Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ligue 1. Αστέρια που λάμπουν και θα λάμψουν – Part3

Και φτάσαμε αισίως στο part3…Tελειώνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα στα αστέρια του γαλλικού πρωταθλήματος θα ήθελα να παρουσιάσω 3 ακόμη ονόματα. Είναι και οι τρεις αμυντικοί μιας και στα δύο προηγούμενα (part 1 και part 2) δεν υπήρχε κανένας! Φυσικά το championnat έχει προσφέρει ουκ ολίγους αμυντικούς μεγάλης κλάσης στο ποδοσφαιρικό στερέωμα όπως ο Thuram, o Blanc και o Desailly. Ας ελπίζουμε λοιπόν οι παρακάτω παίχτες να είναι άξιοι συνεχιστές αυτών των ποδοσφαιριστών.


- Bruno Ecuele Manga (Lorient, 23, αμυντικός)
Ο διεθνής με την ομάδα της Gabon κλήθηκε να αντικαταστήσει το κενό που άφησαν στο κέντρο της Lorient ο Marchal και ο Koscielny και τα έχει καταφέρει περίφημα ως τώρα! Μπορεί να κόστισε 2.5 εκατομμύρια στον Gourcuff για να τον φέρει από την Angers(ligue 2) αλλά στη Γαλλία λένε ότι η αξία του ξεπερνά τα 10.Από τα βασικά στελέχη της εκπληκτικής πέρσι Lorient δείχνει να είναι προορισμένος για μεγάλα πράγματα. Οψόμεθα…

- Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier, 22, αμυντικός)
Βασικό και αναντικατάστατο μέλος της από το 2007 όταν και έκανε την εμφάνιση του στην άμυνα της ομάδας του! Ξεκίνησε από την ακαδημία της Montpellier ως δεξί back και πέρσι μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας όπου και έκανε πράγματα και θαύματα! Παρόλο που δεν είναι πολύ ψηλός για κεντρικός μέσος είναι πάρα πολύ γρήγορος και “στρίβει” εξίσου πολύ γρήγορα. Το μεγαλύτερο προσόν του πάντως είναι ότι έχει ποδοσφαιρικό μυαλό, διαβάζει το παιχνίδι εύκολα και βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή που για αμυντικό είναι ότι καλύτερο!

- Mamadou Sakho (PSG, 21, αμυντικός)
Πολλοί μπορεί να τον έχετε ξανακούσει! Θεωρείται η ελπίδα της εθνικής Γαλλίας στα μετόπισθεν. Ο συγκεκριμένος είναι ένας πραγματικός ογκόλιθος στην άμυνα της PSG με τα φυσικά του προσόντα να τρομάζουν τους αντίπαλους επιθετικούς! Είναι πολύ σταθερός στις εμφανίσεις του αλλά είναι ποδοσφαιρικά “χαζός” αμυντικός. Χρειάζεται να έχει δίπλα του κάποιον που να τον καθοδηγεί! Όταν τον έχει, μπορεί ο τερματοφύλακας της ομάδας να κοιμάται ήσυχος.

ΥΓ : Ίσως να αναρωτιέστε οι περισσότεροι γιατί δεν έβαλα παίχτες τύπου Hazard, Pastore ή Ayew σε αυτό το αφιέρωμα! Ο λόγος είναι ότι τέτοιοι παίχτες είναι πασίγνωστοι στο ευρύ κοινό και επίσης ο σκοπός μου ήταν να παρουσιάσω ποδοσφαιριστές περισσότερο αντιπροσωπευτικούς του championnat ώστε να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα του πρωταθλήματος.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Με βάση στο υστερόγραφό σου, ούτε ο Σα(κ)χό έπρεπε να βρίσκεται στη λίστα. Μικρή σημασία έχει. Η Γαλλία βρίθει από ταλέντα και η Παρί( ομαδάρα) αν θέλει να μεγαλουργήσει και να αποκτήσει διάρκεια, πρέπει να σαρώσει τα ταλέντα τη; επικράτειας, αξιοποιώντας παράλληλα τα δικά της. Δεν χρειάζονται μισθοφόροι, πέρα από ορισμένες μπαλαδόφατσες.

Υ.Γ. Ο λαός απαιτεί κι άλλες αναρτήσεις με ταλέντα.

Μικρός Σκάουτερ είπε...

Ο Σακχό είναι ταλεντάρα, το μέλλον της εθνικής Γαλλίας στα σίγουρα και τώρα που η Παρί έχει χρήματα και φιλοδοξίες, δεν νομίζω πως θα θελήσει να φύγει. Είναι και προϊόν των ακαδημιών, οπότε θα αφήσει εποχή στους πρωτευουσιάνους. Τους άλλους δεν τους ξέρω αλλά ελπίζω να τους ακούσω στο μέλλον.

Unknown είπε...

Χαίρομαι που έκανες αναφορά και σε αμυντικούς παίχτες. Αν και ποτέ δεν έχω αγωνιστεί ως αμυντικός, ξέρω ότι είναι αδικημένη "φάρα". Πάντως, θα συμφωνήσω με τον Κάνθαρο, πως ο Sakho είναι αρκετά γνωστός (καθώς τον ξέρω κι εγώ που ασχολούμαι ελάχιστα με Γαλλία). Αυτό που δε γνώριζα, είναι το ποδοσφαιρικό IQ του!

Καλή συνέχεια Adons με τις αναρτήσεις σου! Περιμένω την πρώτη σου ανάρτηση που θα αναφέρεται σε αγωνιστική του Championnat, αρχής γενομένης από αυτό το Σαβ/κο.

Adons είπε...

Αγαπητοί Kanthare,Μικρέ Σκάουτερ και Scouser Jim δεν περίμενα ο Sakho να σας είναι τόσο γνωστός!!!Όσο για την PSG θα προτιμούσα σαν θεατής του Championnat να μην σαρώσει τα ταλέντα της επικράτειας για να αποφευχθεί το φαινόμενο της Lyon της τελευταίας δεκαετίας που αγόραζε ότι κινούνταν στη Γαλλία με συνέπεια να βγαίνει πρωταθλήτρια στο τέλος της χρονιάς! Φυσικά για τους φίλους της PSG θα είναι οτι καλύτερο. Ο Sakho όντως θα αφήσει εποχή με τους πρωτευουσιάνους και θα παραμείνει στη Γαλλία όπως λες Μικρέ Σκάουτερ! Ειδικά αν ωριμάσει και λίγο και αρχίσει να σκέφτεται πιο ποδοσφαιρικά και οχι τόσο με το κορμί του θα κάνει "παπάδες"! Για παράδειγμα όταν έπαιζε με τον Camara(πάνω-κάτω ίδιο στυλ με τον Sakho) ήταν απλά ένας καλός αμυντικός ενώ όταν δίπλα του είχε τον Armand η απόδοσή του ανέβηκε κατακόρυφα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα υπάρξει Part 4 αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως αναφερθούμε ξανά σε παίχτες άξιους ανάφορας.

Scouser Jim σε ευχαριστώ για την ευχή σου και αυτό που είναι βέβαιο είναι οτι η ερχόμενη αγωνιστική δείχνει πολύ ενδιαφερουσα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India