Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ligue 1 ξεκινά τώρα...(2 στις 3 επιτυχίες)


Παραδοσιακά το γαλλικό πρωτάθλημα ξεκινά μετά την πρώτη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είναι περισσότερο αναγνωριστικές με τις ομάδες ακόμα να ψάχνονται για να καλύψουν τυχόν τρύπες και τα ρόστερ να μην έχουν ολοκληρωθεί! Μέσα σε όλα αυτά ξεκινά η πέμπτη αγωνιστική και ουσιαστικά η κούρσα του πρωταθλήματος.


Valenciennes FC vs Girondins de Bordeaux :  Με σχετικά καλές εμφανίσεις στις πρώτες αγωνιστικές έχει 7 βαθμούς. Η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι στην καλύτερής της εμφάνιση έχασε αλλά αυτά είναι δευτερεύουσας σημασίας. Έχει αλλάξει σύστημα σε 4-4-2 από 4-3-2-1 που έπαιζε πέρσι αλλά παραμένει το ίδιο συμπαγής όπως και την προηγούμενη χρονιά. Πολύ σκληρή η έδρα της και σε αυτή θα στηριχθεί. Οι Γιρονδίνοι δείχνουν πολύ συνοχή σαν ομάδα με αλληλοκαλύψεις και με τον Obraniak να είναι ο μαέστρος της. Κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια να μπουν στους ομίλους του Europa League κάτι που τους κόστισε την προηγούμενη αγωνιστική. Παραμένουν αήττητη ως τώρα με αρκετά καλή παρουσία. Δύσκολο παιχνίδι και πολύ κλειστό με τις δύο ομάδες να είναι πολύ οργανωμένες τακτικά. Θα δώσω τα σπόρια στους γηπεδούχους με τον άσσο να είναι στο 2.60!!

Τελικό αποτέλεσμα : 0-0

OGC Nice vs Stade Brestois 29 :  Ο Puel δείχνει να συμμαζεύει τους νεαρούς του παίχτες και να παρουσιάζει όλο και καλύτερο πρόσωπο όσο περνάν οι αγωνιστικές. Θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει κάτι περισσότερο από τις τρεις ισοπαλίες που έχουν μέχρι τώρα. Είναι μία νέα ομάδα που έχει σαν βαρύ πυροβολικό τον Αργεντίνο Cvitanich. Η αίσθησή μου είναι ότι όσο περνά ο καιρός τόσο θα βελτιώνεται αυτή η ομάδα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έχουν κερδίσει δύο παιχνίδια, το ένα στο 90φεύγα και μάλιστα με πολύ άσχημο ποδόσφαιρο. Ο Chauvin χαρακτήρισε ανέλπιστο το ότι έχουν 6 βαθμούς λέγοντας ότι με τέτοιο ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα θα έπρεπε να έχει πολύ λιγότερους βαθμούς. Στα εκτός έδρας η ομάδα από πέρσι δυσκολεύεται και ειδικά απέναντι σε μια ενθουσιώδη ομάδα δύσκολα θα καταφέρει να πάρει έστω και τον βαθμό. Καταλήγοντας από την μία έχουμε μια ομάδα που βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και από την άλλη μια ομάδα που πραγματικά δεν βλέπεται. Ο άσσος είναι λογικός και το βρίσκουμε στο 2.00!

Τελικό αποτέλεσμα : 4-2

AS Nancy Lorraine vs Olympique de Marseille :  Έχοντας ένα πολύ ισορροπημένο ρόστερ οι γηπεδούχοι φιλοδοξούν για ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Το ευτύχημα είναι ότι επιστρέφει ο εξαιρετικός Mollo που είναι σχεδόν μια ομάδα μόνος του και θα βοηθήσει την ομάδα του επιθετικά. Ο Fernandez σαν έξυπνη και πονηρή αλεπού που είναι δήλωσε μεσοβδόμαδα πως όλα στη Marseille λειτουργούν άψογα(!) και πως οι παίχτες της έχουν τεράστια αυτοπεποίθηση και πως παίζουν εξαιρετικά. Συμπλήρωσε πως για να τους κερδίσουν θα πρέπει να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι και αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι το χειρότερό τους. Μάλλον ήθελε να φοβίσει τους παίχτες του και να τους συγκεντρώσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως δεν απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα αυτά που είπε αφού η ομάδα της Marseille κάνει ανέλπιστα καλό ξεκίνημα με τον γενικό διευθυντή Anigo να λέει ότι δεν το πιστεύει. Το θέμα είναι όμως ότι οι φιλοξενούμενοι έδειξαν συνοχή και παίζοντας προσεκτικό και τακτικά καλό ποδόσφαιρο κατάφεραν να κάνουν το 4 στα 4. Η διακοπή μπορεί να τις κόψει τη φόρα αλλά θα στηριχθώ στις πολύ καλές εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών αλλά και στην προϊστορία που μας διδάσκει ότι η Marseille κερδίζει στη Λωραίνη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Διπλό λοιπόν που το βρίσκουμε στο 2.25!

Τελικό αποτέλεσμα : 0-1

ΥΓ :  Για περισσότερη ποικιλία δείτε τα σημεία που προτείνει ο betonias!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India