Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Premier League - Day 13. Liverpool - Manchester City (preview)


Μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή στο Anfield, για τη 13η αγωνιστική της Premier League. Liverpool εναντίον Manchester City. Όχι αυτό που λέμε, μισητοί αντίπαλοι, αλλά σίγουρα οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες. Τόσο σε επίπεδο πόλεων, άλλα εδώ και δύο χρόνια και σε επίπεδο ομάδων, καθώς οι Citizens έχουν δυναμώσει πολύ και έχουν "μπει στα ρουθούνια" πολλών, κυρίως με την προκλητική πολιτική τους στις μεταγραφικές περιόδους και τη “βίαιη” είσοδό τους στο κλαμπ των ισχυρών. Δε θα ασχοληθούμε με αυτό στην παρούσα ανάρτηση, αλλά με το τι περιμένουμε να παρακολουθήσουμε στην κυριακάτικη αναμέτρηση. Πάμε, λοιπόν:


LIVERPOOL:
Η Liverpool παρουσιάζει πολλά λάθη των προηγούμενων ετών. Το μεγαλύτερο είναι η προσέγγισή της στα λεγόμενα “μικρά” παιχνίδια. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο να έχει πολύ καλές εμφανίσεις στα ντέρμπι και ανεπιτυχή αποτελέσματα με του “μικρούς”. Όσο συνεχίζει αυτό το φαινόμενο, θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στον τίτλο. Ο πρωταθλητής χαρακτηρίζεται από συνέπεια στην απόδοση (κυρίως) και εμείς την έχουμε χάσει εδώ και καιρό. Η νίκη απέναντι στην Chelsea εκτός έδρας ήταν βάλσαμο για την ψυχολογία της ομάδας, μετά τις ισοπαλίες με Norwich και Swansea. Η εμφάνιση και η προσέγγιση του Dalglish στο παιχνίδι έδειξε ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε συνέχεια στην απόδοση, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Manchester City. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο King Kenny θα επιλέξει την ίδια ενδεκάδα, όπως στο παιχνίδι εναντίον της Chelsea. Δεν είναι λάτρης αυτής της άποψης και φροντίζει να επιλέγει τους παίχτες που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσουν στο κάθε παιχνίδι. Λογικά δε θα πειράξει την τετράδα της άμυνας, η οποία τα πήγε πολύ καλά με τους Blues, αν και πιστέυω ότι σε αυτό βοήθησε η κακή εμφάνιση του Drogba. Στα χαφ, οι Lucas, Adam είναι σίγουροι και το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει και ο Maxi, μετά την πολύ καλή εμφάνισή του την προηγούμενη αγωνιστική, εκτός κι αν ο Downing ξανακερδίσει τη θέση του και ο Maxi μετατοπιστεί αριστερά. Στην επίθεση, ο Suarez δε γίνεται να βγει, και βλέποντας την αμυντική λειτουργία της City στο παιχνίδι με τη Napoli, θα έχει πολύ μεγάλο χώρο δράσης, αν επαναληφθεί. Η θέση του δεξιού χαφ και αυτή μπροστά από τα αμυντικά χαφ, θα παιχτεί μεταξύ των Bellamy, Kuyt, Henderson, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ως σχέδιο ο Dalglish. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να μετατοπίσει το επιθετικό βάρος στα πλάγια χαφ, μιας και οι Zabaleta, Kolarov δε δείχνουν και στην καλύτερη κατάσταση. Για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει γρήγορους χαφ και όχι τον Kuyt ή τον Henderson στα δεξιά. Πάντως, άβυσσος το μυαλό του Kenny. Οψόμεθα.. Αμυντικά, ο Man of the Match με την Chelsea, Charlie Adam, δεν πρέπει να επαναλάβει τα αμυντικά λάθη του, καθώς μπορεί με την Chelsea να μην τα πληρώσαμε, αλλά με τη City δε θα είναι το ίδιο.

