Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Eredivisie - 32η Αγωνιστική (Αγώνες Κυριακής) (3 Επιτυχίες)

Καλημέρα από την σχεδόν γιορτινή Ολλανδία...

Η φωτογραφία σήμερα δεν είναι τυχαία μιας και στα ματς που επιλέξαμε να ασχοληθούμε χτες... οι μασκοφόροι των φιλοξενούμενων έκαναν την διαφορά!

Αρχικά στο Almelo o μασκοφόρος επιθετικός των φιλοξενούμενων (Dost) σκόραρε δις και έδωσε την νίκη στις "Καρδούλες", ανοίγοντας και κλείνοντας τον χορό των τερμάτων, ενώ συνεχίζει ακάθεκτος για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ.

Στο παιχνίδι του Arnhem τώρα, ο μασκοφόρος αμυντικός τους ήταν ο μοιραίος! Μεγάλη χαμένη ευκαιρία σε προώθηση του σε στημένη φάση για το 1-3 (απέτυχε να στείλει την μπάλα στην εστία από μισό μέτρο!) και μετά από λίγο χαρίζει στην γηπεδούχο ένα από τα πιο χαζά και αχρείαστα πέναλτι της ιστορίας με το οποίο ισοφάρισαν! Στο ενδιάμεσο το κοράκι απέβαλε παίχτη των φιλοξενούμενων με 2η κίτρινη για θέατρο, ενώ ο τελευταίος μετά από ωραία διείσδυση κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο έξω από την περιοχή! Αντί λοιπόν για φάουλ και κίτρινη ή ακόμα και κόκκινη στους γηπεδούχους, μιας και έβγαινε μόνος με τον τερματοφύλακα, είχαμε το ανάποδο! Ισοφάριση και αλλαγή ισορροπιών σε ένα παιχνίδι που έδειχνε να πηγαίνει στο διπλό... του 10,00! Τελικά ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μας στέρησε και το Χ... 

Αφήνουμε το χτες και πάμε στα μεγάλα σημερινά ντέρμπι...

Feyenoord - AZ (Stadion Feijenoord - 15:30)
Στην Feyenoord ο "Αγελαδάρης" (Koeman) παρότρυνε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο στα 2 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης από το σημερινό ντέρμπι, με στόχο να σπρώξουν την ομάδα στην νίκη και τον στόχο της 2ης θέσης. Ξέρει και ο ίδιος πως είναι το πλέον σημαντικό και  πως σε περίπτωση μη νίκης η κατάσταση ζορίζει. Στα αγωνιστικά οι απουσίες των βασικών John Guidetti (άρρωστος) και Karim El Ahmadi (τιμωρημένος) δεν τον φοβίζουν μιας και εμπιστεύεται την ομάδα του και τους αντικαταστάτες τους. 
Στην AZ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα απουσιάζει ή θα είναι μισό... Ο Niklas Moisander είναι τιμωρημένος ενώ ο Nick Viergever έχει έναν μικρό τραυματισμό και το ιατρικό επιτελείο δεν θέλει να ρισκάρει την συμμετοχή του. Επίσης απών θα είναι ο τραυματίας Roy Beerens. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων πιστεύει πως PSV και FC Twente μάχονται για την 2η θέση και το Champions League, ενώ Feyenoord, Heerenveen και AZ παλεύουν για την έξοδο στο Europa League!!! Παράλληλα εκθείασε και την πιτσιρικαρία των γηπεδούχων την οποία έβλεπε στα τμήματα υποδομής όταν ήταν προπονητής της Feyenoord την περίοδο 2008-2009.
Προϊστορία:
(Duels: Αγώνες, Winst: Νίκες, Gelijk: Ισοπαλίες, Goals voor: Τέρματα Υπέρ, Klassering: Κατάταξη)
Πρόταση: Οφείλω να ομολογήσω πως η Feyenoord μου άρεσε στο τελευταίο παιχνίδι ενώ η ΑΖ μου φαίνεται πως ξεφουσκώνει μετά και την Ευρωπαϊκή της περιπέτεια... αλλά η άμυνά της παραμένει δυνατή. Προπονητής που πιστεύει στην ομάδα από την μία και άλλος που τα μασάει από την άλλη. Βάζουμε μέσα και την προϊστορία και πάμε... Πιστεύω στον 1 του 2,15 αλλά μου αρέσει και το Χ ημίχρονο - 1 τελικό του 5,75. Άλλη μια επιλογή ρίσκου είναι το Χ με 0-1 handicap στο 4,00 (Νίκη της Feyenoord με 1 γκολ διαφορά)...
(Αποτέλεσμα: Τελικό 1-0 / Ημίχρονο 0-0) 

