Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 10. Συναντώντας τον -πρώην- αρχηγό...

Ο τέταρτος γύρος του Capital One Cup (League Cup), την εβδομάδα που μας έφερε, έφερε ένα γερό ξεσκαρτάρισμα από ομάδες τις Premier League. Αποτέλεσμα: μια προημιτελική φάση με ομάδες που δε θα περιμέναμε, αλλά επιβεβαιώνουν τη ρήση ότι «τα κύπελλα είναι οι θεσμοί των εκπλήξεων»! Διαβάστε τα «θύματα»: Southampton, Sunderland, Wigan, Liverpool, Tottenham. Σε αυτές προσθέστε  και τη Manchester United, αλλά οκ, έπαιζε με την Chelsea. Σειρά έχει η 10η αγωνιστική της Premier League, στην οποία ο van Persie θα βρει απέναντι του την Arsenal, την ομάδα στην οποία αγαπήθηκε πολύ και μισείται –πλέον- περισσότερο..

Fulham – Everton (Σάββατο 17.00, Craven Cottage)
Martin Jol
Φέτος δεν περνά κανείς από το «Cottage»! Μέχρι τώρα, η Fulham γράφει νίκες εντός έδρας, πλην του παιχνιδιού με τη Manchester City (στο οποίο οι Citizens ίδρωσαν να κάνουν την ανατροπή, και οι γηπεδούχοι έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν πικραμένοι από την έκβαση του παιχνιδιού). Σκοράρουν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, οπότε καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ομάδα που την κερδίζεις εύκολα. Ο Martin Jol μπορεί να καυχιέται για το σύνολό του. Είναι 7οι με 14 βαθμούς και με νίκη, ξεπερνούν την Everton! Σε συνδυασμό και με την περσινή πολύ καλή πορεία (κατετάγησαν 9οι), η ανανέωση συμβολαίου του Jol βρίσκεται στα σκαριά.
Οι Toffees δεν τα κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική στο Merseyside derby, αλλά η αντίδρασή τους στο 0-2, έδειξε ότι ο David Moyes εμπνέει στον πάγκο και πως η φετινή τους πορεία έχει σαν τελικό στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν, αλλά αξίζει να τους προσέχουμε περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές. Έχουν 6 παιχνίδια αήττητοι, αλλά τα τελευταία 3 έληξαν ισόπαλα. Σκοράρουν συχνά, ενώ στα εκτός έδρας παιχνίδια μετρούν μόλις μία ήττα (από τη West Brom)! O Kevin Mirallas είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις των φετινών Toffees (πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Liverpool), και θα είναι διαθέσιμος για το ματς του Σαββάτου, καθώς φαίνεται πώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Everton δίνεται ως φαβορί το συγκεκριμένο παιχνίδι. Προσωπικά δεν μπορώ να βρω ξεκάθαρο σημείο. Βαθμολογικά, γλυκοκοιτάζουν την 4η θέση. Ρεαλιστικά, θέλουν Ευρώπη. Η μία ομάδα δε χάνει εντός και η άλλη δε χάνει εκτός! Άντε να βγει άκρη… Όλα τα σημεία δίνονται σε καλές αποδόσεις, αλλά με δύο ομάδες που ήδη τα πάνε πολύ καλά στη σεζόν, και η μη-ήττα είναι αποδεκτή, θα διαλέξω την ισοπαλία. «Χ»!

