Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ligue 1. Αστέρια που λάμπουν και θα λάμψουν - Part 1.

Το Championnat είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει προσφέρει στην ποδοσφαιρική υφήλιο ουκ ολίγους παίχτες. Και μιλάμε για ποδοσφαιριστές που βρίσκονται κάθε χρόνο στα μπλοκάκια σκάουτερ, προπονητών και έχουν γίνει μνεία σε πάμπολλες στήλες και άρθρα δημοσιογράφων, αλλά και τα στόματα πολλών από εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους.Φέτος, όμως, ποια είναι τα νέα αστέρια που θα μας απασχολήσουν στα επόμενα χρόνια; Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Younes Belhanda (Montpelier, 21, επιθετικός μέσος)
Αναδύθηκε σαν ένα όμορφο διαμάντι από τις ακαδημίες της ομάδας και ήδη προσφέρει τα μέγιστα, αφού έχει σκοράρει 4 γκολ κα έχει δώσει μια ασίστ, για να απολαμβάνει η ομάδα του αυτή τη στιγμήτη δεύτερη θέση! Είναι ένας πολύ ισορροπημένος, δυναμικός και με πολλές ικανότητες επιθετικός μέσος που ενορχηστρώνει με αποτελεσματικό τρόπο τις επιθέσεις της Montpelier. Όμως, κάτι του λείπει.. Αλλά, όταν το βρει, καλύτερα να προσέχουν οι αντίπαλες άμυνες! Θα του το ευχηθούμε!


- Stephane Ruffier (Saint-Etienne, 24, τερματοφύλακας)
Κόστισε μόνο 3 εκατομμύρια. Από πολλούς -και από εμένα φυσικά- είναι η πιο έξυπνη μεταγραφή της χρονιάς (κόστος/ποιότητα). Οι οπαδοί της Les Verts έχουν ήδη ξεχάσει το, για πολλά χρόνια, νο1 και σύμβολο της ομάδας Jeremy Janot λόγω των εμφανίσεών του! Εώς τώρα έχει σώσει την εστία της Saint Etienne 30 φορές ενώ έχει και 37 μπλοκαρίσματα. Ο προπονητής τερματοφυλάκων Rust τον έχει χαρακτηρίσει σαν τέρας που του θυμίζει τους κορυφαίους Γερμανούς τερματοφύλακες, τύπου Oliver Kahn.


- Alain Traore (Auxerre, 23, μέσος)
Ίσως είναι η αποκάλυψη της χρονιάς! Έχει ήδη σκοράρει 6 γκολ και έχει μία ασίστ! Για ένα μέσο είναι πολύ καλά ποσοστά. Στα 16 του δοκιμάστηκε από τον Sir Alex Ferguson και μάλιστα είχε προταθεί για αγορά, δεν του δόθηκε όμως άδεια εργασίας και έτσι κατέληξε στην Auxerre. Ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι πάρα πολύ καλά και η ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο ο μέσος από τη Μπουρκίνα Φάσο είναι εκπληκτική. Ξέχωρα από τις άλλες ικανότητες, αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το απίστευτα δυνατό αριστερό του πόδι.


- Loic Remy (Marseille, 24, επιθετικός) - φώτο
Νομίζω ότι φέτος θα είναι η χρονιά του! Ήδη μέχρι τώρα μετράει 6 γκολ και 2 ασίστ! Με το κακό ξεκίνημα της ομάδας του ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να τη διασώσει και τώρα που πήρε τα πάνω της έχω την εντύπωση ότι θα ξεπεράσει τα 20 γκολ φέτος. Χαρακτηριστικά του πρώην παίχτη της Lyonnais και της Nice είναι η εκρηκτικότητα, η ταχύτητα αλλά και το ότι ξέρει να σημαδεύει με το κεφάλι.Αν τον μάθουν και οι συμπαίχτες του και του δίνουν την μπάλα πριν βγει οφσάιντ (έχει 14 ως τώρα), θα σκοράρει πολλά γκολ!


Edit: συνέχεια στο Part 2

Σημ: Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Adons για το παραπάνω άρθρο. Περιμένουμε με ανυπομονησία και το Part 2 (ή και τα επόμενα, αν υπάρχουν) και, φυσικά, να αρχίσει να γράφει και ο ίδιος στο blog!

9 σχόλια:

Adons είπε...

