Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ligue 1 . Week 14 – Ήσυχα και απλά, στην κορυφή



Μετά από ένα διάλειμμα λόγω προσωπικών προβλημάτων επανέρχομαι στην στήλη μου. Φυσικά ο τίτλος είναι αφιερωμένος στην Olympique Lyonnais. Αυτή είναι μια αγωνιστική που δεν ξέρω που να ποντάρω οπότε θα αναλύσω λίγο την σκέψη μου εδώ στον πρόλογο. Για το PSG-Troyes δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με μια ευρεία νίκη. Over 3.5 για το 4-0! Επόμενο παιχνίδι είναι το Bastia-Lorient όπου η όποια άμυνα των Κορσικανών θα πρέπει να αντιμετωπίσει Aliadiere, Traore, Monnet-Paquet και Congret! Δύσκολο να το καταφέρει και προτιμώ το διπλό στο 3.10 από το over 3.5 στο 3.00. Reims-Brest και Χ2 αφού οι φιλοξενούμενοι κάποια στιγμή θα πάρουν και βαθμό και θα πάω με το Χ! Στο Rennes-Evian μπορεί να έχουμε βόμβα και όποιος θέλει το ρισκάρει στο διπλό με απόδοση 5.8. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα και τα βασικά αμυντικά χαφ MVila και Makoun!

Στο παιχνίδι της Κυριακής τώρα, Montpellier-Bordeaux, θα πάω με τους γηπεδούχους γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουν και τώρα που αποκλειστήκαν από την Ευρώπη θα την εμπιστεύομαι όλο και πιο συχνά! Ας περάσω όμως στα παιχνίδι που θα ποντάρω…

FC Sochaux Montbeliard vs OGC Nice : Σε πολύ καλή φάση η ομάδα της Peugeot που φαίνεται να έχει και την τύχη με το μέρος της στα τελευταία παιχνίδια. Τρέχει ένα πολύ καλό σερί ως τώρα αλλά παραμένει μια από τις ασθενέστερες ομάδες της κατηγορίας. Μοναδικός ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι ο Boudebouz που μπορεί να αλλάξει την τύχη της συγκεκριμένης ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να την εμπιστευτείς και θα παλέψει να παραμείνει στην κατηγορία. Στόχος της σύμφωνα με τον προπονητή της Eric Hely είναι οι 20 βαθμοί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου που νομίζω ότι θα τους φτάσει ακόμη και αν χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχει πάντως πολλά προβλήματα στην άμυνα με τους κεντρικούς αμυντικούς να απουσιάζουν. Η ομάδα της Νίκαιας αδικείται από την βαθμολογία που έχει ως τώρα και έπρεπε να βρίσκεται πιο ψηλά. Έχει πολύ στρωμένη ομάδα και έχει πλάνο στο παιχνίδι της αλλά τα αμυντικά προβλήματα και λάθη που έκαναν δεν της επέτρεψαν να πάρει περισσότερους βαθμούς. Ο Cvitanich σκοράρει συνέχεια και έχει δώσει λύσεις στην επίθεση. Και αυτή όπως και η αντίπαλό της είναι στην καλύτερή τους φάση από την αρχή της χρονιάς αλλά η Sochaux έχει προβλήματα στην άμυνα και θα ρισκάρω στο διπλό της Nice με απόδοση 3.15!!(ποντάρισμα 10)

Τελικό αποτέλεσμα : 0-1

AS Nancy Lorraine vs AC Ajaccio :  Είναι οι δύο ομάδες με τα περισσότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έχουν να κερδίσουν από τον Αύγουστο και χρειάζονται οπωσδήποτε βαθμούς. Στο προηγούμενο παιχνίδι στην έδρα της Troyes έπαιξαν εξαιρετικά και άξιζαν την νίκη μέχρι το 80’ όπου και δέχτηκαν 2 γκολ και ισοφαρίστηκαν λίγο άδικα είναι η αλήθεια! Αυτό το παιχνίδι είναι συνέχεια καλών εμφανίσεων στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους που άξιζαν κάτι παραπάνω και νομίζω πως ήρθε η ώρα να νικήσουν. Εκτιμώ ότι θα μπουν στο παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια για να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να μην την πατήσουν όπως στην Troyes! Απέναντί τους θα βρουν μια Ajaccio που το μεγαλύτερο πρόβλημα της μόνο αγωνιστικό δεν είναι. Την προηγούμενη εβδομάδα δολοφονήθηκαν δύο διοικητικά στελέχη της ομάδας που προστίθενται στην δολοφονία του δικηγόρου του συλλόγου ένα μήνα πριν. Ο πρόεδρος Orsini δήλωσε ότι ψάχνει να βρει τρόπο να φύγει από την Γαλλία (του έχει απαγορευτεί η έξοδος) γιατί φοβάται για την ζωή του. Ο κλοιός δείχνει να σφίγγει γύρω του και η Κορσικανική μαφία δείχνει να μην αστειεύεται. Μέσα σε όλα αυτά οι παίχτες δείχνουν να επηρεάζονται από τα γεγονότα και την πιθανή φυγή του προέδρου σύμφωνα με δηλώσεις τους. Στα αγωνιστικά άρχισαν και οι φωνές εναντίον του Mutu ο οποίος δείχνει να είναι πιο ατομιστής απ’ ότι αντέχουν οι συμπαίχτες του και άρχισαν οι γκρίνιες. Μετά απ’ όλα αυτά δεν μπορώ να μην εμπιστευτώ τον άσσο στο 2.40!(ποντάρισμα 10)

