Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Premier League - Day 13. Γρουσούζικο ή όχι το "13"; Υπομονή μέχρι αύριο..


Manchester City και United πετάνε ψηλά. Η Chelsea περνάει “κακό φεγγάρι”, ενώ η Arsenal δείχνει να εκμεταλλεύεται τον οίστρο του αρχηγού της, Robin Van Persie, και να πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία. Ωστόσο, στα παιχνίδια του Champions League, μόνο οι Gunners εξασφάλισαν την άνετη πρόκριση στους 16, ενώ οι υπόλοιποι τρεις πρέπει να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων για να δουν αν τα κατάφεραν. Για να δούμε πως περιμένουμε να παρουσιαστούν το Σαββατοκύριακο στη 13η αγωνιστική της Premier League:


- Arsenal – Fulham
Τι άστρο έχει αυτός ο Van Persie; Δεν έχω ξαναδεί παίχτη να παίρνει μια ομάδα από το χεράκι και να την οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα! Παρότι η Arsenal έκανε τη χειρότερη έναρξη στο πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία της, με ένα σερί 5 νικών έχει φτάσει στην 5η θέση, σε ισοβαθμία με την Chelsea που έχει σαν στόχο το πρωτάθλημα και τη Liverpool που έχει σαν στόχο την τετράδα. Ο Wenger φαίνεται να έχει εντοπίσει τα προβλήματα της ομάδας του και να έχει περιορίσει τα λάθη της αμυντικής λειτουργίας, όμως το κλειδί στην επιτυχία της ομάδας είναι η ευστοχία και, γενικότερα, το παιχνίδι του Van Persie. Κινείται οριζόντια, γύρω απ'την περιοχή, βοηθά στα πλάγια τους Walcott, Gervinho και, φυσικά, σκοράρει όλα τα κρίσιμα γκολ. Έχει, φέτος, 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέσα από την περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι ξέρει να κινείται στο χώρο ευθύνης του και καλό είναι οι αντίπαλοι αμυντικοί να μην τον αφήνουν να “οπλίζει”. Είναι άδικο που δεν αναφερόμαστε στη Fulham, αλλά πιστεύω πως αν ο Van Persie είναι πάλι σε καλή μέρα, δεν έχει τύχη. Καλό για στοιχηματισμό φαίνεται το να σκοράρει ο αρχηγός, αλλά εγώ θα προτιμήσω το over, καθώς φέτος στα 10 από τα 12 παιχνίδια των Κανονιέρηδων ξεπεράστηκαν τα 2 γκολ.

- Sunderland – Wigan
Εκεί που λέμε ότι στρώνουν, καταφέρνουν και μας διαψεύδουν. Ο λόγος φυσικά για τη Sunderland. Το γήπεδό της, Stadium of Light, ενώ πέρυσι ήταν φρούριο (τουλάχιστον για τον πρώτο γύρο), φέτος είναι η χαρά του κάθε πικραμένου. Η ομάδα, ενώ έχει καλές μονάδες, δείχνει πως δεν έχει δέσει καθόλου. Την προηγούμενη αγωνιστική έπαιξαν πολύ μέτρια με τη Fulham και το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που δεν πρέπει να επαναληφθεί, εάν θέλουν να έχουν βλέψεις για κάτι καλό. Πάντως, η θέση τους είναι περίεργη, καθώς απέχουν 4 βαθμούς από την 8η θέση και 2 από τον υποβιβασμό. Το τρένο της Ευρώπης φάινεται να χάνεται (υπό προϋποθέσεις βγαίνουν ο 6ος και 7ος), αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς. Η Wigan είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, μία πολύ κακή ομάδα (μαζί με τη Blackburn). Με τέτοιες εμφανίσεις, όπως την προηγούμενη αγωνιστική με τη Blackburn (3-3 εντός έδρας), δεν έχει τύχη. Η βαθμολογική διαφορά είναι μικρή, αλλά η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη. Ποντάρω στη νίκη των γηπεδούχων. Το κίνητρο και των δύο είναι το ίδιο (νικάμε γιατί χανόμαστε), αλλά οι Black Cats έχουν καλύτερη ομάδα και πιστέυω πως η επάνοδος του Wickham θα τη βοηθήσει. Μόνο μην μπλοκάρουν πάλι για κάποιο χρονικό διάστημα και αναστήσουν τους πεθαμένους..

