Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 6. London derby και λοιποί..

Πέρασε η 5η αγωνιστική της Premierleague, με τα ευτράπελα που συνέβησαν στο Anfield να κλέβουν την παράσταση. Μέσα στην εβδομάδα είχαμε τον 3ο γύρο του Capital One Cup(League Cup), με τους αποκλεισμούς των Manchester City και Everton να κάνουν αίσθηση! Στα highlights της εβδομάδος  και η ποινή των 4 αγωνιστικών (!) στον John Terry, για το περιστατικό με τον Anton Ferdinand. Η δράση συνεχίζεται με την 6η αγωνιστική να μας περιμένει με δύο ντέρμπι (ArsenalChelsea και Manchester UnitedTottenham), ενώ οι Liverpool, Reading, Stoke, Sunderland, Norwich, QPR ψάχνουν την πρώτη τους νίκη…



ArsenalChelsea
Λονδρέζικο ντέρμπι, οπότε τα προγνωστικά δεν είναι εύκολα… Έρχονται και οι δύο από νίκες-προκρίσεις στο League Cup και μάλιστα με 6 γκολ (έστω και με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας)! Οι Gunners δεν έχασαν από τη Manchester City και πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο παιχνίδι. Ο Wenger φαίνεται πώς χτίζει μια Arsenal που αρχίζει να θυμίζει την παλιά καλή ομάδα, στην οποία μπορούσε να σκοράρει ο καθένας: αρκετά δυνατή επιθετική λειτουργία, χωρίς μάλιστα να έχει βρει τον εαυτό του ο Giroud (φώτο)! Η αμυντική λειτουργία είναι καλύτερη απ’ ότι περιμέναμε (μόλις 2 γκολ σε 5 αγωνιστικές) και στο Emirates μπορούν να είναι ευχαριστημένοι που  τελειώνουν το «βαρύ» ξεκίνημα της σεζόν, με μια πολύ καλή συγκομιδή πόντων.
Η Chelsea είναι πρώτη στη βαθμολογία, χωρίς να έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Στο πρόγραμμα, βέβαια, δεν είχε κάποιο ντέρμπι (πέραν, ίσως, της Newcastle), αλλά αυτό δε μειώνει καθόλου το αήττητο επίτευγμά της. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι, ενώ έχει έξυπνους ποδοσφαιριστές, που μπορούν να χαρίσουν μαγικές στιγμές, και ταυτόχρονα πειθαρχημένους, δε δείχνει ότι είναι κυρίαρχη στο γήπεδο. Ο Di Matteo (κατά τη γνώμη μου, ότι ήταν να δώσει το έδωσε) δείχνει  ότι θέλει να ανεβάσει κάποια μέτρα την ομάδα του στο γήπεδο, αλλά ένα ντέρμπι σαν το αυριανό θα δείξει αν όντως αφήνει πίσω τις περυσινές, αμυντικές τακτικές.
Δεν μπορώ να βρω νικητή, αν και η Arsenal δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο. Βλέπω την Chelsea να προσέχει την άμυνα της (ίσως να δούμε κάποιο βάθος στην αμυντική διάταξη στο πρώτο ημίχρονο) και να μην κάνει αυτή την πρώτη κίνηση. Ισοπαλία, σε ένα παιχνίδι που τις περισσότερες φορές είναι συναρπαστικό.