Τελικό αποτέλεσμα : 1-1

Toulouse FC vs Olympique Lyonnais : Εκεί που λέγαμε ότι η Toulouse έχει βρει ένα ρυθμό και θα αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες και έπεσε στην 9η θέση από την δεύτερη που βρέθηκε ένα φεγγάρι. Ο Casanova έκανε κάποιες αλλαγές στην άμυνα και παρουσιάστηκε βελτιωμένη στην ήττα από την Nice που δεν την άξιζε αφού τα δοκάρια και ο πολύ καλός Ospina δεν της επέτρεψαν να πάρει κάτι παραπάνω από μια καλή εμφάνιση. Δεν άντεξε το ύψος της δεύτερης θέσης και το πλήρωσε. Πιστεύω όμως ότι θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε την προηγούμενη αγωνιστική και θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη. Η Lyon αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, έχοντας συνέπεια στις εμφανίσεις της, βρέθηκε στην πρώτη θέση και για πρώτη φορά οι παίχτες της μιλούν για πρωτάθλημα! Στην έδρα της είναι πολύ καλή και επιθετικά και αμυντικά αλλά εκτός έδρας παραμελεί το επιθετικό κομμάτι και δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Malbranque όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν εξελίσσεται σε παίχτη-κλειδί για την ομάδα του Grant και από την δική του απόφαση εξαρτάται και η εμφάνιση όλης της ομάδας. Θα στηριχθώ στην αδυναμία της Lyon στα εκτός έδρας παιχνίδια και στο καλό κλίμα που υπάρχει στην Toulouse και θα πάω με το Χ στο 3.20!(ποντάρισμα 10)

Τελικό αποτέλεσμα : 3-0

ΥΓ.1 : Για την Γαλλία ο betonias προτείνει τα σημεία του εδώ!

ΥΓ.2 : Δυστυχώς από την προηγούμενη εβδομάδα είμαστε στο -36.5! 

Συμπέρασμα : Έχοντας κάνει λάθος επιλογές αυτή την εβδομάδα είμαι κερδισμένος μόνο με 1.5 μονάδες ενώ θα μπορούσα να είμαι κερδισμένος κατά πολύ. Ίσως την επόμενη εβδομάδα να εκτιμήσω καλύτερα τις επιλογές μου. Συνολικά λοιπόν βρίσκομαι στο -35 μονάδες.

5 σχόλια:

birdy είπε...

Μου άρεσε η ανάλυση για την Νανσύ και με έπεισες θα έλεγα.Νάναι καλά η μαφία που θα μας δώσει έναν καλό άσο.

Adons είπε...

Ελπίζω να σε κάλυψε...

Unknown είπε...

Αντώνη τα συγχαρητήρια μου για το τεράστιο διπλό της Εβιάν, αλλά και αυτό της Νις !!!!!!!!!!!!!!!

Φίλε είσαι φοβερός…

Adons είπε...

Μονο για αυτά έχεις να μου πεις; χαχαχα. Το ακριβες σκορ με την Παρί και το οβερ 3.5 δεν σου άρεσε;Μόνο στο παιχνίδι με την Νανσι τα σκάτωσα και με την Λοριαν!Δε μπορούμε να τα πιάνουμε κι όλα.

Unknown είπε...

Δεν υποτιμώ τ’ άλλα είχες φοβερές επιλογές, όμως αυτές οι δυο που ανέφερα ήταν οι πιο δύσκολες...
Άντε, είσαι πολύ φοβερός χαχαχα

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India