- Stoke - Blackburn
Η Stoke τα έκανε "θάλασσα" την προηγούμενη αγωνιστική (εντός έδρας ήττα, 2-3, από την QPR), αλλά το σκορ την αδικεί. Ωστόσο, έχει την ευκαιρία να νικήσει και να συνέλθει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι για δέυτερη εντός έδρας αναμέτρηση δε θα κερδίσει, όταν μάλιστα η αντίπαλος είναι η Blackburn. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι θέλουν προσοχή, γιατί μπορεί η άμυνά τους να είναι τραγική, όμως επιθετικά έχουν κάποιες εκλάμψεις (κυρίως με τον Yakubu) και μπορούν να κάνουν ζημιά. Όμοια με το παραπάνω παιχνίδι, η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη και η νίκη της Stoke το μοναδικό σημείο που βλέπω.

Καλο σαββατοκύριακο και καλή επιτυχία στους τζογαδόρους. Οι υπόλοιποι, ας απολαύσουμε τα ντέρμπι που υπάρχουν σε διάφορα πρωταθλήματα αυτή την αγωνιστική.


Υ.Γ. Θα ακολουθήσει ανάρτηση για το παιχνίδι Liverpool – Manchester City.





9 σχόλια:

Adons είπε...

Αγαπητέ Scouser Jim μήπως ήρθε η ώρα για την Arsenal να κάνει γκέλα; Το λεω γιατι οι Λονδρεζοι δε φημηζονται για τη σταθερότητά τους και μετά από 5 συνεχής νίκες, αναρωτιέμαι, μήπως έχουμε καμιά έκπληξη; Δεν ξέρω κιόλας αλλά έχει ποτέ μεγαλύτερο σερι η Arsenal;

Unknown είπε...

Adons η γκέλα για την Arsenal θα έρθει, είναι θέμα χρόνου. Παρότι κερδίζει συνεχώς, οι αδυναμίες τις παραμένουν πολλές και εμφανείς. Δεν έχει τόσο μεγάλη σταθερότητα στις εμφανίσεις τις. Για παράδειγμα, με την Chelsea είχε πολύ καλό παιχνίδι, αλλά με τη Sunderland για ένα 20λεπτο ήταν αλλού. Με τη West Brom ήταν άψογη, αλλά με τη Norwich ήταν μέτρια. Και το κυριότερο: μόνο ο Van Persie σκοράρει. Θα είναι μεγάλο τεστ αν χρειαστεί να δώσει παιχνίδι ή παιχνίδια χωρίς αυτόν. Θα πρέπει να πάρει γκολ (ή έστω δημιουργία φάσεων) και από τα χαφ, κάτι που για την ώρα κάνουν μόνο οι Walcott, Gervinho και κάποιες φορές ο Artetta (σίγουρα όχι με τη συχνότητα και την αποτελεσματικότητα του Van Persie).

Πάντως, οι 5 συνεχείς νίκες δεν είναι ρεκόρ για την Arsenal. Δεν το έχω ψάξει, αλλά θυμάμαι 6 συνεχείς νίκες το 2010, 7 νίκες το 2008 και φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις 9 συνεχόμενες νίκες το 2004, στο πρωτάθλημα που κατέκτησε αήττητη!

The Catalan είπε...

Γεια σας και παλι!Ζητω συγνωμη για την απουσια μου το περασμενο χρονικο διαστημα,αλλα διαφοροι λογοι δε επετρεπαν την προσβαση μου στο διαδικτυο!Ουτε τωρα βεβαια την επιτρεπουν πληρως ακομα,αλλα ελπιζω συντομα να ειμαι σε θεση να επανερθω δριμυτερος με τα της Ισπανικης Λιγκας!Προς το παρον μπορω να συμφωνησω,πως θα διαφωνουσα αλλωστε,με την προβλεψη σου Jim για νικη της Sunderland.Η ομάδα συνήθως επανερχεται καλυτερη μετά από ανεπιτυχη αποτελέσματα και νομίζω σήμερα είναι ευκαιρία για μια μη αγχωτική νίκη,o αντιπαλος αλλωστε προσφερεται.

