Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ένας Άγγλος στη Γαλλία!!!!


"Πόσες φορές έχετε δει Άγγλο παίχτη να παίζει σε γαλλική ομάδα; Η λογική απάντηση είναι καμία και είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού στη νέα χιλιετία δεν υπάρχει ούτε ένας!!!! Έτσι, όλοι είχαμε μάθει και συνηθίσει σε γαλλικές ομάδες να μην υπάρχει το αγγλικό στοιχείο. Το αντίθετο μάλιστα, είχαμε μάθει μόνο οι αγγλικές ομάδες να αγοράζουν παίχτες από τη Γαλλία. Και ξαφνικά, εκεί που κανείς, μα κανείς δεν το περίμενε, ήρθε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι ο 56 φορές διεθνής με το εθνόσημο της Αγγλίας Joe Cole, δόθηκε δανεικός στην νταμπλούχο Γαλλίας LOSC Lille!!!

Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι αν αυτή η τολμηρή απόφαση, του χαρακτηρισμένου όταν ήταν μικρός ως ο νέος Gascoigne, θα αποτελέσει την απαρχή για ένα νέο αγγλο-γαλλικό παρε-δωσε, αλλά με την αντίστροφη πορεία. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω μια τέτοια κίνηση ως ένα πείραμα το οποίο αν πετύχει θα δούμε όλο και περισσότερους Άγγλους στο championnat! Επίσης, θα πρέπει να τονίσω ότι δε μιλάμε για παίχτες δεύτερης και τρίτης διαλογής, αφού ο κύριος Cole θεωρείται από το πάνω ράφι.

Φυσικά, τα λεφτά είναι κυρίως ο λόγος για τον οποίο κάποιος πείθεται πιο εύκολα για να γίνει μέλος μιας ομάδας και έτσι ήταν πιο εύκολο για τους ποδοσφαιριστές να δεχτούν τις προτάσεις των αγγλικών ομάδων! Το χάσμα, όμως, στα συμβόλαια των δυο πρωταθλημάτων άρχισε να γεφυρώνεται. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στο ότι η αγγλική λίρα έχει χάσει περίπου 30% σε σχέση με το ευρώ!!! Όπως επίσης και η μεγάλη αύξηση στη φορολόγηση των μεγάλων συμβολαίων στην Αγγλία κάνουν τη διαφορά να μικραίνει όλο και περισσότερο.
Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και ότι μερικοί από τους γαλλικούς συλλόγους έχουν βελτιώσει αρκετά τη θέση τους, όσον αφορά το οικονομικό. Με σωστές και προσεχτικές κινήσεις και σοβαρά business και management plan, η ανάπτυξή τους είναι εντυπωσιακή. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η LOSC Lille που έχει επενδύσει στις ακαδημίες και την εύρεση ταλέντων, πολύ απλά για να παρουσιάσει παίχτες όπως Eden Hazard, Gervinho, Cabaye, Bodmer, αδερφοί Cheyrou και πολύ άλλοι και επίσης επενδύει σε ένα ολοκαίνουριο ιδιόκτητο στάδιο πολλαπλών χρήσεων 50000 θέσεων που θα τις αποφέρει τεράστια έσοδα!
Μην ξεχνάτε και την είσοδο των νέων επενδυτών από τη Μέση Ανατολή, που έχουν διάθεση να επενδύσουν στο γαλλικό ποδόσφαιρο, βλέπε PSG! Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Hazard παρέμεινε στη Lille, o M'Vila στη Rennes, o Marvin Martin στη Sochaux, οι Gameiro, Matuidi μεταγράφηκαν στην PSG, παρά τις προτάσεις που είχαν από το εξωτερικό, ο Menez επαναπατρίστηκε και μάλιστα δεν θα τους χάλαγε καθόλου να ακολουθήσουν το παράδειγμα του, όπως έχουν δηλώσει για χάρη της PSG, ο Nasri και ο Caboul!!!
Το ερώτημα όμως παραμένει και φυσικά είναι νωρίς για να απαντηθεί!! Ελπίζω να μην περιμένετε να δείτε τον Rooney στο γαλλικό πρωτάθλημα, αφού κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο, αλλά νομίζω ότι με τη νέα χρονιά που θα ισχύσει και το νέο, χρυσοφόρο συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του championnat, τα πράγματα ίσως κυλήσουν διαφορετικά! Εμείς θα καλωσορίσουμε τον πιο χαρισματικό Άγγλο ποδοσφαιριστή που πηγε στη Γαλλία μετά από τον αξέχαστο Chris Waddle (Marseille 89-92) και θα ευχηθούμε να πάρουν κι άλλοι μια τέτοια τολμηρή απόφαση!!!"




Το παραπάνω κείμενο μας έστειλε ο φίλος Adons, δίνοντάς μας το ελεύθερο να το δημοσιεύσουμε, αν το επιθυμούμε. Τον ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή του και ελπίζουμε να μας βοηθήσει με τις γνώσεις του πάνω σε ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, όπως το γαλλικό!

3 σχόλια:

The Catalan είπε...

Στην αρχη παραξενευτηκα...Jim...Γαλλία..Κάτι τρέχει λέω!Μετά νόμιζα ότι ασχολήθηκε απλά λόγω Cole..Μετά είδα τα εισαγωγικά στην αρχή..Μετα τα 37.000 θαυμαστικά στο κείμενο..Μετά κατάλαβα..Ο φίλος Adons είχε βάλει το χεράκι του..Ωραίος ο Adons!! :)

Unknown είπε...

Καταλανέ, θα ήταν όντως περίεργο να γράψω κείμενο για άλλο πρωτάθλημα πέραν του αγγλικού, καθώς δεν τα παρακολουθώ στενά. Βέβαια, το συγκεκριμένο κείμενο, όπως και ένα δικό σου - παλαιότερο- σχόλιο, με έχουν βάλει σε σκέψεις για να κάνω μια ανάρτηση, γιατί οι Άγγλοι δεν πηγαίνουν εύκολα σε άλλα πρωταθλήματα (ποδοσφαιριστές και προπονητές).

Πράγματι, πολύ καλό το κείμενο του Adons, μας δίνει μια καλή εικόνα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πάντως, Adons, δε θα μου φανεί απίθανη η μετακόμιση Άγγλων στη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι (λόγω ιδιοκτητών) στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Απλά, έχε στο νου σου ότι πολλοί Άγγλοι που θεωρούνται καλοί παίχτες κατά γενική ομολογία, δύσκολα μπορούν να σταθούν σε άλλα πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημά τους έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Unknown είπε...

Πράγματι πολύ καλό το άρθρο του Adons.
Πάντως Jim, όπως πάνε οι άλλοι στην Αγγλία και προσαρμόζονται, έτσι θα προσαρμοστούν και οι Άγγλοι στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.
Αν υπάρχει χρήμα όλοι προσαρμόζονται, εδώ έρχονται να παίξουν στην Ελλάδα…

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India