Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Championnat – Week 14. Μετά το διάλειμμα, τι;


Η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γαλλίας ξεκινά την Παρασκευή με δυο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια που μπορεί να ανακατέψουν ακόμη περισσότερο την τράπουλα στις ψηλότερες θέσης της βαθμολογίας, ειδικά μετά το διάλειμμα για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων που δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν. Olympique LyonnaisStade de Rennais είναι το ένα παιχνίδι και Toulouse - LOSC Lille το δεύτερο. Το πιο ενδιαφέρον όμως ειναι το Montpellier Herault - Olympique de Marseille...





Olympique Lyonnais vs. Stade de Rennais : Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στην έδρα τους μέχρι τώρα και δείχνουν να καθαρίζουν τα παιχνίδια τους εκεί πολύ νωρίς και με σχετική ευκολία. Από την άλλη μεριά η ομάδα της Βρετάνης είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας απ’ότι εντός! Γενικά η Lyon είναι αργή ομάδα που όμως έχει πολύ καλούς πασέρ! Αντίθετα η Rennes είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις και η ταχύτητα των παιχτών της είναι κάτι που ανησυχεί τον Garde. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Lyon έχει 7 χρόνια να κερδίσει την Rennes στο Gerland (τα τελευταία 5 ισόπαλα)! Παρόλα αυτά έχω την αίσθηση ότι θα το πάρει το ματς εύκολα ή δύσκολα αλλά αν έρθει και ισοπαλία, βάση της προϊστορίας, δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη! Επίσης περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι! Για την Rennes θα λείπει ο MVila που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Γαλλίας ενώ επανέρχεται ο Lisandro για την Lyon!



Toulouse vs. LOSC Lille : Από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είναι πολύ αμυντική ομάδα και πρώτο τους μέλημα είναι να μην δεχτούν γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ροστερ τους έχουν μόνο τρεις επιθετικούς από τους οποίους ο ένας είναι άπειρος και ο βασικός τους είναι τραυματίας! Όπως είναι φυσικό σκοράρουν με το σταγονόμετρο μιας και ο έτερος επιθετικός τους δεν εμπνέει και πολύ εμπιστοσύνη! Η Lille έχει πολλά προβλήματα στα τελευταία παιχνίδια της αφού ο βασικός μοχλός μάλλον σκέφτεται ότι θα φύγει το καλοκαίρι παρά το πώς θα παίξει ποδόσφαιρο(Hazard). Το κέντρο της δεν έχει δέσει ακόμη αφού ο Pedretti δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στην ομάδα και οι Payet και Cole δεν έχουν βρει ρυθμό. Νομίζω όμως ότι η Lille θα έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και την πρωτοβουλία των κινήσεων.



Montpellier HeraultOlympique Marseille : Αυτό και αν είναι ματς! Κατά τη γνώμη είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής. Από τη μια μεριά η Montpellier, μια ομάδα σφιχτή, με σωστό πλάνο στο παιχνίδι της και με ένα Giroud που πετάει φωτιές και σκοράρει ακατάπαυστα αλλά να μην μπορείς να την εμπιστευτείς στα μεγάλα παιχνίδια(τα έχει πάει πολύ άσχημα με τις βαριές φανέλες) και από την άλλα υπάρχει μια Marseille που όλο και ανεβάζει ρυθμούς! Ο Deschamps αφού κατάφερε να επιβιώσει από το άσχημο ξεκίνημα άρχισε να δίνει αυτοπεποίθηση στη ομάδα του και αυτή να του το ανταποδίδει με συνεχείς νίκες! Επιπλέον η φανέλα της Marseille είναι βαριά για να μείνει ακόμη πιο πίσω στο πρωτάθλημα και προς επίρρωση των όλων αυτών θέλει να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο derby των derby του championnat.

1 σχόλια:

Adons είπε...

Τελευταία νέα για τα δύο πρώτα παιχνίδια!Για την Lyon επιστρέφουν οι Lisandro,Bastos!Ο πρώτος μαλλον δεν θα ξεκινήσει!Θα ξεκινήσει όμως απο ότι λένε ο M'Vila απο τη Rennes! Λείπουν οι Mangane ,Boye και στην άμυνα θα επιστρατευθεί για άλλη μια φορά ο Mandjeck! Για το άλλο παιχνιδι τώρα λείπουν ο πρώτος σκόρερ ως τώρα Capoue και Devaux που είναι ακόμη τιμωρημένος(δίδυμο στο κέντρο της Toulouse) και ο Akpa-Akpro αλλά επιστρέφει ο Riviere(βασικός επιθετικός) ενώ από τη Lille απουσιάζουν οι Pedretti,Basa και Debuchy που είναι τιμωρημένος! Επίσης είναι πολύ δύσκολο να αντέξει ο Balmont και τα 90 λεπτά μιας και τώρα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India