Τελικό σκορ: 1-2

ReadingNewcastle
Η -τελευταία της βαθμολογίας- Reading δεν μπορώ να πω ότι αδικείται από τον μόλις ένα βαθμό που έχει μαζέψει. Ήταν καλή απέναντι στη Stoke, αλλά στα παιχνίδια με Τottenham και West Brom, δεν άξιζε κάτι περισσότερο… Όπως είχαμε πει και για τη Southampton την προηγούμενη αγωνιστική, είναι ένα Must win παιχνίδι, οπότε περιμένω τους Royals να είναι «ψυχωμένοι». Αν και πέρσι (στην Championship) ήταν μια ομάδα που έπειθε ότι μπορεί να νικήσει, δε συμβαίνει το ίδιο και φέτος στην Premiership. Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, δείγμα ότι κρατάει τις περσινές, «καλές» συνήθειες, αλλά την προδίδει η αμυντική της λειτουργία. Είναι υποψήφια για υποβιβασμό από τους bookmakers, αλλά καλό είναι να της δώσουμε λίγο χρόνο, σαν νεοφώτιστη.
Η Newcastle έχει αρκετά καλή παρουσία ως τώρα, αναλογιζόμενοι και το πρόγραμμά της. Στο βορρά «έδεσαν» τον προπονητή Alan Pardew με 8ετές (!!!) συμβόλαιο, καθώς είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη δουλειά του. Ο Demba Ba (φώτο) είναι σε φόρμα, καθώς σκοράρει στα τελευταία ματς, αυτό που με προβληματίζει, όμως, είναι η μέτρια παρουσία των Magpies στα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια.
Το «2» της Newcastle δίνεται σε καλές αποδόσεις, αλλά δε θα το επιλέξω φοβούμενος την αναλαμπή των γηπεδούχων. Θα προτιμήσω το πιο πιθανό, ειδικό σημείο «να σκοράρει ο Demba Ba». Είναι σε καλή κατάσταση και θα βρει απέναντί του μια κακή άμυνα. Είμαστε μαζί του.

Τελικό σκορ: 2-2 (2 γκολ Demba Ba)

SunderlandWigan
Πότε θα κάνει ξαστεριά… Αυτό περιμένουν στο Stadium of Light του Sunderland και δε νομίζω ότι θα αργήσει. Ο Martin ONeill συνεχίζει την προσπάθεια του, και για την ώρα δικαιώνεται με την απόκτηση του επιθετικού Steven Fletcher, o οποίος σκοράρει ασταμάτητα. Αυτό που με κάνει λίγο διστακτικό είναι ότι πρώτη φορά βλέπω ομάδα του ONeill να μην είναι αυτή που κάνει κουμάντο στο παιχνίδι (στο μέτρο του δυνατού, βεβαίως). Έχει αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά ταυτόχρονα δέχεται φάσεις που άλλες χρονιές δεν υπήρχε περίπτωση να συμβούν. Θεωρώ ότι όταν πάρουν μπρος οι Johnson (φώτο) και Saha, θα δούμε άλλη Sunderland.
H Wigan είναι μια ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει την ίδια πορεία: μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι υποψήφια για υποβιβασμό, αλλά στο τέλος μεταμορφώνεται και σώζει την παρτίδα. Δεν έχει δείξει κάτι καλό ως τώρα, αλλά δεν είναι και τόσο κακή, ώστε να τη θεωρήσω φαβορί για την Championship. Μπερδεμένη ιστορία… Ο Martinez έχει φτιάξει μια ομάδα που είναι ικανή να σε τρελάνει. Προσωπικά, δε μου αρέσει, αλλά τη θεωρώ υπολογίσιμο μέγεθος, ικανό να κάνει ζημιά.
Όλα είναι πιθανά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο θα πάω με τους γηπεδούχους. Είναι καλύτερη ομάδα και ελπίζω ότι θα το αποδείξουν. Περιμένω ανοιχτό παιχνίδι (παραδοσιακά, οι μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν θέαμα), και αν αναλογιστούμε ότι και οι δύο δύσκολα κρατάνε το «0», θα δούμε και γκολ. Στήριξη στη Sunderland.

Τελικό σκορ: 1-0

Υ.Γ. Τα παιχνίδια καλό είναι να παίζονται μονά αποδεκτά.

Υ.Γ.2 Ρίξτε μια ματιά και στις προβλέψεις του betonia. Την προηγούμενη αγωνιστική, τα πήγε εξαιρετικά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India