Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μήπως ήταν νωρίς για να κρίνουμε την Marseille;



Δύσκολη χρονιά για την ομάδα της Μασσαλίας περίμεναν οι φίλαθλοί της και δεν έχουν και άδικο. Η αγαπημένη τους ομάδα και μία από τις πιο φημισμένες ομάδες της χώρας είναι πνιγμένη στα χρέη (υπολογίζονται στα 35 εκατομμύρια) με την ιδιοκτήτρια να μην δίνει δεκάρα από την τσέπη της για να τα σβήσει. Επομένως οι μεταγραφές μπήκαν σε δεύτερη μοίρα και υπήρξε μια προσπάθεια να μειωθεί κατά πολύ το badget αφού ήταν στα τρία υψηλότερα της λίγκας.

Η πανέμορφη ομολογουμένως κυρία Dreyfus(φωτό) τα έψαλλε στους παίχτες στο τέλος τις προηγούμενης χρονιάς λέγοντάς τους ότι το badget της ομάδας δεν είναι για την «τιμητική» δέκατη θέση αλλά για πολύ παραπάνω και αποφάσισε να κάνει περικοπές. Όλοι οι παίχτες, έτσι, ήταν προς πώληση εκτός των N’ Koulou, Ayew, Mandanda! Οι Diarra, Azpilicueta, Mbia, Brandao, Andrade, Djimi Traore αποτελούν παρελθόν όπως επίσης και ο Deschamps! Επιλέχθηκε ο μέτριος και φτηνός Elie Baup για να οδηγήσει την ομάδα αυτή την περίοδο, σε μία χρονιά που όλοι την βλέπουν σαν μεταβατική μέχρι να χτιστεί το νέο Velodrome και να ισορροπηθούν τα οικονομικά της ομάδας.

Σε μια προηγούμενη ανάρτησή μου για τη λίγκα ανέφερα πως η ομάδα μάλλον θα καταλήξει στα ίδια όπως και πέρσι! Φυσικά δεν αναθεωρώ αλλά το ξεκίνημα της ομάδας είναι εντυπωσιακό! Έχει το απόλυτο μέχρι στιγμής με 9 βαθμούς σε 3 αγώνες ενώ προκρίθηκε και στους ομίλους του Europa League. Η ενίσχυση που είχαν ήταν μόνο από κάποιον Raspentino ενώ ο Lucas Mendes δεν έχει προλάβει να ενσωματωθεί! Είναι προφανές ότι η ομάδα θα στηριχθεί σε αυτούς που θα μείνουν με τον προπονητή να εύχεται να μην φύγουν πολλοί.


Η φανέλα όμως είναι πολύ βαριά και αυτό παίζει το ρόλο του. Βέβαια αν το καλοσκεφτούμε και δούμε την εντεκάδα καταλαβαίνουμε ότι η ομάδα δεν είναι καθόλου κακή. Ο Baup αποφάσισε να παρουσιάσει μια ομάδα σφιχτή πίσω που να μην δέχεται εύκολα γκολ και βλέπει τον βασικό του επιθετικό, τον Gignac, να έχει αναγεννηθεί! Αν συνεχίσει έτσι και τον βοηθήσει ο Remy, αν μείνει, στο σκοράρισμα τότε μιλάμε για μια διαφορετική Marseille!

Το κέντρο της ομάδας θα αποτελείται από τους Cheyrou, Valbuena, Kabore, Amalfitano και Ayew ενώ αναμένεται να προστεθεί και ο Barton(φωτό)! Πέρα από την ομάδα της πρωτεύουσας με τα τρελά λεφτά ποιά άλλη ομάδα έχει τόσο ποιοτικό κέντρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι τους έχουν ήδη ένα χρόνο που παίζουν και προπονούνται μαζί οπότε και ομοιογένεια θα υπάρχει πέρα από την ποιότητα του κάθε παίχτη ξεχωριστά. Στην άμυνα θα υπάρξει ένα πρόβλημα με τον Nkoulou να έχει δίπλα του τον Diawara που δεν θεωρούνται και αξιόπιστοι ενώ στα άκρα έμειναν οι Morel και Fanni.

