Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ligue 1 – Week 15 . Με ρίσκο και ο Θεός βοηθός! (2 στα 3)



Όπως μαρτυρά και ο τίτλος θα κινηθώ με ρίσκο αφού τα παιχνίδια που θα επιλέξω τα φοβάμαι πολύ από την άποψη ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να «σπάσουν»! Για να κάνω πιο συγκεκριμένη την σκέψη μου, πολύ απλά δεν εμπιστεύομαι και πολύ τις ομάδες που επιλέγω σαν φαβορί! Ας κάνω όμως μια μικρή αναφορά στα παιχνίδια που δεν θα αναλύσω…

Στο Lyon - Montpellier μπορεί να έχουμε την έκπληξη και όποιος θέλει, το ρισκάρει στο διπλό του 5.00. Η Lyon έχει τρομερά ποσοστά ευστοχίας και αν το χάσει αυτό το προσόν δεν βλέπω γιατί να μην μπορεί η ανεβασμένη Montpellier να κερδίσει. Στο BordeauxSochaux δεν αξίζει να ποντάρουμε στον άσσο του 1.45 όπως και στο Lille Bastia στον άσσο επίσης του 1.45! Στο NicePSG η ανεβασμένη Nice θα μπορούσε να κάνει την ζημιά αν δεν είχε κάνει τόσες γκέλες η Παρί και εδώ θα τολμήσω να προβλέψω σκορ, 1-3! Συνεχίζω με το ValenciennesReims όπου προτιμώ το no goal του 1.80 από τον άσσο του 1.60. Δεν βρίσκω λόγους να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι θα το καταφέρουν μόνο αν κλείσει τα μάτια ο Θεός! Τέλος στο Lorient – Toulouse προτιμώ το Χ!

Evian TG FC vs AS Nancy Lorraine : Οι γηπεδούχοι μετά από ένα άσχημο σερί αποτελεσμάτων και εμφανίσεων, στα τελευταία παιχνίδια έδειξαν να συμμαζεύονται και να μαζεύουν πολύτιμους βαθμούς. Σε αυτές τις τελευταίες εμφανίσεις τους παρουσίασαν μια ομάδα με ψυχή, πάθος και οργάνωση, τακτικά, που έχει αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Ο προπονητής Dupraz πριν το παιχνίδι με την Rennes είχε πει ότι «το παιχνίδι με την Nancy θα είναι το παιχνίδι της χρονιάς». Τώρα όμως που κέρδισε στη Rennes θα νιώθει πιο άνετος και ίσως οι παίχτες του δεν μπουν με το ίδιο πάθος. Μεγάλη ενίσχυση θα αποτελέσει η επιστροφή του επιθετικού Khlifa που έδινε πολλές λύσεις στην επίθεση. Στο άλλο στρατόπεδο το άγχος έχει καθίσει για τα καλά πάνω στην ομάδα και εκεί αποδίδεται η ισοπαλία στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ajaccio. Ενώ είχε προηγηθεί και έδειχνε ότι θα το πάρει το παιχνίδι έκατσε αδικαιολόγητα πίσω και μοιραία δέχθηκε το γκολ. Ο Fernandez είπε ότι «έχουμε ακόμη ελπίδες αν και αυτές λιγοστεύουν επικίνδυνα» ενώ ο αμυντικός Joel Sami δήλωσε ότι «η ομάδα παραμένει ενωμένη και χρειαζόμαστε τρεις νίκες στα πέντε επόμενα παιχνίδια». Δύσκολο να το καταφέρουν αν συνεχίζουν να παίζουν με αυτό το άγχος. Για αυτό το παιχνίδι μετράν σημαντικές απουσίες στην επίθεση με τους επιθετικούς Zenke, Moukanjo να λείπουν ενώ επιστρέφει ο Mollo! Αυτό που με προβληματίζει τώρα περισσότερο είναι η τεράστια νίκη στη Rennes που μπορεί να καθησυχάσει τους γηπεδούχους έστω και ασυναίσθητα αλλά και οι καιρικές συνθήκες στο Thonon όπου έχει παγωνιά και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι ο αγωνιστικός χώρος! Παρόλα αυτά θα επιλέξω τον άσσο στο 2.10! (ποντάρισμα 10)

