Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

FA Cup - Semi final 1. Liverpool - Everton (preview) Όπως παλιά...

Πώς τα φέρνει η ζωή… Σάββατο, 14 Απριλίου, LiverpoolEverton στο Wembley, στον 1ο ημιτελικό του FA Cup, παραμονή της 23ης «μαύρης» επετείου του Hillsborough. Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες στο συγκεκριμένο γήπεδο, ήταν στον τελικό του 1989, λίγες εβδομάδες μετά το συμβάν. Δύο ομάδες που τότε μεσουρανούσαν, με αποτέλεσμα το στέμμα του πρωταθλητή να μη φεύγει από το Liverpool για μια 8ετία! Το αυριανό παιχνίδι, όμως, είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός ημιτελικός: οι δύο ομάδες θέλουν να ξαναγίνουν πρωταγωνίστριες. Επιπλέον, η νίκη του ενός απέναντι στον άλλον είναι αυτοσκοπός. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δε χωράνε προγνωστικά. Αύριο, όλο το Liverpool μεταφέρεται στο Λονδίνο και οι μνήμες του ’80 ξαναγυρνούν στην πόλη… 

-   LIVERPOOL
London calling, ξανά για τους Reds! Μετά την κατάκτηση του League Cup, επανέρχονται για τον ημιτελικό του FA Cup. Ο Dalglish έχει θέσει ως στόχο την κατάκτησή του από την αρχή της σεζόν. Οι τίτλοι είναι πάντα τίτλοι και η κατάκτηση ενός δεύτερου κυπέλλου στην ίδια σεζόν συνιστά επιτυχία, χωρίς βέβαια να διαγράφεται από το μυαλό η κακή πορεία στο πρωτάθλημα. Σίγουρα, όμως, φέρνει αισιοδοξία για το μέλλον.
Η νίκη επί της Blackburn, με τον τρόπο που ήρθε, ανεβάζει την κακή ψυχολογία τη ομάδας, λόγω του πολύ αρνητικού σερί που έτρεχε ως εκείνη την ώρα. Η απόδοση των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν ικανοποίησε και δίνει στην ομάδα το δικαίωμα να πάει στο Wembley χωρίς σκοτούρες. Στα συν, η ξεκούραση των Suarez, Gerrard, Downing, Kuyt. Λογικά, όλοι θα ξεκινήσουν βασικοί. Υποθέτω ότι και ο Agger θα είναι στο αρχικό σχήμα μαζί με τoυς Skrtel, Enrique, Johnson. Αυτό που πονοκεφαλιάζει τον Dalglish είναι ο τερματοφύλακας, καθώς δεν έχει στη διάθεσή του ούτε τον Reina, ούτε τον Doni (ως γνωστόν, τιμωρημένοι). Έτσι, ο Brad Jones θα χριστεί βασικός, ίσως στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της καριέρας του.
Ο Dalglish θα διαλέξει ένα σύστημα 4-4-2 ή θα προτιμήσει ένα πιο συντηρητικό σχηματισμό, 4-2-3-1 με τον Suarez στην κορυφή; Θα δούμε αύριο…

- EVERTON
Πριν τρία χρόνια είχαν ξαναβρεθεί στο Wembley, έχασαν όμως στον τελικό από την Chelsea (2-1). Οι δύο τελευταίες σεζόν στο πρωτάθλημα δεν είναι καλές (δεν καταφέρνουν να φτάσουν τις «ευρωπαϊκές» θέσεις), οπότε η παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου θα είναι «χρυσάφι». Έχοντας κατά νου, ότι το ζευγάρι του άλλου ημιτελικού είναι Chelsea - Tottenham, λογικά η παρουσία της στον τελικό, θα της δώσει το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Οι τελευταίες εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Στο τελευταίο παιχνίδι κέρδισαν 0-4 τη Sunderland! Η ψυχολογία τους είναι πολύ ανεβασμένη, όμως ο David Moyes τους κρατά προσγειωμένους. Αλεπού των πάγκων ο Σκωτσέζος, ξέρει πολύ καλά ότι σε αυτά τα ντέρμπι δεν νικάει ο καλύτερος, αλλά ο πιο παθιασμένος. Σημαντική η παρουσία του Nikica Jelavic στην επίθεση, αλλά δυστυχώς για τους Blues, οι Piennar, Rodwell δε θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο. Ο Cahill βρίσκει τη φόρμα του, ενώ η αμυντική γραμμή με του Jagielka, Distin, Hibbert, Baines εμφανίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματική. Κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμηθεί το 4-4-2 από τον Moyes, μένει μόνο να δούμε το δίδυμο που θα επιλεχθεί στο κέντρο.


Προβλέψεις δε χωράνε. Η Liverpool μπορεί να κέρδισε και στα 2 ματς πρωταθλήματος, αλλά αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Δεν κερδίζεις τρεις βαθμούς, αλλά μια πρόκριση σε τελικό κυπέλλου, και κατά συνέπεια την ευκαιρία για κατάκτηση τίτλου. Το Wembley θα ξαναζήσει παλιές στιγμές και στο Liverpool θα σταματήσουν όλα. Απλά, να θυμηθούμε τι συνέβαινε τότε:




2 σχόλια:

afc wimblendon είπε...

Τελικά το πήρε όντως ο πιο παθιασμένος!

Unknown είπε...

Πράγματι! Αν εξαιρέσουμε ένα καλό 20λεπτο της Everton στο 1ο ημίχρονο, η Liverpool έδειξε να το θέλει πιο πολύ. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο, η πίεση εντάθηκε και ο Caroll θα μπορούσε να είχε γίνει ήρωας πολύ πιο πριν. Εν τέλει, σημασία έχει η πρόκριση και η δεύτερη συμμετοχή φέτος σε τελικό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India