MANCHESTER CITY:
Αν και βάση των επιδόσεών της τα τελευταία χρόνια, θα θεωρηθεί έκπληξη μόνο από τους ιστορικούς του μέλλοντος. Όσοι ασχολούνται με την Premier League, περίμεναν το φετινό “μπαμ” και την πορεία προς τον τίτλο. Όσοι παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου, θα ξέρετε ότι δε θεωρώ, ακόμα και τώρα, τη City φαβορί για τον τίτλο. Ο Mancini προβληματίστηκε από την ήττα στο παιχνίδι με τη Napoli για το Champions League, και το απέδωσε στο γεγονός ότι είναι “πρωτάρηδες” στη διοργάνωση. Αυτό, όμως, πιστεύω κι εγώ για τη διεκδίκηση του τίτλου.. Το σταματάω εδώ..
Η αλλαγή που περιμένω να κάνει ο Mancini είναι ο Aguero. Ο αργεντίνος δεν ξεκίνησε στο ματς με τη Napoli και η απουσία του φάνηκε. Προσωπικά, τον θεωρώ πολύ καλύτερο (και πιο ολοκληρωμένο) και του Dzeko και του Balloteli. Δεν ξέρω ποιον θα επιλέξει να βγάλει εκτός, αλλά ο Aguero πρέπει να ξεκινήσει. Στον Dzeko δε δείχνει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, όμως κάποια τερτίπια του balloteli πριν το μεσοβδόμαδο ματς, ίσως τον οδηγήσουν προσωπικά στον πάγκο. (Ασχετο, αλλά το χάιδεμα στον Ballotelli δεν το καταλαβάινω, σε σύγκριση με την τιμωρία του Τevez που δεν έχει κάνει ούτε το 1/10 από όσα έχει κάνει ο Ιταλός). Τα χαφ θα είναι οι Toure, Barry και στην άμυνα θα ξεκινήσουν (λογικά) οι Lescott, Kompany. Απο κει και πέρα, δεν ξέρω σε τι επιλογές θα οδηγηθεί ο Mancini με την υπερπληθώρα επιλογών στο ρόστερ. Ακολουθούν παιχνίδια με Chelsea, Norwich και Arsenal, οπότε το rotation θεωρείται επιβεβλημένο. Άλλωστε, σε αυτό ποντάρουν ότι θα υπερισχύσουν των συνδιεκδικητών τους. Η πίεση θα πέσει στα κεντρικά χαφ, τα οποία είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα της Liverpool, και οι εντολές θα είναι κράτημα της μπάλας και και πολλά άτομα στην αντίπαλη περιοχή όταν γίνεται επίθεση. Δεν περιμένω το στήσιμο που είχαν με τη Napoli, καθώς εκεί κυνηγούσαν έστω την ισοπαλία και αυτός ήταν ο λόγος που ανοίχτηκαν υπερβολικά μετά το 2-1. Τότε βρήκε το χώρο η Napoli και έκανε πάρτι σε κάθε αντεπίθεση.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Είναι ντέρμπι και δε χωράει πρόβλεψη σημείου. Το Anfield μπορεί να ήταν αφορμή να φωταγωγηθούν πολλά χωριά φέτος (Norwich, Swansea), αλλά στα μεγάλα ματς εμφανίζεται αλλιώς. Αυτό περιμένω να γίνει και τώρα. Δεδομένης της ποιότητας της φετινής City, αλλά και των πολλών ευκαιριών που δημιουργεί η Liverpool θα οδηγηθώ στην επιλογή του over. Ελπίζω να έρθει και να απολαύσουμε ένα πολύ όμορφο ματς, τόσο σε επίπεδο θεάματος, όσο και σε επίπεδο τακτικής. Καλό Σαββατοκύριακο!

2 σχόλια:

MetalDefianceProductions είπε...

Χαιρετω φιλε,καλα καρδη να εχουμε και ολιγον θεαμα!Η αποδοση μου στο στοιχημα ειναι σαν της ομαδας μου χα χα,τυχαιο?Δε νομιζω!
Τα θελε και τα παθε ο αλλος,ας του πει καποιος να μην παιζει Ελληνικες ομαδες στην Ευρωπη.
A...GO-AL LIVERPOOL,η μια απο τις δυο ομαδες μου στο νησι.Η αλλη ειναι η WETS HAM φυσικα!

Unknown είπε...

Γεια σου φίλε Πάνθηρα! Βλέπω ότι τα στατιστικά σου στο στοίχημα άρχισαν να ανεβαίνουν, οπότε ξεκίνα να αισιοδοξείς και για την ομάδα σου! Πάντως στο μπάσκετ, τρένο πάτε..

Συμφωνώ για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, έχουν φτάσει σε σημείο που δεν μπορείς να τις ψυχολογήσεις. Αλλά το χουνέρι που έπαθε ο καημένος, δύσκολα ξεπερνιέται.. (Για όσους δεν καταλαβαίνετε, περάστε μια από το blog του Πάνθηρα, στην ανάρτηση της Παρασκευής..)

Η West Ham είναι μεγάλη συμπάθεια. Αλλά η Liverpool είναι [πολλά περισσότερα.. Come on Reds!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India