Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γήπεδα στη Γαλλία που βρίσκονται στα ...σκαριά


Αφού παρουσιάσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση τα γήπεδα που μόλις χτίστηκαν ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε και τα επόμενα δύο που μας έμειναν για να ολοκληρωθεί αυτό το μικρό αφιέρωμα. Το Grand Stade Lille Metropole και το Stade de Lumieres της Olympique Lyonnais τα παρουσιάσαμε ήδη.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας γηπεδικός οργασμός στη Γαλλία αυτή την περίοδο και αυτό οφείλεται εν μέρη και στην διοργάνωση του EURO 2016 που η Γαλλία έχει αναλάβει να διοργανώσει. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Όλα τα γήπεδα χρησιμοποιούνται σαν εγκαταστάσεις για άλλες δραστηριότητες και κυρίως για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Allianz Riviera :  Πρόκειται για το νέο ολοκαίνουριο γήπεδο της OGC Nice! Τα δικαιώματα του ονόματος τα έχει η γερμανική ασφαλιστική Allianz η οποία θα πληρώνει για τα επόμενα εννιά χρόνια 1.8 εκατομμύρια ευρώ. Το γήπεδο συνολικά αναμένεται να κοστίσει 265 εκατομμύρια ευρώ και θα μπορεί να φιλοξενήσει 35.000 θεατές σε αγώνα ποδοσφαίρου. Φυσικά μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ράγκμπυ, αγώνες τέννις, ακόμη και αγώνες μότο κρος, αγώνες ράλυ, συναυλίες, όπερες, εκθέσεις, συνέδρια κτλ.! Στους χώρους του περιλαμβάνονται σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν 600 άτομα και φυσικά είναι ένα γήπεδο που προσφέρει όλες τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα στάδιο. Επιπλέον θα έχει χώρους εστίασης και διασκέδασης αλλά και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο.

Το χαρακτηριστικό του είναι ότι στους χώρους του θα φιλοξενεί το νέο μουσείο αθλητισμού και αθλητικής παιδείας της Γαλλίας συνολικά ενώ είναι και οικολογικό! Θα χρησιμοποιεί την βροχή για τις ανάγκες του σε νερό ενώ θα έχει και φωτοβολταϊκά για την παροχή ρεύματος. Για τον κλιματισμό θα χρησιμοποιεί φυσικά μέσα. Αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2013!

Το γήπεδο αποτελεί ένα μέρος της νεοσύστατης κοιλάδας οικολογίας που οι διοικούντες της πόλης θέλουν να δημιουργήσουν. Στην περιοχή θα εγκατασταθούν εταιρίες που ασχολούνται με την χρήση της οικολογίας σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και καθημερινής ζωής του ανθρώπου. Εταιρίες που ασχολούνται με την γεωργία, τις οικολογικές μηχανές και άλλων παραμέτρων τις βιομηχανίες αλλά πάντα σε οικολογικό επίπεδο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο...






Stade Bordeaux Atlantique :  Φυσικά θα είναι το νέο γήπεδο της Girondins de Bordeaux. Οι διοικήσεις της πόλη και της περιοχής αλλά και αυτής της ομάδας πήραν απόφαση να χτίσουν ένα γήπεδο από την αρχή αφού το Chaban-Delmas παραείναι παλιό για να μπορέσει να εκμοντερνιστεί στα επίπεδα που θέλει η UEFA αλλά και η ομάδα. Όπως είναι φυσικό το νέο γήπεδο 43.000 χιλιάδων θέσεων παρέχει όλες τις ανέσεις απόλαυσης ενός αγώνα είτε αυτός είναι ποδοσφαίρου είτε είναι αγώνας ράγκμπυ. Στους χώρους θα φιλοξενεί συνέδρια, συναυλίες και εκδηλώσεις όλων των ειδών όπως και όλα τα καινούργια γήπεδα και η διοίκηση της πόλης φιλοδοξεί με κέντρο αναφοράς το γήπεδο να γίνει η περιοχή του Bordeaux ένα επιχειρηματικό κέντρο αφού βρίσκεται και πολύ κοντά και την διεθνή έκθεση του Bordeaux. Το γήπεδο θα κοστίσει 173 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους και θα είναι υπερσύγχρονο όσον αφορά το κέντρο μετάδοσης και πληροφορίας των γεγονότων. Δείτε παρακάτω το βίντεο...



New Stadium Bordeaux from Tulipes & Cie on Vimeo.



Και εδώ δείτε πως θα γίνει το Stade Velodrome της Marseille...


Marseille - Stade Vélodrome Euro 2016 -... από info-stades

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India