Χαιρετω τουσ φιλους της betonia.Σιγουρα θα υπαρξει και part2,ισως και part3!!!Φυσικα οι οποιεσδηποτε ενστασεις σε αυτο αλλα και στα επομενα part ειναι ευπροσδεκτες!Η φυσικα αν εχετε εσεις να προσθεσετε καποιον μπορουμε να το συζητησουμε.

Unknown είπε...

Adons σε ευχαριστουμε πολύ για τη συμμετοχή σου στο blog. Περιμένουμε και τα επόμενα άρθρα σου, ώστε να μας βοηθήσεις να γνωρίσουμε καλύτερα το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Για τους παίχτες που αναφέρεις, πρέπει να πω ότι δεν τους γνωρίζω, εκτός από τον Remy. Πέρυσι, το όνομά του ακουγόταν πολύ για τη Liverpool (όπως και πολλών Γάλλων, κυρίως λόγω του Γάλλου τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Comolli) και έτσι προσπάθησα να τον μάθω λίγο καλύτερα. Ενώ έχει όλα όσα αναφέρεις, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι "light" παίχτης. Πιστεύεις ότι θα είχε τύχη στο αγγλικό πρωτάθλημα, και φυσικά σε ομάδα με υψηλές απαιτήσεις, δεδομένου ότι στο Νησί υπάρχουν πολλοί αμυντικοί - "κριάρια", που κοιτάνε απ'το πρώτο λεπτό να σου κόψουν τον τσαμπουκά (ή και την μπάλα, αν χρειαστεί);

Λογικά το καλοκαίρι, το όνομά του θα ξαναπαίξει πολύ στα μεταγραφικά σενάρια.

Adons είπε...

Οντως Jim θα μπορουσα να πω οτι ειναι πολυ ντελικατος παιχτης αλλα εχει και σχετικα καλη δυναμη!Δεν ξερω αν μπορει να τους κοντραρει στα ισια στη δυναμη αλλα ποιος νοιαζεται!Εδω εκανε καριερα ο Πιρες στην Αγγλια που ηταν σαν φυλλο και φτερο!Παντως υπαρχουν "light" παιχτες που κανουν καριερα στη Αγγλια!Οσο για τον συγκεκριμενο ποδοσφαιριστη δεν νομιζω οτι θα φυγει συντομα μιας και η Marseille περσυ ξοδεψε 16 εκατομμυρια και με την σημερινη κριση ειναι λιγο δυσκολο να τον πουλησει!Επισης μην ξεχνας οτι πιο απαιτητικους οπαδους απο αυτους της Marseille δεν υπαρχουν στη Γαλλια

Μικρός Σκάουτερ είπε...

Ρεμί και Τραορέ είναι οι αγαπημένοι μου από αυτό το πρώτο μέρος. Ειδικά ο Ρεμί είναι πουλέν, αν είχε καλύτερους συμπαραστάτες, ή έναν πιο καλό προπονητή (ο Ντεσάμπ ήταν πολύ καλός σαν παίκτης αλλά σαν προπονητής δεν με πείθει), θα έκανε θαύματα εντός αγωνιστικού χώρου, είναι σύγχρονο φορ, γρήγορο, με καλά τελειώματα και διεισδυτικότητα. Δύσκολα πάντως θα πάρει μεταγραφή, αυτό το πιστεύω κι εγώ. Περιμένουμε τα υπόλοιπα μέρη του αφιερώματος και, αν θέλεις φυσικά, σου προτείνω να συμπεριλάβεις και τον Φρανκ Ταμπανού στη λίστα σου, δείχνει πολλά υποσχόμενος. Καλή συνέχεια.

Adons είπε...

Μικρε Σκαουτερ οντως εχεις δικιο για τον Ρεμι! Νομιζω οτι θα κανει θαυματα φετος...Θα διαφωνησω ομως στο οτι δεν εχει αξιους συμπαραστατες και οτι ο Ντεσαμπ δεν ειναι καλος προπονητης! Φυσικα δεν ειναι Μουρινιο ωστε να φερει μια επανασταση στην προπονητικη αλλα γενικα ειναι πανω απο τον μεσο ορο των προπονητων(αν ειναι δοκιμο αυτο που λεω).Οσον αφορα τους συμπαραστατες ας σκεφτουμε μονο οτι ο Βαλμπουενα απο τις 7 ασιστ που εχει ως τωρα στο πρωταθλημα τις 4 τις εχει δωσει στον Ρεμι! Αν καταφερει και τον μαθει λιγο ο Λουτσο Γκονζαλεζ θα βαλει πολλα περισσοτερα γκολ.Τελος ο Ταμπανου βρισκεται ηδη στο part 2 που θα δημοσιευθει σε λιγο καιρο!

