Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Pre-game - Προϊστορία videos)

Το μεγάλο ντέρμπυ έφτασε! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε μια μάχη κορυφής, ένας αγώνας που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιός θα είναι ο νικητής, μιας και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο όταν παίζει στο Καραϊσκάκης και τα στατιστικά είναι τα πρώτα που το αποδεικνύουν, αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δείχνει ότι είναι ικανός για την εκτός έδρας νίκη...
Αυτό που μου κάνει εντύπωση πριν το αποψινό ντέρμπυ, είναι ότι κανείς από τις δύο ομάδες δεν είπε «μεγάλα λόγια», δεν έδωσε υποσχέσεις, ούτε «άναψε τα αίματα». Οι τόνοι κρατήθηκαν χαμηλοί, ίσως μετά τα περσινά χάλια (επεισόδια, δηλώσεις, μηνύσεις, κτλ), ίσως γιατί και οι δύο φοβούνται, ίσως και γιατί κανείς δεν νιώθει σίγουρος. Μεγάλη κουβέντα το σίγουρος, αλλά πώς αλλιώς να το γράψεις, όταν ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην έδρα τόσο καιρό και ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τέτοιες εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα, αλλά και πάλι κανείς από τους δύο δεν θέλει το τίτλο του φαβορί για το ντέρμπυ. Μάλλον είναι κίνηση τακτικής και από τους κόκκινους και από τους πράσινους, αλλά κανείς δεν έπεσε στη παγίδα.
Προσωπικά περιμένω το παιχνίδι να αρχίσει κλειστά. Ο Βαλβέρδε δεν ξεκινάει σε κανένα ντέρμπυ επιθετικά γιατί δύσκολα γυρίζει ματς όταν του «στραβώσει» και ο Φερέιρα από την άλλη μεριά ουσιαστικά έτσι λειτουργεί, αλλά απόψε έχει ένα λόγο παραπάνω να το κάνει, μιας και παίζει εκτός έδρας.
Για μένα δύο είναι τα πιθανά σενάρια: πρώτη περίπτωση, είναι να προηγηθεί νωρίς ο Ολυμπιακός και μετά να νικήσει εύκολα και με πολλά γκολ διαφορά τον Παναθηναϊκό. Η δεύτερη περίπτωση, είναι ο Παναθηναϊκός να κρατήσει το μηδέν στην αρχή του παιχνιδιού και μετά να χτυπήσει στην επίθεση με τους φορμαρισμένους μεσοεπιθετικούς του. Δεν βλέπω ισοπαλία, μάλλον επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι δύο τόσο επιθετικές ομάδες θα παίξουν για το Χ.
Το ντέρμπυ σε βάθος χρόνου θα κρίνει πολλά. Με νίκη ο Ολυμπιακός περνάει αρχικά πρώτος, κερδίζει σε ψυχολογία και ταυτόχρονα προσγειώνει απότομα τους πράσινους. Με νίκη ο Παναθηναϊκός παίρνει 5 πόντους διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, αυτοεπιβεβαιώνεται ως καλή ομάδα (που στην αρχή της σεζόν τους είχαν ξεγραμένους) και συνεχίζει να οδηγεί ως φαβορί τη κούρσα του Πρωταθλήματος. Όλα αυτά είναι θεωρητικά, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι η ψυχολογία των ομάδων-παικτών είναι που καθορίζει τα αποτελέσματα.
Μερικά χαρακτιριστικά ντέρμπυ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός των προηγούμενων ετών:

2010/11


2009/10


2006/07


2005/06

2 σχόλια:

stratos είπε...

φιλικη συμβουλη, σημερα το παιχνιδι θα ερθει οβερ και οποιος θελει ας το παιξει. θα παιξουν και οι 2 επιθετικα. Περιμενω τα ξαδερφια να κανουμε το σπιτι γηπεδο με νοβα και την καινουργια hd τηλεοραση!

Elpis Cameraman είπε...

Τελικα δεν δικαιωθηκε κανεις!
Ισοπαλια, μετα απο δεκάδες χαμενες ευκαιριες!
Αυτη ειναι η μπαλα, οτι θελει κανει!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India