Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Premier League - Day 12. Τα βλέμματα στο Manchester City - Newcastle!


Ωραία! Μάθαμε ποιες εθνικές ομάδες θα συμπληρώσουν το παζλ του Euro 2012 (προσωπικά χάρηκα που πέρασε η Ιρλανδία), οπότε τα εγχώρια πρωταθλήματα επιστρέφουν στη δράση. Η 12η ημέρα της Premier League έχει ενδιαφέροντα παιχνίδια, από τα οποία ξεχωρίζουν δύο: ChelseaLiverpool και Manchester CityNewcastle. Ας δούμε τι μας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο:


- Manchester City – Newcastle United
Ένα παιχνίδι που θέλουν να το δουν πολλοί. Δεν μπορώ να πω ότι είναι παιχνίδι που οι αντίπαλοι καίγονται για βαθμούς, αλλά και οι δύο θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι Citizens καλοβλέπουν την κορυφή, και δεν είναι διατεθειμένοι να πετάξουν βαθμούς στην έδρα τους, τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς. Είναι καλύτερη ομάδα απ’τη –για την ώρα, overachiever- Newcastle, αλλά υπάρχει αυτή η διακοπή για τις εθνικές ομάδες που πάντα με προβληματίζει. Δεν ξέρω αν θα έχουν στο αυριανό παιχνίδι τον ίδιο ρυθμό με αυτόν που είχαν πριν τη διακοπή. Το μόνο πρόβλημα για τη City είναι ο μικροτραυματισμός του Aguero, ο οποίος όμως είναι πιθανόν να ξεκινήσει. Για την “Toon” πρόβλημα είναι η απουσία του Marveux (αν και δε φάνηκε στην εκτός έδρας νίκη με τη Stoke). O Pardew ξέρει πως η ομάδα του έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα (Man City εκτός, Man Utd εκτός, Chelsea εντός), οπότε θα κοιτάξει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, αλλά δε νομίζω ότι είναι αυτά τα παιχνίδια που τον «καίνε». Πάντως, για την ώρα έχει δύο ισοπαλίες με δύσκολους αντιπάλους (Arsenal, Tottenham). Ό,τι πάρει από αυτή τη σειρά αγώνων, κέρδος θα είναι.. Θα προσπαθήσει να παραμείνει όσο πιο ψηλά γίνεται, για όσο περισσότερο χρόνο. Η νίκη της City δίνεται σε υπερβολικά χαμηλές αποδόσεις, οπότε δε θα την προτιμήσω. Θα ρισκάρω και θα διαλέξω νίκη των Citizens με 2 γκολ διαφορά, γνωρίζοντας πως η Newcastle είναι αήττητη ως τώρα σε όλα τα παιχνίδια της φέτος (στο League Cup αποκλείστηκε στα πέναλτι).

- Stoke City - QPR
Για τη ώρα η Stoke είναι όπως –πάνω κάτω- την περιμέναμε: Πολύ καλή ομάδα, ιδιαίτερα εντός έδρας, δύσκολο να την κερδίσεις, αλλά με φορτωμένο πρόγραμμα λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, οι οποίες την οδηγούν πάντα στην ήττα την επόμενη αγωνιστική. Οι δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από το τελευταίο της παιχνίδι (ήττα 1-3 από Newcastle), έδωσαν στον Tony Pulis τη δυνατότητα να χαλαρώσει και να φρεσκάρει τους παίχτες του. Επιστρέφει ο αρχηγός Shawcross, αλλά θα απουσιάσουν οι Etherington και Pennant. Λογικά, θα εμφανιστούν αρκετά δυνατοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η QPR, από την άλλη, είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα. Δεν μπορείς να πείς με σιγουριά τι περιμένεις να δεις από αυτούς (εύκολες ήττες από Fulham, Bolton, δύσκολη νίκη με Chelsea, παλικαρίσια προσπάθεια στην ήττα από τη City). Δεν είναι, όμως καλύτερη της Stoke, ειδικά μες στο Brittania. Ποντάρω στη νίκη των Potters, οι οποίοι στην αρχή της χρονιάς πρέπει σημείωσαν αυτό το παιχνίδι ως σίγουρη νίκη τους.. Οι αποδόσεις για τη νίκη τους είναι αρκετά υψηλές κατά τη γνώμη μου.

