Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ligue 1. Αστέρια που λάμπουν και που θα λάμψουν - Part 2


Συνεχίζοντας λοιπόν από εκεί που το άφησα, άλλοι τέσσερις παίχτες είναι αυτοί που θα παρουσιάσω σε αυτό το άρθρο. Οφείλω να διευκρινίσω πως οι ποδοσφαιριστές είναι σε τυχαία σειρά, χωρίς να προσπαθώ να τους παρουσιάσω σαν countdown! Ας ξεκινήσουμε…


- Marvin Martin (Sochaux, 23, επιθετικός μέσος)
Ο Marvin Martin είναι η απάντηση σε όσους λέγον ότι η Γαλλία έπαψε να βγάζει ταλέντα. Χαρακτηρίστηκε από τον Gillot ως ο τέλειος συμπαίκτης! Και πώς να μην είναι άλλωστε από τη στιγμή που ολοκλήρωσε το περσινό πρωτάθλημα με 17 ασιστ παρακαλώ όταν την προηγούμενη χρονιά ο πρώτος στον πίνακα των ασιστ  είχε 11 (Lucho Gonzalez) και οι πριν από αυτόν 9(Bastos) και 10(Nasri)! Μέχρι στιγμής έχει 4 ασιστ και 1 γκολ! Είναι ένας παίχτης με γρήγορη σκέψη, εκπληκτική κάθετη πάσα, η τεχνική του άψογη και μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια με μεγάλη ευκολία.

- Frank Tabanou (Toulouse, 22, εξτρέμ)
Η τεχνική του είναι άριστη. Αποτελεί ένα από τα βαρόμετρα της φετινής Toulouse αν και είναι μόλις 22 χρονών. Έχει 3 ασιστ και 2 γκολ ως τώρα, το ένα με πέναλτι, όντας παίχτης μιας ομάδας που σκοράρει με το σταγονόμετρο! Μπορεί να προσπεράσει τον αντίπαλο του σχετικά εύκολα λόγω της ταχύτητας του και της ντρίπλας του ενώ δείχνει να έχει καλό σουτ από μακρινή απόσταση. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι οι φαρμακερές σέντρες και πάσες που δίνει.

- Yann MVila (Stade Rennais, 21, αμυντικός μέσος)-φωτο
The next big thing της Γαλλίας! Έχει ήδη πάρει την φανέλα βασικού στο σπίτι του τόσο στην ομάδα του όσο και στους τρικολόρ! Ο νέος Makelele όπως συχνά προσφωνείται από τα γαλλικά μέσα ξεπήδησε από την καλύτερη ακαδημία τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία! Τρομερή δύναμη, απίστευτη ωριμότητα εντός και εκτός γηπέδου παρά την ηλικία του, εξαιρετικό διάβασμα του παιχνιδιού και φυσικά είναι άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Πέρσι το καλοκαίρι ήταν πολλά τα top club που προσπαθούσαν να αποσπάσουν την υπογραφή του αλλά αυτός παρέμεινε στην ομάδα του θέλοντας να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και μετά να κάνει το μεγάλο βήμα το οποίο κατά την άποψη μου δεν θα αργήσει να έρθει.

- Olivier Giroud (Montpellier, 25, επιθετικός)
Εντάξει πέρσι πέτυχε μόνο 12 γκολ. Πόσα όμως θα σκόραρε αν είχε καλύτερους τροφοδότες; Ο πανύψηλος φορ (1.92) αποτελεί ένα πανέμορφο δίδυμο φέτος με τον Belhanda (part 1) και μέχρι τώρα είναι ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων αμυνών (8 γκολ,2 ασιστ ως τώρα)! Όπως είναι φυσικό είναι πολύ καλός με το κεφάλι και έχει ένα θανατηφόρο αριστερό πόδι. Αγοράστηκε πέρσι από την Tours (ligue 2) έχοντας σημειώσει σε εκείνη την κατηγορία 21 τέρματα σε 38 εμφανίσεις. Όχι και άσχημη μεταγραφή. Δε νομίζετε;

3 σχόλια:

Μικρός Σκάουτερ είπε...

Ταμπανού και Μ'Βιλα είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Ο μεν Ταμπανού ακούγεται πως θα πάει Παρί Σεν Ζερμέν, ο δε Μ'Βίλα ή στην Άρσεναλ ή στη Ρεάλ. Ειδικά ο αμυντικός μέσος δείχνει εξαιρετικές αρετές, έχει αντοχές, δύναμη και πολύ καλή πάσα, ενώ το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα είναι η σταθερότητα και η ωριμότητα που επιδεικνύει στο παιχνίδι του. Ο Ταμπανού είναι συμπάθεια μου και φέτος κάνει πολύ καλή σεζόν. Θα υπάρξει και τρίτο μέρος;

Unknown είπε...

Γνωρίσαμε τον Adons από τα σχόλια του, αλλά και τα άρθρα που έστελνε. Ήρθε η ώρα να γράφει ο ίδιος στο blog. Καλώς ήρθες Adons, καλές αναρτήσεις και βλέπω να μας βοηθάς αρκετά στο να γνωρίσουμε καλύτερα τη Γαλλία. Μικρέ Σκάουτερ, περιμένω και τη δική σου βοήθεια για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, μιας και βλέπω ότι σ'αρέσει!

Όσον αφορά το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, γνωρίζω τον M'Villa καθώς είναι ένα από τα hot ονόματα στις αγγλικές μεταγραφικές φήμες τελευταία. Πράγματι, είναι έτοιμος παίχτης και η ωριμότητά του είναι αυτή που τον ανεβάζει στα μάτια μου, περισσότερο από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Μακάρι να ακολουθήσει και τα βήματα του Makelele!

Adons είπε...

Μικρέ Σκάουτερ όσον αφορά τον M'Vila θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλές ομάδες που θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους και ειδικά αυτές της Premier League! Τώρα για τον Tabanou δεν είμαι ακόμη σίγουρος αν είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα!Δείχνει ώρες ώρες να χάνεται στο παίχνιδι και να κανει λάθη στις επιλογές του.Παρ'όλα αυτα έχει τα φόντα να κάνει μέγαλη καριέρα!Σκέφτομαι να γράψω άλλο ένα μιας και δεν συμπεριέλαβα αμυντικούς στα δύο πρώτα.

Αγαπητέ Scouser Jim σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και θα κάνω ό,τι μπορώ! Η ωριμότητα είναι όντως αυτή που χαρακτηρίζει τον M'Vila και πως να μην τον χαρακτηρίζει άλλωστε αφου παρα την ηλικία του ειναι παντρεμένος από τα 17 του και έχει και δυο παιδιά!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India