Τελικό αποτέλεσμα : 1-1

Stade Brestois 29 vs Olympique de Marseille : Στην έδρα τους οι Βρετόνοι έχουν πολύ καλή στατιστική και να μετρούν ως τώρα πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Αν εξαιρέσεις την νίκη επί της Bastia όλες οι άλλες ήταν πολύ τυχερές και δεν άξιζαν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας. Παρόλα αυτά βελτιώθηκαν πολύ και αντιμετωπίζουν ως ήττα την ισοπαλία στην έδρα της Reims την προηγούμενη αγωνιστική όπου και αδικούνται από το αποτέλεσμα. Μεγάλο πλήγμα η απουσία του τιμωρημένου και σχεδόν μοναδικού της σκόρερ, Ben Basat, ο οποίος θα αντικατασταθεί πιθανόν από τον κακό ως τώρα και χωρίς ρυθμό Benshop που αποκτήθηκε ως βασικός! Από την άλλη το μη βάθος του πάγκου της Marseille άρχισε να φαίνεται με τους βασικούς να είναι πολύ κουρασμένοι. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να συμβεί αυτό και επιβεβαιώθηκε στο παιχνίδι με την Lyon που δεν είχαν καμία απάντηση και αντίδραση στα γκολ των φιλοξενουμένων και έτσι δέχθηκαν μια ταπεινωτική ήττα με 1-4. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει και Lille αν ήταν πιο εύστοχη χάνοντας καλές ευκαιρίες στο 0-0! Ο Baup σε δήλωσή του είπε ότι «περιμένω την ίδια αντίδραση που είχε η Lyon μετά την ήττα από την Toulouse να έχουμε και εμείς στη Βρέστη»! Έτσι λαμβάνοντας υπόψη την απουσία του Ben Basat από πλευράς Brest και την δήλωση του Baup νομίζω ότι η ομάδα της Μασσαλίας θα μπορέσει να βάλει ένα γκολ παραπάνω για να πάρει την νίκη. Συνεπώς διπλό στο 2.20! (ποντάρισμα 10)

Τελικό αποτέλεσμα : 1-2

ESTAC Troyes vs Stade Rennais FC : Στο άρθρο που έγραψα μεσοβδόμαδα για την PSG είπα ότι η Troyes έκανε περισσότερες τελικές από τους γηπεδούχους παρά το 4-0! Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι κακή ομάδα και ότι προσπαθεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο. Σε κάθε παιχνίδι βγάζει φάσεις και αν δεν της έλειπε η εμπειρία από παιχνίδια επιπέδου Ligue1 θα μπορούσε να είναι ψηλότερα στην βαθμολογία. Σημαντική είναι η προσθήκη του έμπειρου αμυντικού Monsoreau που έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από την Saint-Etienne με τον πρόεδρο να λέει ότι «θέλω να διπλασιάσουμε τους πόντους μας στα πέντε επόμενα παιχνίδια και ο Monsoreau θα μας λύσει το 70% των προβλημάτων μας». Πολύ αισιόδοξος ο πρόεδρος οφείλω να ομολογήσω. Στο απέναντι στρατόπεδο η Rennes προσγειώθηκε κάπως άτσαλα από την εντός έδρα ήττα με την Evian μετά τον θρίαμβό της στο Παρίσι! Οι απουσίες των MVila και Makoun φάνηκαν και έτσι ήρθε η ήττα! Το καλό για τον Antonetti είναι πως επιστρέφει ο τελευταίος αλλά και ο τερματοφύλακας Costil. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο Coupe de la Ligue στην έδρα της Rennes με τους γηπεδούχους να κερδίζουν δύσκολα με 2-1. Εδώ ακριβώς είναι και ο προβληματισμός μου, το μεσοβδόμαδο παιχνίδι. Η εμπειρία και η στατιστική μας διδάσκει ότι δύσκολα μια ομάδα μπορεί να κερδίσει την ίδια ομάδα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Όμως η δίψα των γηπεδούχων της Troyes για νίκη θα την κάνει πιο απρόσεκτη στα μετόπισθεν και η εμπειρία της Rennes είναι ικανή για να με στρέψει στο διπλό του 2.20! (ποντάρισμα 10)

Τελικό αποτέλεσμα : 2-3

ΥΓ 1 : Η άποψη του betonia αναλύεται εδώ!

ΥΓ 2 : Εξαιτίας άσχημων επιλογών της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόμαστε στο -35!


Συμπέρασμα : Σχετικά καλά σε σχέση με τις επιλογές μου πήγα σήμερα! Το θετικό είναι ότι μειώνουμε την χασούρα μας! Έτσι λοιπόν αυτή την εβδομάδα είμαι κερδισμένος 14 μονάδες οπότε η συνολική μας διαφορά πέφτει στο -21!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India