- Wigan - Blackburn
Παιχνίδι ουραγών, πραγματικά δε θέλω να το δω. Είναι παιχνίδι που και οι δύο θέλουν τη νίκη, όχι για να πάρουν βαθμούς, αλλά κυρίως γιατί δε θα πάρει ο αντίπαλος. Δε βλέπω πως, αυτές οι δύο ομάδες θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη μάχη για την παραμονή. Στα του παιχνιδιού: Σε περίπτωση νίκης της Everton επί της Wolves, όποιος χάσει μένει αρκετά πίσω και μπαίνει από τώρα σε περιπέτειες. Η Wigan μετά το παιχνίδι αυτό ξεκινά ένα Γολγοθά (Sunderland έξω, Arsenal μέσα, West Brom έξω και ακολουθούν Chelsea, Liverpool , Man Utd!). Αν δεν κερδίσει, βλέπω να ετοιμάζεται για την Championship. H Blackburn είναι σε αναβρασμό σε κάθε παιχνίδι, καθώς οι οπαδοί κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους προς το πρόσωπο του προπονητή, Steve Kean. Βέβαια, τώρα το παιχνίδι είναι εκτός έδρας οπότε οι αντιδράσεις δε θα είναι τόσο μεγάλες. Ίσως να τους βοηθήσει να παίξουν πιο ελεύθερα. Η ουσία είναι μία: κακές ομάδες, με πολύ κακές άμυνες. Θέλω να πιστεύω ότι οι επιθετικοί τους (Rodallega, Di SantoYakubu) θα βρεθούν σε καλή μέρα με τέτοιες άμυνες και θα μας δώσουν το goal/goal, απλά επειδή βλέπω χαμηλές αποδόσεις, θα διαλέξω το over.

Θα ακολουθήσει ανάρτηση σχετικά με το παιχνίδι Chelsea - Liverpool. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και καλή επιτυχία με τις επιλογές σας!

1 σχόλια:

Unknown είπε...

1) Η City συνεχίζει ακάθεκτη. Ήταν καλύτερη από τη Newcastle και έφτασε σε άλλη μία νίκη. Ρισκάραμε με το +2 γκολ και μας βγήκε. Αυτό που θέλω να δω είναι η αντίδραση της Newcastle μετά την ήττα αυτή. Συνήθως όταν μι ομάδα τα πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, στην πρώτη στραβή έρχεται και δεύτερη. Για να δούμε.. Πάντως δε νομίζω να απογοητεύτηκε κανείς στην Toon με την ήττα. Η ομάδα παραμένει ψηλά και αυτά τα παιχνίδια είναι για να πάρεις ό,τι μπορείς περισσότερο.
Ωστόσο θέλω να τονίσω κάτι για την άμυνα της Newcastle: ο R.Taylor δεν είναι καλός αμυντικός και αυ΄το φάνηκε χθες, που δέχθηκε μεγάλη πίεση. Τα λάθη του έδωσαν ώθηση στη City. Και σε προηγούμενα ματς έκανε λάθη, απλά δεν τα "πλήρωσε"..

2) Δε στενοχωριέμαι για τη Stoke. Έπαιξε καλύτερα, αλλά ο αστάθμητος παράγοντας "QPR" μας μπέρδεψε πάλι. Τελικά είναι καλή ομάδα ή όχι οι Λονδρέζοι; Η Stoke δυσκολεύει μόνη της τη ζωή της..

3) Στο ντέρμπι ουραγών πήγαν όλα όπως τα πιστεύαμε: κακές άμυνες, αλλά καλοί επιθετικοί. Σε άλλες ομάδες, αυτά τα φορ θα μας έδειχναν πολύ περισσότερα. Το Χ είναι άσχημο και για τους δύο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India