I'm Sunderland till I die!

Unknown είπε...

The Catalan is back! Σε περιμέναμε πως και πως και απ'ότι καταλαβαίνω έχεις επανέρθει δυνατός! Χάσαμε λίγο την επαφή μας με το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά τώρα θα ξαναπάρουμε μπρος.

Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για τη Sunderland.. Κακή εμφάνιση, αν και η Wigan ήταν χειρότερη. Βέβαια, η νίκη αποτελεί οξυγόνο, ενώ εσείς μπαίνετε σε περιπέτειες, αν δε νικήσετε στα επόμενα παιχνίδια (Wolves, Blackburn). O Brown αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι μπορεί και χειρότερα. Διπλό λάθος στη φάση του νικητήριου γκολ της Wigan: δεν επιτρέπεται να γυρνάς την μπάλα στον τερματοφύλακα με πορεία προς το τέρμα και μάλιστα αυτή να αναπηδάει και δεν κάνουμε κοντρόλ προς την εσωτερική πλευρά, αλλά προς το πλάγιο άουτ. Ερασιτεχνικό λάθος και ανάσταση των πεθαμένων, όπως είπαμε στο τέλος της πρόβλεψης του παιχνιδιού..

Υ.Γ. Για να σε πικάρω λίγο: τρένο οι γείτονες (Newcastle)..
Υ.Γ.2 Περιμένω τη συνέχεια του αφιερώματος για τους προπονητές!

Unknown είπε...

Όσον αφορά την Arsenal, η κατάρα του Adons έπεσε πάνω απ'το Emirates και πριν συμπληρωθεί μία ημέρα από το σχόλιό του, γκέλαραν!

Δεν ήταν κακή η Arsenal, απλά αυτή τη φορά σίγησε ο Van Persie. Παρόλο που είχε φάσεις για γκολ, δεν ήταν τόσο τυχερός, ενώ και οι αμυντικοί της Bolton ήταν αρκετά συνεπείς. Δεν προβλέψαμε σωστά ούτε αυτό το παιχνίδι και αυτή που μας ικανοποίησε ήταν η ομάδα που μας τα χάλασε την προηγούμενη αγωνιστική:

Η Stoke! Έπαιξε αυτό που ξέρει, καθάρισε πολύ εύκολα το παιχνίδι και ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Στο 1ο και 3ο γκολ, η άμυνα της Blackburn, μαρκάρει με τα μάτια. Αν δεν είχαν το Europa League, πιστεύω πως θα είχαν τουλάχιστον 6 βαθμούς ακόμα και θα μιλούσαμε για μεγάλους στόχους.

Unknown είπε...

Jim σε πούλησε η ομάδα του Καταλανού, αλλά η Στόουκ βλέπω το έκανε το καθήκον της.
Έκανε και η Μπάρτσα τη στραβή, δεν έχει και ίντερνετ, η μέρα του Γιάννη είναι…
Άντε και με τη νίκη αύριο…
Σπουδαία η πρόβλεψη του Adons για στραβή της Άρσεναλ. Αν και Γάλλος, τα μίλησε καλά τα αγγλικά…

The Catalan είπε...

Πολυ σωστά τα είπες Jim.Ήμασταν κακοί αλλά οι άλλοι ήταν χειρότεροι και δεν αξιζαν την νίκη.Η νίκη ήταν απλά δωρεά του Brown οποίος ενώ είναι καλός αμυντικός και θα έπρεπε να κάνει κουμάντο στην άμυνα,συνεχίζει στα ίδια επιπόλαια λάθη.Θα τολμούσα να πω να καθήσει και λίγο στον πάγκο,αλλά οι επίδοξοι αντικαταστάτες του με τρομάζουν ακόμα περισσότερο.

