Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Coupe de la Ligue Final – Olympique Lyonnais vs Olympique de Marseille (preview)

Lyon και Marseille ήταν οι μόνες που κατάφεραν να διανύσουν όλη τη διαδρομή και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό σε έναν τελικό που θα διεξαχθεί στο Stade de France στο Παρίσι και είναι sold out εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο τελικός των Ολυμπιακών της Γαλλίας έσπασε και ένα ρεκόρ, αφού θα είναι ο πρώτος τελικός που θα μεταδοθεί σε 73 χώρες στον κόσμο και φτάνοντας σε πάνω από 200 σπίτια!

Olympique Lyonnais :  Η ομάδα της Lyon έχει μια τεράστια ευκαιρία το Σάββατο να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο μετά την χρυσή επταετία. Σαν σημείο καμπής, το δεύτερο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο ήταν αυτό που άλλαξε τα πράγματα. Μετά από αυτό έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον αποκλεισμό σοκ! Η ψυχολογία είναι σε πολύ καλό επίπεδο και οι οπαδοί της ομάδας σταμάτησαν την γρίνια σχεδόν αμέσως και νιώθουν πιο σίγουροι για το μέλλον της ομάδας τους. Όμως, δεν είναι όλα ρόδινα. Αν κοιτάξουμε προσεκτικά τα παιχνίδια, θα διαπιστώσουμε ότι όλα τα έχει πάρει στο τσακ και έχοντας την τύχη σε όλες τις περιπτώσεις με το μέρος της. Σε κανένα από τα προηγούμενα παιχνίδια δεν κυριάρχησε στο γήπεδο, για να πεις ότι η Lyon πνίγει τον αντίπαλο και έτσι τον κερδίζει εύκολα. Τρανό παράδειγμα το προηγούμενο παιχνίδι με την Rennes, όπου έπρεπε να χάνει τουλάχιστον με δύο ή τρία γκολ, πριν τελικά ισοφαρίσει. Όσον αφορά το παιχνίδι, από την ομάδα της Lyon θα λείπουν ο Gourcuff και ο Ederson, αλλά ο Chris αναμένεται να δώσει το παρόν. Και σε αυτό το παιχνίδι Bastos και Lopez θα πάρουν όλο το παιχνίδι της ομάδας πάνω τους με τον Remy Garde να επιμένει στο 4-4-2 που εφάρμοσε μετά τον αποκλεισμό από το Champions League.

Olympique de Marseille :  Το τελευταίο ουσιαστικά παιχνίδι της Marseille για την φετινή χρονιά. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία να κάνουν κάτι καλό την φετινή χρονιά, κατακτώντας τον τίτλο και παράλληλα να πάρουν και το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη την επόμενη περίοδο. Η ομάδα του Deschamps παραμένει χωρίς νίκη στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια, έχοντας μάλιστα μόνο μία ισοπαλία και 11 ήττες, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και μισό αιώνα. Η αλήθεια είναι ότι, μια ενδεχόμενη κατάκτηση για 3η συνεχόμενη φορά θα μετριάσει κάπως τις αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών αλλά βέβαια δεν θα σώσει και τη χρονιά, όπως εύστοχα δήλωσε ο Djimi Traore. Έχοντας περιορισμένο ρόστερ και ειδικά μετά την φυγή του Lucho αποδυναμώθηκε το κέντρο της ομάδας και όπως είναι λογικό, δεν μπόρεσαν να αντέξουν και τη συμμετοχή και στις τέσσερις διοργανώσεις. Το μεγάλο της αστέρι, Ayew, παίζει τραυματίας εδώ και πολύ καιρό και μάλλον αυτό θα είναι και το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος. Η Marseille στηρίζει πολλά στις εμπνεύσεις και στην μη προβλέψιμες κινήσεις του, όπως και επίσης στη έκρηξη και στην ταχύτητα του Remy που μερικές φορές μου δίνει την εντύπωση πως παλεύει μόνος του. Ο Benoit Cheyrou έχει αναλάβει τον ρόλο του Lucho και μάλλον δεν τα καταφέρνει σε ικανοποιητικό βαθμό και για αυτό το λόγο δεν μπορει να πάρει και αποτελέσματα.

Καταλήγοντας, έχω την εντύπωση ότι η Marseille το θέλει πιο πολύ το ματς γιατί, όπως είπα και παραπάνω, είναι το τελευταίο της. Μετά από αυτό, δεν έχει να διεκδικήσει τίποτα άλλο σε αντίθεση με τη Lyon που είναι ακόμη στο κυνήγι της Lille για την τρίτη θέση και επίσης θα συμμετέχει και στον τελικό του κυπέλλου. Ένας τελικός όμως παραμένει ένας τελικός και κάνεις δεν θέλει να χάνει οποιονδήποτε τίτλο και έτσι είναι δύσκολο να προβλέψω σημείο. Πιστεύω στο κλειστό παιχνίδι κυρίως από πλευράς Marseille, λόγω τελευταίας ευκαιρίας δεν θα ανοιχτεί πολύ και νομίζω ότι το under είναι καλή επιλογή. 

Καλή τύχη σε όλους!

1 σχόλια:

Adons είπε...

Το Olympico της Γαλλίας το πήρε τελικά ο Ολυμπιακός της Μασσαλίας με την ομάδα του Deschamps να μην είναι καλύτερη αυτής της Lyon! Μία φάση με το Brandao ήταν όμως αρκετή για την Marseille να πάρει τον τίτλο και να σώσει μία χρονιά που ήταν καταδικασμένη από όλους...τσίμπησε και το εισιτηριάκι για το Europa της επόμενης χρονιάς και όλοι τώρα σκέφτονται την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Όσον αφορά την Lyon θα πρέπει να περιμένει τον τελικό του κυπέλου απέναντι στη Quevilly για να διεκδικήσει έκει έναν τίτλο που τόσο της λείπει μετά την χρυσή επταετία...

Το παιχνίδι όπως προβλεψαμε ήταν κλειστο με τις δύο ομάδες να φοβούνται η μία την άλλη και έτσι μοιραία και λογικά ήρθε το under...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India