Unknown είπε...

Φίλε Adons πολύ ενδιαφέρον το αφιέρωμα που κάνεις στους Γάλλους αστέρες.
Το Γαλλικό πρωτάθλημα είναι το αγαπημένο μου και πιστεύω ότι είναι το πιο συναρπαστικό της Ευρώπης.
Περιμένω τα επόμενα άρθρα με τα λοιπά ονόματα και τις απόψεις σου για το πρωτάθλημα…

Unknown είπε...

Adons, το light δεν το εννοούσα τόσο για τη δύναμη, όσο για το τσαγανό. Και οι Nasri, Suarez, Arshavin, Defoe (και πολλοί άλλοι) δεν είναι δυνατοί, αλλά έχουν τον απαιτούμενο τσαμπουκά για να καλύψουν αυτή την αδυναμία, και φυσικά είναι παίχτες που μπορούν να σου πάρουν το ματς, χάρη στο πείσμα τους. Αυτό που δεν έχω καταλάβει με τον Remi είναι αν έχει την ικανότητα να καθορίζει αποτελέσματα (για τη Γαλλία είναι δεδομένο, απλά για την Αγγλία αναρωτιέμαι) ή θα τον "κάνουν μια χαψιά" οι αντίπαλοι. Πάντως, δείχνει ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματ και μακάρι να τα πετύχει!

Υ.Γ. Γέλασα με το παράδειγμα του Pires! Πράγματι ήταν σαν φτερό όταν πρωτοπήγε στην Arsenal, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα είχε τέτοιο τρόπο παιχνιδιού που δεν απαιτούσε δύναμη, αλλά γρήγορη σκέψη και κινήσεις. Υπήρχαν και πιο αδύναμοι απ' αυτόν.

KANTHAR0S είπε...

Και παρτ 4 και παρτ 5. Η Γαλλία είναι γεμάτη ακατέργαστα διαμάντια.

Υ.Γ. Ο πρώτος θα γίνει παιχταράς. Κλώνος του Τζορκαέφ κετς.

Adons είπε...

Φιλε Betonia οντως το championnat ειναι συναρπαστικο πρωταθλημα με πολλα αμφιρρωπα ματς και πολλες εκπληξεις σε καθε αγωνιστικη!Αλλα, ενω εχει ολα τα φοντα, μου δινει την εντυπωση οτι κατι του λειπει για να απογειωθει!Ισως να γραψω κατα τα χριστουγεννα κατι για αυτο το θεμα!

Αγαπητε Scouser Jim νομιζω οτι με τα χρονια και κυριως λογω Arsenal η premier league εχει αλλαξει το στυλ παιχνιδιου ως προς το πιο τεχνικο και πιο γρηγορο και ο ρυθμος που πιανουν οι ομαδες της ειναι εξωπραγματικος! Ετσι ολο και περισσοτεροι πιο τεχνικοι και ντελικατοι παιχτες κανουν καριερα στην Αγγλια!Οσον αφορα τον Ρεμι εχω μια αμφιβολια γιατι εχει κενα διαστηματα στο παιχνιδι του!Οταν παιζει δεξι εξτρεμ μου θυμιζει λιγο πολυ τον Valencia. Παρ ολα αυτα εξαρταται πολυ απο την ομαδα που θα παει, αν παει,και τον τροπο παιχνιδιου της! Στην τωρινη Arsenal θα πετυχει, στην Arsenal του Adams και του Dixon δεν νομιζω να ειχε καμια τυχη.Μια ενσταση εχω μονο για τον Suarez που μπορει να δειχνει ντελικατος και βιρτουοζος αλλα ειναι και πολυ δυνατος!

Φιλε KANTHARE δεν ειναι μονο η Γαλλια που εχει ακατεργαστα διαμαντα!Ισχυει οτι υπαρχουν πολλα εκει! Απλα στη Γαλλια γνωριζουν οσο κανενας αλλος πως να τα εκμεταλευτουν! Στις αλλες χωρες(με εξαιρεση τις Ιβηρικες) υπαρχουν πολλα διαμαντακια που χανονται. Οσο για τον Μπελχαντα, δεν μου αρεσει να κανω τετοιες συγκρισεις αλλα αν επαιζε στην εποχη του Τζορκαεφ θα του εμοιαζε πολυ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India