Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ligue 1 . Week 33 – Η τελική ευθεία έχει εμπόδια

Οι δύο πρώτοι γκέλαραν την προηγούμενη αγωνιστική και για αυτό και ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης. Με δυσκόλεψε πάρα πολύ αυτή η αγωνιστική η οποία περιλαμβάνει ξεκάθαρα φαβορί τα οποία όμως δεν πείθουν για τις χαμηλές αποδόσεις που έχουν όπως επίσης και παιχνίδια που σε τραβούν να τα παίξεις Χ! Πολύ δύσκολη αγωνιστική για τους παίχτες και όσο φτάνουμε στο τέλος νομίζω ότι τα πράγματα θα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο. Πάμε όμως να δούμε ένα ένα κάποια παιχνίδια που νομίζω ότι συμφέρει να πάρουμε το ρίσκο...


Evian Thonon Gaillard FC vs Toulouse FC : Η νεοφώτιστοι στην κατηγορία με την νίκη τους την προηγούμενη αγωνιστική εκτός έδρας εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Το απίθανο με αυτή την ομάδα είναι ότι έχει τρεις συνεχόμενες ήττες εντός έδρας και τρεις συνεχόμενες νίκες εκτός. Ο αρχηγός Sorlin δήλωσε ότι βλέπει τα επόμενα παιχνίδια σαν προετοιμασία για του χρόνου και όλοι στο Evian σκέφτονται το μέλλον. Η Toulouse προέρχεται από την μεγάλη νίκη απέναντι στη Lyon μεσοβδόμαδα την οποία νίκησε μάλλον πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν. Έδειξαν συγκεντρωμένοι στον στόχο της Ευρώπης με τον Casanova περιχαρή να δηλώνει ότι ανεβαίνουν επίπεδο ως ομάδα και ότι κανένας στην ομάδα δεν θέλει να σταματήσει αυτή η καλή πορεία. Με την Evian αδιάφορη και την Toulouse να είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα και άρα κάποια κούραση το παιχνίδι πάει από το Χ προς το διπλό. Και πρώτα το Χ διότι λόγω αυτή της κούρασης οι φιλοξενούμενοι θα κοιτάξουν πρωτίστως να μην χάσουν. Στο 2.90 το Χ!

AC Ajaccio vs AS Nancy Lorraine : Οι γηπεδούχοι έχασαν με κάτω τα χέρια την προηγούμενη αγωνιστική από τη Lille και έδειξαν να αρχίζουν να κουράζονται από τις πολλές μάχες που δίνουν για την παραμονή. Κάτι παρόμοιο δήλωσε και ο Pantaloni λέγοντας ότι είδε την ομάδα του όπως ήταν στην αρχή της season, μια ομάδα που δεν προέβαλε αντίσταση στον αντίπαλο. Το comeback τους όμως ήταν αξιοθαύμαστο και δεν ξέρω αν τώρα που ξαναέπεσαν στην ζώνη υποβιβασμού τσακιστεί η ψυχολογία του και πάει τζάμπα ο κόπος τους. Αντιμετωπίζουν την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή με βάση τους αριθμούς. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε τοπ φόρμα και δείχνουν να σώζονται νωρίς. Έτσι κατεβαίνουν στην Κορσική χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Νομίζω πως η Ajaccio δεν θα παρατήσει την υπόθεση παραμονή και θα βρει δυνάμεις να συνεχίσει να παλεύει. Η Nancy όμως δείχνει καλύτερη ομάδα και θέλει να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και αυτό το παιχνίδι πάει από το Χ στο διπλό με το Χ να δίνει απόδοση 2.85.

Olympique Lyonnais vs Lorient FC : Είναι το παιχνίδι όπου περιμένω να σπάσει ο άσσος. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα κατά κράτος από την Toulouse δείχνουν να ξεφουσκώνουν. Οι πρόσφατες επιτυχίες όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις οφείλονταν περισσότερο στην τύχη και στην αξία κάποιων παιχτών πάρα στο ποδόσφαιρο που έπαιζαν. Έτσι μοιραία χάθηκε ένας τίτλος και ήρθε η σφαλιάρα την προηγούμενη αγωνιστική. Επιπλέον πρέπει να λάβουμε υπόψη και την κούραση τόσο τη σωματική όσο και την ψυχολογική. Από την άλλη οι Βρετόνοι αναθάρρησαν με την νίκη επί της Montpellier και δείχνουν ότι θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία παίζοντας το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε από την συγκεκριμένη ομάδα. Ήταν πολύ καλύτερη από την πρωτοπόρο και την κέρδισαν δίκαια. Αν κερδίσει η Lille τότε η απογοήτευση των παιχτών της Lyon θα είναι ακόμη μεγαλύτερη με την έκπληξη να έχει περισσότερες πιθανότητες. Θα πάω με την έκπληξη και θα στηρίξω το Χ στο 4.00. Για όσους δεν θέλουν να ρισκάρουν τόσο το 2-3 γκολ είναι μια σχεδόν σίγουρη επιλογή που πληρώνει στο 1.80.

