια (γνωστό). Η Liverpool είχε πολλές ευκαιρίες στα παιχνίδια με Norwich και Swansea, αλλά δεν κέρδισε. Σήμερα, είχε πολύ λιγότερες, αλλά κέρδισε.

2)Δε χρειάζεται να κατηγορεί κανείς τον Andre Villas-Boas. Έχει ένα πλάνο (ορθό κατά την άποψή μου), απλά είναι πολύ διαφορετικό απ'αυτό που είχε η Chelsea τα τελευταία χρόνια. Πιστεύει σε αυτό και το δουλεύει μέχρι τέλους. Η προσέγγιση του ήταν σωστή, αλλά ίσως χρειάζεται αλλαγές προσώπων στην 11άδα.

3) Ο Dalglish μας εξέπληξε ευχάριστα, τόσο με την 11άδα, όσο και με τη διαχείριση του παιχνιδιού μετά την ισοφάριση. Το παιχνίδι θα μπορούσε να έρθει άσος ή ισοπαλία. Σημασία έχει ότι οι κινήσεις του ήταν σωστές (και ευτυχώς βγήκαν)

Unknown είπε...

Σχόλιο για την Chelsea:
Τρίτη ήττα σε ντέρμπι για τους blues φέτος. Δυσκολεύει αισθητά η διεκδίκηση του τίτλου και αρχίζει μεγάλη μάχη για την κατάληψη της 3ης και της 4ης θέσης. Προσωπικά, θεωρώ ότι το σύστημα του Villas-Boas θα αρχίσει να δουλεύει και η Chelsea θα κάνει σερί καλών αποτελεσμάτων. Αρκεί να του δώσουν την πίστωση χρόνου που απαιτείται..

Λάθος, όπως αποδείχθηκε, η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του David Luiz. Ο νεαρός μπακ έχει όλα τα προσόντα για να αφήσει εποχή, με μία προϋπόθεση: να ωρίμασει τάχιστα. Οι ντρίμπλες στην άμυνα (που δεν τις πετύχαινε πάντα), τα κατεβάσματα της μπάλας που δεν πετυχαίνουν (κόπηκε 2 στις 3 φορές στο Α' ημίχρονο, με αποτέλεσμα στο Β' η μπάλα να περνάει πιο πολύ από τα πόδια του Terry και του Cole) και τα ψευτονταηλίκια πρέπει να κοπούν. Έδωσε αρκετές φορές την μπάλα στους αντιπάλους, αλλά το χειρότερο ήταν η κακή συνεργασία με Terry και Ivanovic και τα ρήγματα που δημιουργούνταν.

Ο Drogba κέρδισε τον Torres στη μάχη για την 11αδα, αλλά μου δείχνει ότι πρέπει σιγά σιγά να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Πρώτη φορά σε ματς με τη Liverpool τον βλέπω τόσο έξω από τα νερά του.

Ο Villas-Boas είναι πανέξυπνος, αλλά δεν του βγήκε. Αμέσως έκανε αλλαγή συστήματος στο ημίχρονο, βάζοντας τον Sturridge και αλλάζοντας τη θέση του Mata, αλλά και έκοψε τα "πολλά πολλά" του David Luiz.

Η κατοχή της μπάλας δεν έχει νόημα, αν δεν δημιουργείς φάσεις. Στο Α' ημίχρονο η Chelsea είχε την κατοχή, αλλά αναλωνόταν σε πάσες μπρος πίσω. Δημιουργούνταν κάποιες προϋποθέσεις, κυρίως από αριστερά καθώς ο Johnson δεν ήταν καλός αμυντικά, αλλά και γιατί ο Mata έκλεινε συνεχώς από τα δεξιά και δημιουργούσε τον έναν επιπλέον επιθετικό. Ως εκεί, όμως. Αντίθετα, η Liverpool με κατοχή 70-30 υπέρ της το τελευταίο 10λεπτο, δημιούργησε δύο πολύ καλές φάσεις (η μία κατέληξε γκολ).

Τέλος, Torres και Meirelles "κλείδωσαν" το ματς. Από τη στιγμή που μπήκαν, έκαναν 2 λάθη ο πρώτος και 1 ο δεύτερος, με αποτέλεσμα η Liverpool να πάρει τις απαραίτητες καθυστερήσεις και να κερδίσει το ματς.

Unknown είπε...

Σχόλιο για τη Liverpool:
Θα μας τρελάνουν φέτος! Στο ύψος μας στα μεγάλα παιχνίδια, σκιά του εαυτού μας στα "μικρά". Ή μήπως αυτός είναι τελικά ο φετινός εαυτός μας; Θα δείξει, αν θα συνεχιστεί αυτό το κρύο-ζέστη..

Ο Dalglish είχε πει πριν το ματς ότι δε θα χτυπήσει το ματς του League Cup σε 10 μέρες -πάλι- με την Chelsea, και θα προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί περισσότερο από το σημερινό παιχνίδι και από το ερχόμενο με τη Man City. Δικαιώθηκε.

Ο Kenny μας εξέπληξε ευχάριστα με τη χρησιμοποίηση του Maxi στα αριστερά, αλλά και με τον Bellamy σαν παρτενέρ του Suarez. Ο πρώτος, πέραν του γκολ, ήταν πολύ ουσιαστικός. Σωστές εναλλαγές με τον Enrique και τον Suarez, και έξυπνες κινήσεις στα ρήγματα της άμυνας της Chelsea. O Bellamy δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά έδωσε ταχύτητα στη επιθετική λειτουργία της Liverpool, πίεζε συντονισμένα με τον Suarez τους κεντρικούς αμυντικούς της Chelsea (κυρίως τον Luiz) και έχει μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο γκολ.

Ο Lucas περιόρισε τα λάθη, έκανε και μερικά κολπάκια βραζιλιάνικα, αλλά έφαγε μια χαζή κάρτα πολύ νωρίς. Ας ελπίσουμε και σε άλλες τέτοιες εμφανίσεις. Ο Adam μάρκαρε! Δεν το περίμενα να το κάνει τόσο πολύ σε αυτό το παιχνίδι, αλλά τα κατάφερε. Βγήκε και Man of the Match (αν και τον θεωρώ υπεύθυνο στο γκολ της Chelsea). Το δίδυμο Agger-Skrtel μάλλον δεν πρέπει να αλλάξει. Καλός, χρυσός ο Carragher, αλλά ας τον περιορίσουμε σε λύση ανάγκης..

Ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι σε πολλές φάσεις βγαίναμε πρώτοι στη μπάλα, αλλά και πέφταμε στα πόδια των αντιπάλων μόλις την έπαιρναν. Έτσι, καθυστερούσε σημαντικά η ανάπτυξη της Chelsea, ενώ πολλές φορές έρχονταν δεύτερος παίχτης για βοήθεια και παίρναμε την κατοχή της μπάλας. Ας το εφαρμόσουμε και στη συνέχεια.

Στα συν: το γεγονός ότι παρά τα καλά ξεκινήματα της Chelsea σε κάθε ημίχρονο, η ομάδα κατάφερε να ισορροπήσει το ρυθμό και να φύγει νικήτρια, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India