Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ligue 1 .Week 12 – Αλλαγή των δεδομένων ή όχι;



Το αποτέλεσμα στο Parc de Prince την προηγούμενη αγωνιστική αποτέλεσε έκπληξη για τους πολλούς που δεν ασχολούνται με το γαλλικό πρωτάθλημα. Αυτοί που ασχολούνται πιο διεξοδικά με αυτό περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα γινόταν και η Saint-Etienne είναι μια ομάδα που είχε τα φόντα για αυτή την «έκπληξη» και την έκανε. Άλλαξαν όμως τα δεδομένα και η PSG είναι πια περισσότερο ευάλωτη; Η απάντηση που δίνω εγώ είναι πως όχι. Η ομάδα της πρωτεύουσας θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματική αλλά πάντα η επιβεβαίωση γίνεται …στο χορτάρι. Στα παιχνίδια τώρα…

Stade de Reims vs Evian TG FC : Ίσως το θεωρήσουν οι γηπεδούχοι παιχνίδι must-win και αυτό γιατί παραμένουν χωρίς νίκη τα τελευταία τρία παιχνίδια. Ενώ δεν άξιζαν να χάσουν στο Παρίσι, άξιζαν να χάσουν στο derby με την Troyes που πήραν την ισοπαλία και τέλος στο προηγούμενο με την Rennes ίσως η ισοπαλία να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα! Διανύουν μια περίοδο κακής φόρμας σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα αλλά το χαρακτηριστικό τους δεν το απώλεσαν δηλαδή την σφιχτή τακτική στο αμυντικό κομμάτι. Δύσκολα μπορεί να την κερδίσει κανείς γεγονός που αποδεικνύει το πόσο συγκεντρωμένη ομάδα είναι και πόσο πολύ παλεύουν οι παίχτες της το κάθε παιχνίδι. Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι σε αυτήν την φιλοσοφία και ειδικά μετά τα σχετικά άσχημα αποτελέσματα έχω την εντύπωση πως θα θελήσει να επιστρέψει στις νίκες. Όταν βέβαια έχεις να αντιμετωπίσεις και την Evian το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι και παίζοντας και στην έδρα σου είναι η νίκη. Μια Evian που αντί να ανεβαίνει σε απόδοση όσο περνά ο καιρός τόσο χειρότερα παίζει. Είναι πολύ ασύνδετη ομάδα και η συμπεριφορά της είναι αυτής της ψηλομύτας. Όπως παραδέχτηκε σωστά ο Dupraz, «τα πράγματα θα είναι δύσκολα όσο οι παίχτες μου έχουν την εντύπωση πως διαθέτουν το επίπεδο της Ligue 1 χωρίς να το αποδεικνύουν»! Έχοντας παίξει μεσοβδόμαδα το εξ αναβολής παιχνίδι με την Sochaux, που παρεμπιπτόντως έχασαν, θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και η κούραση μετά το 60’. Εκτός από την κούραση η Evian δεν θα έχει στην διάθεσή της τον Khlifa αλλά και τον πολύπειρο Barbosa που αποτελούν ουσιαστικά το 30% της δύναμής της. Έχοντας αυτά ως δεδομένα δεν μπορώ παρά να διαλέξω τον άσσο στο 2.30!(10 ευρώ)