Υ.Γ. 1 : Δεν ξέρω γιατί ο άσσος της PSG είναι τόσο μικρός αλλά oi γηπεδούχοι στην κατάσταση που είναι θα δεινοπαθήσουν για να κερδίσουν την Sochaux. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ανεβάσει στροφές και το ποδόσφαιρο που παίζουν δεν είναι καθόλου άσχημο. Στις προηγούμενες εξόδους τους με Lyon, Montpellier έχασαν χωρίς να είναι χειρότεροι από τους αντιπάλους τους και σίγουρα άξιζαν κάτι παραπάνω από τους 0 βαθμούς. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δεν μου φαίνεται τόσο εύκολος ο άσσος. Μπορεί να σπάσει!

Υ.Γ. 2 : Το ντέρμπι της Βρετάνης καλύτερα να μην το αγγίξουμε αφού και οι δύο είναι πολύ αλλοπρόσαλλες ομάδες...

4 σχόλια:

birdy είπε...

Αντώνη συμφωνώ για την δυσκολία στην Παρί όπου καλύτερη επιλογή θεωρώ το g/g.

Adons είπε...

birdy έχει δίκιο ότι η καλύτερη επιλογή είναι το g/g στο 1.80 μιας και το over δίνει μόνο 1.55. Όταν έβλεπα τα παιχνίδια και είδα και τις αποδόσεις σκέφτόμουν συνέχεια ότι κάποιος άσσος από αυτούς θα σπάσει. Τελικά επέλεξα αυτόν στη Lyon λόγω κυρίως των εμφανίσεων της τελευταίας.

Adons είπε...

Τελικά δεν μας έκατσε η Toulouse η οποία έχασε με 2-1. Πάντως είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να είναι πολύ απειλητική. Το γρήγορο γκολ που δέχτηκε την έβγαλε από τα σχέδιά της και παρόλο που ισοφάρισε είχε την ατυχία να δεχθεί αμέσως γκολ και να πέσει η ψυχολογία της στο ναδίρ!

Στα άλλα παιχνίδια η Lille επικράτησε εύκολα με 0-2 επί της καταδικασμένης νομίζω Dijon.

Στο ντέρμυ της Βρετάνης τώρα η Rennes κατάφερε να κερδίσει με 0-1 που την κρατά στο παιχνίδι της Ευρώπης. Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η Brest βυθίζεται όλο και περισσότερο και με το ποδόσφαιρο που παίζει δύσκολα θα παραμείνει. Θα το παλέψει πάντως με την Caen.

H Caen που ηττήθηκε κατά κράτος από την Saint-Etienne με 1-4 προβλημάτισε και αν συνεχίσει έτσι τα βλέπω σκούρα τα πράγματα.

Η Nice κέρδισε με ένα πέναλτυ την Auxerre που νομίζω πια δεν έχει ελπίδες για να παραμείνει. Κακό παιχνίδι που αν δεν υπήρχε το πέναλτυ μάλλον δεν έμπαινε γκολ.

Η Montpellier με ένα γρήγορο γκολ έδιωξε το άγχος και με μια συντηρητική προσέγγιση το διατήρησε και πήρε τους τρεις βαθμούς...

Πάντως εγώ περιμένω την επόμενη αγωνιστική όπου η PSG παέι στη Lille και η Monpellier στην Toulouse. Μια αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά στην κορυφή...

Adons είπε...

Ας ξεκινήσω από το θετικό....

Αυτό είναι το Χ στο παιχνίδι της Κορσικής που πετύχαμε το σημείο αν και η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι το άξιζαν. Κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι σφυροκοπούσαν αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ. Δεν νομίζω να μας χαλάει...

Στο άλλο παιχνίδι οι πρωτευουσιάνοι όχι μόνο δεν δεινοπάθησαν αλλά διέλυσαν την ομάδα της Sochaux αλλά βγήκε το γκολ γκολ του birdy και είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Περαιτέρω λόγια είναι περιτά...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India