΄Ολο το γήπεδο στο τέλος γιούχαρε και φώναζε "Bruce out,Bruce out" και πλέον η ομάδα θα πρέπει να αντιμετωπίζει και την κακή ψυχολογία στους αγώνες της.Αν συνεχίσουμε έτσι δε βλέπω την σεζόν να τελειώνει με τον Στιβ στην άκρη του πάγκου.

Είχα την ελπίδα ότι θα μπορούσαμε την υπέρβαση φέτος,αλλά τελικά το τέλος της σεζόν θα μας βρει σε μια μέτρια θέση.Δεν απαιτώ να είμαστε 5οι ή 6οι,αλλά απαιτώ να μην έχουμε εντός έδρας απώλειες απο την χειρότερη-νομίζω-ομάδα του πρωταθλήματος.

Υ.Γ.:Η Νιουκάστλ μου θυμίζει εμάς πέρυσι.Δε το λέω απο κακία,αλλά νομιζω ότι ο δεύτερος γύρος της θα είναι επίσης παρόμοιος με τον περσινό δικό μας.

Unknown είπε...

@betonias: Πράγματι, σωστά τη "μυρίστηκε" τη γκέλα ο Adons! Για τη Sunderland δε με πειράζει, γιατί δεν ήταν χειρότερη από τη Wigan. Το αποτέλεσμα είναι άδικο για τους γηπεδούχους. Πάντως, οι δυο φετινές μου ελπίδες (Stoke, Sunderland) με έχουν μία κρύο, μία ζέστη..

Unknown είπε...

@The Catalan: Δυστυχώς όταν είσαι στη θέση που βρίσκεστε εσείς, αυτά τα ματς δεν έχεις περιθώριο να τα χάνεις. Πρέπει στη χειρότερη περίπτωση να πάρεις το Χ (αν βλέπεις ότι δεν μπορείς να κερδίσεις), όχι για να πάρεις τον 1 βαθμό, αλλά για να μην πάρουν οι άλλοι 3. Αυτά είναι τα λεγόμενα παιχνίδια που δίνουν 6 βαθμούς (παίρνω 3, αλλά χάνει κι άλλος 3). Για το λόγο αυτό περίμενα ο Brown να είναι πιο συνεπής στην τελευταία φάση. Όχι βέβαια, ότι θα τον δικαιολογούσα αν το έκανε στο 30, απλά θα είχε ένα ελαφρυντικό.

Ο Bruce φταίει, κατά τη γνώμη μου, που άφησε να φύγει ο Gyan. Η ομάδα θα ήταν αλλιώς. Συνολικά, μπορείς να του χρεώσεις αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων, αλλά τα γκολ που δέχεστε είναι συνήθως ατομικά λάθη και όχι από κακό στήσιμο της ομάδας. Ίσως να είναι καλύτερα για την ομάδα να φύγει, αλλά δεν είμαι υπέρμαχος αυτής της άποψης. Έχει ήδη κάποια χρόνια στην ομάδα και έχει δείξει πως μπορεί να πετύχει. Άλλωστε, είναι η πρώτη κακή του χρονιά (ή καλύτερα, κακή περίοδος γιατί μπορεί στην πορεία η χρονιά να σωθεί). Σκέψου πάντως, ότι στην αρχή της σεζόν και με τις μεταγραφές που έκανε, τι προσδοκίες είχαν όλοι. Το ότι δε βγήκαν οι μεταγραφές, δε φταίει μόνο αυτός.

Για τη Newcastle πιστεύω και εγώ πως θα έχει κακό β' γύρο, μόνο α δεν ενισχυθεί το Γενάρη. Με ένα αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό αντί του Taylor και ένα κεντρικό χαφ, για να δίνει βοήθειες στους βασικούς, μπορούν να βγουν Ευρώπη παίρνοντας τα παιχνίδια με τους "μικρούς". Όχι ότι είναι σίγουρες νίκες, απλά έχουν σοβαρότητα ως ομάδα και δείχνουν ότι μπορούν να πάνε καλά. Αν δε γίνουν μεταγραφές, νομίζω πως θα αρχίσει η πτώση, μιας και το ρόστερ είναι πολύ μικρό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India