Τελικό σκορ: 2-2

Manchester United – Arsenal (Σάββατο 14.45, Old Trafford)
Έχω πείσει τον εαυτό μου να μην ασχοληθεί με τον Ferguson. Δεν έχω τίποτα με την ομαδα της Manchester United, αλλά θεωρώ μεγάλη πληγή τον προπονητή της. Αυτά.
Robin van Persie
Οι Red Devils μπήκαν ξανά στο κυνήγι του τίτλου, μετά τον πολυσυζητημένο «διπλό» στο Stamford Bridge εναντίον της Chelsea. Για να πω την αλήθεια, ακόμη κι αν είχαν χάσει, δε θα τους διέγραφα από την Υπόθεση «Τίτλος». Παραμένουν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του και μας έχουν δείξει ότι μπορούν να πετύχουν ανατροπές. Έχουν δύο ήττες στη σεζόν (στην πρεμιέρα, από την Everton και από την Tottenham) και καμία ισοπαλία! Δεν πετάει εύκολα βαθμούς στο Old Trafford και τα δύο γκολ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι τα έχει δεδομένα!
Η Arsenal τα πήγαινε εξαιρετικά εκτός έδρας, μέχρι που ήρθε η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Norwich (1-0). Ο αγώνας για την τετράδα συνεχίζεται και λογικά θα δοθεί μάχη με την Tottenham μέχρι τέλους. Πρέπει, όμως, να σταθεροποιήσει λίγο περισσότερο την απόδοσή της για να τα καταφέρει. Αύριο θα βρουν μπροστά τους τον πρώην αρχηγό τους, ο οποίος ουσιαστικά τους έδωσε το εισιτήριο του Champions League με τα γκολ του. Robin van Persie, παίχτης εγνωσμένης αξίας και ποιότητας, αλλά προδότης για τους Gunners. Δε θεωρώ ότι οι παίχτες της Arsenal θα μπουν παθιασμένοι γι’αυτό το λόγο (άλλωστε, το περυσινό 8-2 αρκεί), όμως έχει πάντα ενδιαφέρον για το πώς θα συμπεριφερθούν οι πρώην συμπαίκτες του. Απόντες θα είναι οι Gibbs, Diaby, Gervinho. (Σημειώνουμε ότι η Arsenal πέτυχε μεσοβδόμαδα μια επική ανατροπή απέναντι στη Reading: από 4-0 στο 30’, 5-7 στην παράταση! Άσχετο, αλλά δε συμβαίνει και κάθε μέρα!)
Η παράδοση είναι συντριπτικά υπερ της United. Η Arsenal έχει τα πάνω της και τα κάτω της και δεν μπορώ να την εμπιστευτώ. Η Manchester United δείχνει ότι θέλει τον τίτλο και πιστεύω ότι αύριο θα ξεπεράσει το εμπόδιο των Gunners. Άσσος, λοιπόν, αλλά με δεδομένο ότι οι άμυνες και των δύο είναι για το ανάθεμα, θα διαλέξω και το Over.

Τελικό σκορ: 2-1

Tottenham Wigan (Σάββατο 17.00, White Hart Lane)
Andres Villas-Boas
Αποκλεισμός από το League Cup από τη Norwich, οπότε τα κεφάλια ξαναμπαίνουν μέσα! Ο ένας στόχος (που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο) χάθηκε για την Tottenham, και έτσι το κυνήγι της 4ης θέσης συνεχίζεται πλέον, με μεγαλύτερη συγκέντρωση. Ειδικά, όταν ο κύριος ανταγωνιστής σου είναι ο «μεγάλος εχθρός» σου, η Arsenal! H ήττα από την Chelsea, πριν δύο εβδομάδες, χάλασε το αήττητο του White Hart Lane. Παρά τις «μπερδεμένες» εμφανίσεις που έχουν κάνει ως τώρα οι Spurs, βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 17 βαθμούς. Αν χάσει και η Arsenal στο Old Trafford, τους δίνεται η ευκαιρία να ξεφύγουν προσωρινά. Επιστρέφουν οι Adebayor και Dembele.
H Wigan είναι μια από τις αντιπάθειές μου. Πώς καταφέρνουν κάθε χρόνο και μένουν κατηγορία, μόνο ο Martinez ξέρει.. Έρχονται από αποκλεισμό-σοκ από την Bradford (στα πέναλτυ), οπότε θα συγκεντρωθούν και αυτοί στον αγώνα τους για παραμονή. Εκτός έδρας δεν τα απάνε καλά, και δεν μπορώ να τους φανταστώ να παίρνουν έστω και ένα βαθμό από την Tottenham. H νίκη επί της West Ham τους έδωσε λίγο «οξυγόνο» και ξέφυγαν κάπως από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επιστρέφει ο Alcaraz, καθώς φαίνεται ότι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.
Δεν είναι εύκολο να κάνεις προβλέψεις για τη φετινή Tottenahm, αλλά με αντίπαλο τη Wigan, μόνο τον άσσο μπορείς να δεις. Οι αποδόσεις που δίνονται είναι χαμηλές, αλλά φοβάμαι να πάρω το ρισκο για νίκη με 2 γκολ διαφορά.

Τελικό σκορ: 0-1

Υ.Γ Τα παιχνίδια καλό είναι να παίζονται μονά αποδεκτά.

Υ.Γ.2 Ο betonias συνεχίζει ακάθεκτος (και μάλιστα, σήμερα συμφωνούμε)!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India