FC Lorient vs Girondins de Bordeaux : Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τους γηπεδούχους. Κάνουν μια καταπληκτική αρχή στο πρωτάθλημα και με δύσκολους αντιπάλους και μετά τα αποτελέσματά τους είναι αρνητικά. Δεν έχουν κερδίσει κανένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχοντας 4 ισοπαλίες και 2 ήττες! Παρόλα αυτά οι εμφανίσεις τους αν εξαιρέσεις το 6-1 με την Valenciennes είναι σχετικά καλές. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην μη σταθερή αμυντική γραμμή που δεν εμπνέει επ’ ουδενί εμπιστοσύνη. Δεν είναι τυχαίο που έχει δεχθεί γκολ σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της. Ο Gourcuff προσπάθησε να προσγειώσει τους παίχτες του και να τους υπενθυμίσει πως «πρώτος στόχος ήταν και είναι πάντα η παραμονή»!Σημαντική η απουσία του μεσοεπιθετικού Traore που έδινε επιθετικές λύσεις με τα πολύ καλά του πόδια. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι αφήνοντας πίσω το κακό Οκτώβρη νίκησαν την Toulouse την προηγούμενη εβδομάδα στο Le derby de la Garonne (μαζί τους κερδίσαμε και εμείς) και μεσοβδόμαδα την Maritimo στα πλαίσια του Europa League και έχουν θετική ψυχολογία. Τελικά η κατσάδες του Gillot έπιασαν τόπο και το κλίμα γύρισε προς το θετικό. Αυτό που προβληματίζει όμως με την Bordeaux είναι ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι μετρώντας 4 ισοπαλίες και μία ήττα. Στηριζόμενος σε αυτό το στατιστικό αλλά και στην απουσία του σημαντικού μέσου Obraniak θα προτείνω την ισοπαλία του 3.25 αφού και η Lorient δεν είναι και στα καλά της!(10 ευρώ)

Montpellier Herault SC vs Paris Saint-Germain : Όλη την περσινή χρονιά είχαμε αυτούς τους δύο να κοντράρονται ως το τέλος με νικητή την Montpellier! Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά με τους πρωτευουσιάνους να κυριαρχούν σχεδόν σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με την αντίπαλό τους. Το σύνδρομο Auxerre δείχνει να έχει καταβάλει την πρωταθλήτρια η οποία προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι με όλες τις δυνάμεις της. Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη έδιωξε τις όποιες ελπίδες είχε ακόμη και για το Europa League και θα επικεντρώσει την προσοχή της στο πρωτάθλημα. Στην κατάσταση που βρίσκεται και μια ισοπαλία με την PSG θα θεωρηθεί θετικό αποτέλεσμα αφού πέρα από την κακή ψυχολογία λόγο αποκλεισμού θα έχει και τις σημαντικές απουσίες των δύο βασικών της κεντρικών αμυντικών, Mapou Yanga-Mbiwa και Hilton ενώ απών θα είναι και ο μεσοεπιθετικός Utaka. Πέρα από την ήττα με την Saint-Etienne η PSG έχασε και το βασικό της όπλο, τον Zlatan Ibrahimovich! Ο Σουηδός ξεχώριζε ως τώρα τόσο στην ομάδα του αλλά και στο πρωτάθλημα γενικώς. Η κυριαρχία της αμφισβητήθηκε αλλά αντέδρασε σωστά νικώντας την αδύναμη Dinamo Zagreb στο Παρίσι χωρίς να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση. Χωρίς τον Zlatan είχε ξαναπαίξει μια φορά με την Ajaccio και είχε φέρει 0-0. Οι εμπνεύσεις του σίγουρα θα λείψουν αλλά η απουσία του μπορεί να απελευθερώσει και τους άλλους παίχτες ώστε να δείξουν την αξία τους και να μην τα περιμένουν όλα από τον Σουηδό επιθετικό. Μπορεί η κυριαρχία της να αμφισβητήθηκε αλλά νομίζω όπως λέω και στον πρόλογο πως τα δεδομένα δεν άλλαξαν και ο Ancelotti με την αρμάδα του θα προσπαθήσουν να την επιβεβαιώσουν πάνω στην πρωταθλήτρια Montpellier που έχει και απουσίες στην άμυνα. Διπλό λοιπόν στο 2.40!(10 ευρώ)

ΥΓ1 : Ο betonias τα λέει εδώ!

ΥΓ2 : Από την προηγούμενη εβδομάδα είμαστε στο -6.5!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India