F.C. Twente - A.F.C. Ajax (Grolsch Veste - 15:30)
Οι γηπεδούχος ομάδα της Twente θέλει να φέτος να χαλάσει το πάρτυ τίτλου του Αίαντα μέσα στο σπίτι της!!! Ο Steve McClaren καταλαβαίνει τη σημασία του σημερινού παιχνιδιού, όπου πέρα από το γόητρο θα καθορίσει και τις βλέψεις της ομάδας του για έξοδο στο Champions League, και για αυτό πήρε τους παίκτες του στο γειτονικό Delden για μια μίνι προετοιμασία 3 ημερών! Ο αρχηγός Peter Wisgerhof επιστρέφει από τραυματισμό και αναμένεται να πάρει τη θέση του τραυματία Rasmus Bengtsson. Ο Wesley Verhoek θα παραμείνει στα δεξιά της επίθεσης αντί του ντεφορμέ και βέβαιου αποχωρήσαντα με το τέλος της σεζόν Nacer Chadli (ο οποίος παρόλα αυτά σκόραρε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του τελευταίου αγώνα).
Ο Ajax από την πλευρά του θέλει νίκη και ισόπαλο αποτέλεσμα στο άλλο ντέρμπι ώστε να στεφτεί πρωταθλητής και να σπάσει το δικό του ρεκόρ ανατροπής!!! Με την τελευταία του ήττα στις 5 Φεβρουαρίου (εντός έδρας από την F.C. Utrecht με 0-2) κατάφερε να ανατρέψει την διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΖ που είχε φτάσει στο -13 και πλέον να βρίσκεται στο +6. Η άλλη μεγάλη ανατροπή χρονολογείται στο μακρινό 1956-1957 όπου στέφθηκε πρωταθλητής μετά από ανατροπή του -12 εκείνης της περιόδου! Στα αγωνιστικά τώρα ο Αίαντας έχει καθαρό απουσιολόγιο και η μηχανή του δείχνει καλοκουρδισμένη μιας και μετράει 11 σερί νίκες!
Πιθανές Συνθέσεις:
F.C. Twente 
A.F.C. Ajax
Προϊστορία:
(Duels: Αγώνες, Winst: Νίκες, Gelijk: Ισοπαλίες, Goals voor: Τέρματα Υπέρ, Klassering: Κατάταξη)
Πρόταση: Μεγαλύτερο κίνητρο οι γηπεδούχοι ενώ στον Αίαντα απλά περιμένουν την απονομή και ίσως την προτιμούν στο σπίτι τους! Να τελειώσει λοιπόν το παιχνίδι όπου στο κέντρο θα κριθεί μάλλον η μάχη και να παν οι φιλοξενούμενοι στο πανηγύρι της Βασίλισσας στο Amsterdam πριν το δικό τους εκεί! Θα πάω και εδώ με τον 1 του 2,75 αλλά και το Χ ημίχρονο - 1 τελικό του 7,25, ενώ και το Χ με 0-1 handicap στο 5,50 είναι μια επιλογή. 
(Αποτέλεσμα: Τελικό 1-2 / Ημίχρονο 0-1)

Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax

1 σχόλια:

van der Mitrax είπε...

Όλα καλά πήγαν στο Rotterdam όπου η Feyenoord ως συνήθως είχε την υπεροχή αλλά κατάφερε και πάλι να την μετουσιώσει σε γκολ με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου! Το 1-0 έγινε στο 54' με μία γκολάρα του Bakkal και έμεινε μέχρι το τέλος μιας και η ΑΖ δεν κατάφερε να κάνει γκολ κάποια από τις ευκαιρίες της και ειδικά αυτή του 90+3'!!!

Στο Enschede τώρα η Twente ξεκίνησε δυνατά και είχε δοκάρι στο 5' αλλά τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ με εύστοχο πέναλτι (το οποίο σχεδόν απέκρουσε ο Mihaylov)του μέχρι πέρυσι παίχτη της Theo Janssen στο 30'. Το πέναλτι κέρδισε ο van der Wiel κατά τη γνώμη μου με βουτιά αλά Καραγκούνη! Στο 2ο ημίχρονο η γηπεδούχος πίεσε και ισοφάρισε τελικά στο 72' με δυνατό σουτ του Fer. Εν συνεχεία έχασε κάποιες ευκαιρίες αλλά στο 78' ήρθε και πάλι ο van der Wiel με καταπληκτική κίνηση στην πλάτη της άμυνας και ωραίο σουτ με την μία να κάνει το 1-2! Στο 85' και ενώ ο υπεύθυνος του πρωταθλήματος κατευθυνόταν στο γήπεδο με τη "σαλατιέρα" για την απονομή ο Vertonghen έδιωξε προ κενής εστίας την μπάλα από κεφαλιά του αποσοβώντας την ισοφάριση!!! Τελικά ο Αίαντας κέρδισε αλλά το πάρτυ αναβλήθηκε για την Τετάρτη στο Amsterdam Arena (παίζει κόντρα στη V.V.V. Venlo) μιας και η Feyenoord έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India