Πέρα από την άμυνα όμως το πρόβλημα είναι το βάθος του πάγκου! Στον πάγκο θα κάθονται πιτσιρίκια από τις ακαδημίες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί στην κατηγορία και σε περιπτώσεις τραυματισμών ή τιμωριών ο Baup ίσως να έχει πρόβλημα. Είναι ερωτηματικό το πόσο θα αντέξουν τα πολλά παιχνίδια σε Γαλλία και Ευρώπη οι βασικοί παίχτες της ομάδας και η περσινή περίοδος έδειξε ότι ούτε η Lyon αλλά ούτε και περσινή ομάδα της Marseille άντεξε. Φυσικά μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει αυτό.

Η Marseille έχει εντυπωσιάσει ως τώρα περισσότερο με τα αποτελέσματά της παρά με τις εμφανίσεις της αλλά αυτό είναι πολυτέλεια! Το σημαντικότερο όλων είναι πως τώρα έχουν λιγότερη πίεση αλλά και λιγότερο άγχος αφού οι προσδοκίες δεν είναι σαν αυτές των προηγούμενων ετών. Ο Drogba έχει δηλώσει σχετικά με αυτήν την πίεση που ασκείται στους παίχτες αυτής της ομάδας λέγοντας πως «όποιος κάνει καριέρα στη Marseille μπορεί να κάνει παντού». Και εδώ είναι και το ερώτημα που προκύπτει. Ως που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα χωρίς αυτή την πίεση;

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ο Ζινιάκ είναι καλός παίχτης, αλλά έχει προσβληθεί από την ασθένεια της ουτοπικής παιχταρίασης (δικός μου όρος).

Η ομάδα από πέρυσι έπρεπε να ρίξει το μπάτζετ. Δεν το έκανε. Πιθανολογώ ότι πήρε το ρίσκο της Ευρώπης και εν μέρει της βγήκε. Οι προκρίσεις της έδωσαν λεφτά, αλλά εγχώρια έχασε ένα μέρος από το πρεστίζ.

Τώρα αν ο Μπαούμ θέλει να δώσει αμυντικογενή χαρακτήρα στην ομάδα θα πρέπει να αναλογιστεί τα θέλω των οπαδών, το πως θα μπορέσει να τιθασεύσει ορισμένους παίχτες, όπως τα επιθετικογενή μπακ Φανί και Μορέλ, και, τέλος, θα πρέπει να προστατεύσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τι κρίμα που έφυγε ο Ντιαρά.

Ωραίο άρθρο.

Καλή συνέχεια!

Adons είπε...

KANTHARE σε ευχαριστώ για τα λόγια σου!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που λες για τον Gignac και νομίζω πως όταν πήρε μεταγραφή νόμισε πως η Marseille ήταν Toulouse και έτσι μαζί με κάποιους τραυματισμούς δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. Φέτος δείχνει να έχει αλλάξει και ο προπονητής του τον στηρίζει. Έχει ήδη 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τα 3 από αυτά να είναι στο πρωτάθλημα.

Πάντως η διοίκηση από τον Ιανουάριο άρχισε τις περικοπές διώχνοντας ουσιαστικά τον Lucho για να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του. Αν και νομίζω ότι οι περικοπές αναβλήθηκαν πέρσι και λόγω Champions League που η ομάδα έφτασε αρκετα ψηλά και έβαλε και ένα σημανικό ποσό στα ταμεία της.

Στα αγωνιστικά τώρα ο Baup με βάση αυτά που είδα εγώ στήνει την ομάδα ώστε να παίζει 5 μέτρα πιο πίσω σε σχέση με την περσινή περίοδο και μέχρι τώρα του βγαίνει. Έχεις δίκιο για την άμυνα της που θέλει βοήθεια από τα αμυντικά χαφ αλλά για αυτό το λόγο αποκτήθηκε ο σκληρός και κακό παιδι Barton που νομίζω ότι θα έκανε τρομερό δίδυμο με τον Diarra. Ο τελευταίος μετά τις εμφανίσεις του στο Euro και το ψηλό συμβόλαιο που είχε ήταν από τα πρώτα ονόματα που θα έπερναν μεταγραφή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India